NBA | Στους Μάτζικ ο Μαξίελ

Πέρασε οκτώ χρόνια στους Πίστονς, ωστόσο ήρθε η ώρα να δοκιμάσει αλλού την τύχη του. Ο λόγος για τον Τζέισον Μαξίελ, ο οποίος αποχώρησε από το Ντιτρόιτ και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Μάτζικ!

Έπειτα από οκτώ σεζόν επαγγελματικής καριέρας στα "Πιστόνια", τα οποία τον επέλεξαν στο νούμερο 26 του ντραφτ του 2005, ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ (2,01μ.) πήρε τη μεγάλη απόφαση. Γύρισε σελίδα και από το Ντιτρόιτ

μετακόμισε στο Ορλάντο. Οι Μάτζικ βρίσκονται σε περίοδο ανοικοδόμησης και χρειάζονται έμπειρους παίκτες για να πλαισιώσουν τα νέα παιδιά. Αυτή η κατάσταση ήταν που έδωσε κίνητρο στον Μαξίελ να πει το "ναι" και να βοηθήσει τους "Μαγικούς" να επιστρέψουν -αρχικά- στα πλει οφ του NBA.

Ο Αμερικανός άσος έδωσε τα χέρια με την ομάδα του Ορλάντο και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Τα χρήματα που θα εισπράξει συνολικά για τα δύο επόμενα χρόνια ανέρχονται περίπου στα 5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Μαξίελ θα προσφέρει ποιοτικά λεπτά στο "4" και το "5" με την εμπειρία και τη μαχητικότητά του, ενώ θα προσδώσει δύναμη στη φροντ λάιν του οργανισμού, αφού ως γνωστόν είναι παίκτης που αρέσκεται στο να βάζει τα χέρια του στη φωτιά.

Σε οκτώ χρόνια καριέρας με τους Πίστονς (και συνολικά στο NBA), ο 30χρονος ψηλός έχει μέσο όρο 6,1 πόντους και 4,4 ριμπάουντ ανά 19,1 λεπτά αγώνα. Τη φετινή σεζόν κατέγραψε 6,9 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 1,3 μπλοκ σε 72 ματς (71 στη βασική πεντάδα του Ντιτρόιτ), με 24,8 λεπτά συμμετοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα