Marketing | Η NIKE φέρνει την επανάσταση στα μπασκετικά παπούτσια

Πρωτοπόρος στο τρέξιμο, πρωτοπόρος και στο μπάσκετ, η τεχνολογία Nike Flyknit σπάει τους κανόνες και φέρνει την καταπληκτικά ελαφριά δύναμησε έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του αθλήματος.

Η Nike, η κορυφαία στον κόσμο αθλητική εταιρεία στην κατηγορία του μπάσκετ, παρουσίασε τα πολυαναμενόμενα KOBE 9 Elite

σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MOCA) στο Λος Άντζελες. Το KOBE 9 Elite επαναπροσδιορίζει την αισθητική και τις επιδόσεις των μπασκετικών παπουτσιών και σχεδιάστηκε με την τεχνολογία Nike Flyknit, που ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Nike, «Nature Amplified». Το «Nature Amplified» εστιάζει τη σχεδίαση στο σώμα που βρίσκεται σε κίνηση και βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και εμπειρίες αθλητών.

«Τώρα αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε της δυνατότητες της τεχνολογίας Nike Flyknit προκειμένου να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουμε αθλητικά παπούτσια για να ανταποκριθούμε της ανάγκες των αθλητών», δήλωσε ο Mark Parker, Πρόεδρος και CEO της NIKE, Inc. «Το Kobe 9 επαναπροσδιορίζει το αθλητικό παπούτσι μπάσκετ συνδυάζοντας δύναμη, ισχύ και ευκαμψία με ελαφριά υλικά και μια εντελώς νέα μέθοδο κατασκευής».

ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ

Εμπνευσμένο σχεδιαστικά και τεχνολογικά από τον ίδιο τον Kobe, το KOBE 9 Elite χρησιμοποιεί τρεις βασικές τεχνολογίες, τη Nike Flyknit, τη Flywire και τη Lunarlon, που καταλήγουν σ’ ένα παπούτσι για εξαιρετική απόδοση με το ελάχιστο βάρος. Η πρωτοποριακή σχεδίαση βελτιώνει τη φυσική κίνηση του ποδιού ενώ παράλληλα προσφέρει στον Kobe δύναμη, αντοχή και ταχύτητα αλλά και όλα τα πλεονεκτήματα της φυσικής κίνησης, όταν τα χρειάζεται περισσότερο.

«Αντλώ την έμπνευσή μου από το πού βρίσκομαι ως παίκτης, ως άτομο και από το πού βρίσκεται η καριέρα μου αυτήν τη στιγμή. Προσπαθώ να κάνω κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν αδύνατο» δήλωσε ο Kobe όταν ρωτήθηκε πώς εμπνεύστηκε τα τελευταία του παπούτσια και για την επιστροφή του στο παιχνίδι. «Όταν βρίσκομαι στο παρκέ εκδηλώνω τα συναισθήματά μου, αυτή ήταν πάντα η διέξοδός μου και αυτά τα παπούτσια θα κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο όπως άλλωστε κι εγώ».

Η τεχνολογία Nike Flyknit, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στα παπούτσια για τρέξιμο της Nike το 2012, αφήνει τις συμβατικές διαδικασίες παραγωγής παπουτσιών δημιουργώντας ένα μονοκόμματο πάνω μέρος από ίνες από μαλλί. Ελαφριά και όμως απίστευτα δυνατή, έχει επαναπροσδιορίσει την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα αθλητικά παπούτσια και χρησιμοποιείται στο μπάσκετ για πρώτη φορά στο KOBE 9 Elite.

«Η τεχνολογία Nike Flyknit λειτουργεί σαν ένα δεύτερο δέρμα για τον Kobe, δίνοντάς του επιπλέον δύναμη παρόμοια με το σχέδιο ενός ιστού αράχνης – ένταση και δύναμη όπου ακριβώς την χρειάζεται», δήλωσε ο Eric Avar, Nike Creative Director και VP of Innovation, ο οποίος συνεργάζεται με τον Kobe στη σχεδίαση των παπουτσιών του την τελευταία δεκαετία.
«Masterpiece» είναι το όνομα του βασικού μοντέλου, που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της τεχνολογίας Nike Flyknit και δημιουργεί πολύχρωμα, ιδιαίτερα μοτίβα, σχεδιάζοντας ένα έργο τέχνης στο πάνω μέρος του παπουτσιού. Οι εννέα κόκκινες κεντημένες λεπτομέρειες στο πίσω μέρος σχηματίζουν την Αχίλλειο φτέρνα του Kobe, ενώ το σχέδιο της σόλας βασίζεται στο αποτύπωμα του ποδιού του, προσθέτοντας ένα όμορφο design και παρέχοντας καλή πρόσφυση στο γήπεδο.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Οι τεχνολογίες Nike Flyknit και Flywire συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα πολυσύνθετο παπούτσι για τον Kobe.

Στο επάνω μέρος του παπουτσιού που δεν έχει καθόλου ραφές έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία Nike Flyknit, η οποία είναι ό,τι καλύτερο για υψηλές επιδόσεις και ελαφριά παπούτσια. Το παπούτσι διαθέτει τμήματα που επιτρέπουν στο πόδι ν’ αναπνέει, έχουν εξαιρετική ελαστικότητα και προσφέρουν στήριξη, όπου είναι πιο απαραίτητο.

Η τεχνολογία Nike Flywire είναι ισχυρή αλλά και δυναμική για ασφάλεια στη μέση του ποδιού. Τα κορδόνια του χαλαρώνουν και σφίγγουν με τη φυσική κίνηση του ποδιού.

Η φτέρνα του παπουτσιού κατασκευασμένη από ανθρακόνημα προσφέρει δυνατή και ελαφριά πλευρική σταθερότητα κατά την κίνηση από τη μία πλευρά στην άλλη, κρατώντας τη φτέρνα του ποδιού σταθερή.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ

Για τον Avar η εξάλειψη του περιττού όγκου και των στοιχείων που αποσπούν την προσοχή ήταν βασικό. Η ιδέα της απλοποίησης χωρίς συμβιβασμούς βοήθησε στη σχεδίαση του σχήματος του KOBE 9 Elite.

Η επένδυση του Nike Lunarlon ανταποκρίνεται στην κίνησή σας και κρατάει το πόδι σταθερό στο παρκέ.

Η εξωτερική σόλα με το ελάχιστο δυνατό ελαστικό προσφέρει διαρκεί πρόσφυση και μιμείται το φυσικό περίγραμμα του ποδιού.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ

Η τεχνολογία Nike Flyknit εισάγει έναν νέο τρόπο για την κατασκευή του επάνω μέρους των παπουτσιών πλέκοντας ίνες από μαλλί. Η Nike Flyknit είναι πιο φιλική με το περιβάλλον γιατί μειώνει δραστικά τα απορρίμματα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως στο επάνω μέρος των παπουτσιών. Το επάνω μέρος των KOBE 9 Elite μειώνει τα απόβλητα σχεδόν κατά 50% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά ψηλά παπούτσια μπάσκετ που χρησιμοποιούν πολλαπλά κομμάτια και υλικά στη διαδικασία κατασκευής.

Για επιπλέον πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το http://nikeinc.com/nike-basketball/news/kobe9#/inline/25903.

Keywords
Τυχαία Θέματα