ΕΛΛΑΔΑ | "Δημήτρης Ραχωβίτσας": Νίκη Αμαρουσίου και Πανερυθραϊκός στον τελικό!

Με δύο πολύ σπουδαία ματς αλλά και με μαζικότατη ανταπόκριση από τον κόσμο άνοιξε η αυλαία του 1ου Τουρνουά "Δημήτρης Ραχωβίτσας" που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου προς τιμήν του εκλιπόντος παράγοντα ο οποίος άφησε αξιοζήλευτο έργο στο άθλημα.

Μάλιστα, οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στο Τουρνουά αποζημίωσαν και με το παραπάνω τους φιλάθλους -οι οποίοι κατέκλυσαν το κλειστό της Κοκκινιάς απ' άκρη σ' άκρη δίνοντας βροντερό παρών- τιμώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη του Δημήτρη Ραχωβίτσα. Στον πρώτο

χρονικά ημιτελικό και έπειτα από ένα ιδιαίτερα αμφίρροπο παιχνίδι, ο Πανερυθραϊκός επιβλήθηκε με 71-60 του Δούκα, με το τελικό σκορ να μην... φανερώνει και την εικόνα της αναμέτρησης αφού οι ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και τα τελευταία δύο λεπτά. Στο δεύτερο ματς του Τουρνουά "έσπασαν" καρδιές, αφού η... οικοδέσποινα Νίκη Αμαρουσίου (σ.σ. το κλειστό της Κοκκινιάς είναι η έδρα της) έκανε τη μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο μισό και πήρε τελικά το άλλο εισιτήριο για τον τελικό επικρατώντας του ισχυρού Αμαρουσίου με 75-72. Μοιραίος για την ομάδα του Βαγγέλη Μάγειρα στάθηκε ο Θέμης Κουπίδης ο οποίος στα τελευταία δευτερόλεπτα διαμαρτυρήθηκε έντονα στο διαιτητή με αποτέλέσμα αν χρεωθεί τεχνική ποινή την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της Νίκης και όντας ψύχραιμοι στον εναπομείναντα χρόνο πανηγύρισαν τη νίκη. Βέβαια, η νίκη αυτή αποτέλεσε και μία ξεχωριστή στιγμή για τον προπονητή της Νίκης Αμαρουσίου, Μιχάλη Ραχωβίτσα (και της οικογένειάς του που παρευρέθηκε σύσσωμη στο γήπεδο), ο οποίος τη χάρηκε περισσότερο απ' τον καθένα καθώς το Τουρνουά γίνεται στη μνήμη του πατέρα του...

Ο τελικός της Κυριακής (29/9) θα έχει και πολλές ιδιαιτερότητες, αφού ο Δημήτρης Χουχουλής στον μεν Πανερυθραϊκό είναι προπονητής, στη δε Νίκη Αμαρουσίου είναι τεχνικός διευθυντής! Συν τοις άλλοις, οι Γιαουρτόγλου και Γιαπκιάδης της Ερυθραίας θα τεθούν αντιμέτωποι με τη μέχρι πρότινος ομάδα τους!

Στο περιθώριο των δύο παιχνιδιών, απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ευχαριστώντας τον κόσμο για τη δυναμική παρουσία του (σ.σ. να θυμίσουμε ότι τα έσοδα του Τουρνουά θα διατεθούν για την ενίσχυση του Σικιαριδείου Ιδρύματος), κάνοντας φυσικά ιδιαίτερη μνεία στον εκλιπόντα Δημήτρη Ραχωβίτσα και τα όσα πρόσφερε όλα ετούτα τα χρόνια στο μπάσκετ και στην κοινωνία.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα του "Δημήτρης Ραχωβίτσας":

Παρασκευή 27/9

Πανερυθραϊκός-ΑΣΕ Δούκα 71-60

Νίκη Αμαρουσίου-Μαρούσι 75-72

Σάββατο 28/9

16:00-19:00 Ημέρα Ακαδημιών. Αγώνες των τμημάτων Υποδομής των ομάδων

Κυριακή 29/9

18:00 Μικρός Τελικός ΑΣΕ Δούκα-Μαρούσι

20:00 Μεγάλος Τελικός Νίκη Αμαρουσίου-Πανερυθραϊκός

Απονομές

Keywords
Τυχαία Θέματα