A1 | Και τώρα οι δυο τους...

Για 8η σεζόν στη σειρά και 13η στην πλούσια ιστορία τους, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα ανταμώσουν στους τελικούς της Α1. Το πρώτο πιάτο... σερβίρεται την Παρασκευή (7/6, 20:00, ΕΤ1), στο ΣΕΦ, με ευχή όλων να παρακολουθήσουμε όμορφο μπάσκετ χωρίς... παρατράγουδα.

Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν, το σενάριο που "έπαιζε" δυνατά για ακόμη μία χρονιά

ήθελε "ερυθρόλευκους" και "πράσινους" στους τελικούς του πρωταθλήματος. Και, να, που για άλλη μία φορά η ιστορία επαναλαμβάνεται! Το ζευγάρι δεν άλλαξε ούτε φέτος και η στιγμή που όλοι περιμέναμε από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, έφτασε!

Πως, όμως, έφτασαν οι δύο ομάδες μέχρι εδώ;

Από τη μία, ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του και ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή της περασμένης σεζόν. Τερμάτισε πρώτος και καλύτερος στην κανονική περίοδο της Α1, έχοντας 25 νίκες σε 26 αγώνες, με μοναδική ήττα αυτή από τον ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι", εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα έδρας. Η δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση της Ευρωλίγκας ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των Πειραιωτών, που στα πλέι οφ ξεπέρασαν διαδοχικά το εμπόδιο του Απόλλωνα Πάτρας (2-0) και του Ρεθύμνου (3-0). Έτσι, κατόρθωσαν να φτάσουν στους μεγάλους τελικούς, όπου θα επιδιώξουν να στεφθούν για δεύτερη σερί χρονιά Πρωταθλητές εντός των συνόρων και παράλληλα να κάνουν το νταμπλ, όπως ακριβώς έκαναν και πέρσι.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός του Αργύρη Πεδουλάκη και των πολλών αλλαγών σε όλους τους τομείς. Τον πρώτο τίτλο που διεκδίκησε, τον κατέκτησε πάντως. Και φυσικά μιλάμε για το Κύπελλο Ελλάδας. Στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος ήρθε δεύτερος, έχοντας μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, απόρροια της έλλειψης χημείας που ήταν φυσιολογική με τόσους καινούριους παίκτες και προπονητές. O "Εξάστερος" μέτρησε 22 νίκες, ηττήθηκε και στα δύο ραντεβού του με τον Ολυμπιακό, σε ΟΑΚΑ αρχικά και ΣΕΦ έπειτα, ενώ είχε ακόμα δύο αρνητικά αποτελέσματα, αμφότερα μακριά από το "σπίτι" του. Με Ίκαρο Καλλιθέας και Πανιώνιο. Στην postseason, το "τριφύλλι" δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα, αν εξαιρέσουμε τον τρίτο ημιτελικό με τον Πανιώνιο στο κλειστό της Αρτάκης. Άφησε εκτός με τον ίδιο τρόπο (sweep) τόσο τον Ίκαρο (2-0), όσο και τον Πανιώνιο (3-0), και προκρίθηκε στους τελικούς.

Όσον αφορά, τώρα, τον αποψινό πρώτο μεγάλο τελικό; Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί πάνοπλος, καθώς ο Έισι Λο ξεπέρασε τη γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο διάστημα και προπονήθηκε κανονικά την Πέμπτη (6/6). Ωστόσο, αποτελεί ερωτηματικό πόσο χρόνο θα του δώσει ο Μπαρτζώκας. Με όλα του τα όπλα πηγαίνει και ο Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, καθώς οι "πράσινοι" δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα.

Στόχος, λοιπόν, και των δύο "αιωνίων" είναι -όπως είναι λογικό- η κατάκτηση του τίτλου. Αμφότεροι το θέλουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο μεν Ολυμπιακός για να δώσει συνέχεια στην κυριαρχία που επιθυμεί να "χτίσει" σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο μεν Παναθηναϊκός για να στείλει μήνυμα πως δεν... ξόφλησε στην μετα-Ομπράντοβιτς εποχή και παραμένει αυτός ο κυρίαρχος.

Αυτό που μετράει, πάντως, σε όλα τα παιχνίδια, δεν είναι μόνο ο λόγος που θέλεις τη νίκη, αλλά το πόσο τη θέλεις και πόσα είναι διατεθειμένη η κάθε ομάδα να δώσει στο παρκέ για να φτάσει στο στόχο της. Μένει να δούμε, λοιπόν, ποιος εκ των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού το θέλει περισσότερο. Ποιος έχει μεγαλύτερη επιθυμία για το πρώτο βήμα, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδας. Η απάντηση στο παρκέ του ΣΕΦ, στις 20:00... Ευχή όλων, μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης να μιλάμε μόνο για μπάσκετ και τίποτε άλλο...

1ος μεγάλος τελικός

20:00 (ΕΤ1) Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Γκόντας, Καρακατσούνης, Παναγιώτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα