Α ΕΣΚΑ | Βουρδουμπάς: "Ημασταν καλύτεροι..."

Ο Προμηθέας στέφθηκε Κυπελλούχος ΕΣΚΑ, καθώς στον τελικό του θεσμού στο κατάμεστο από 1000 φιλάθλους Δαΐς επικράτησε της Πεύκης κι έδειξε πως η σεζόν 2012-13 είναι ονειρική για αυτόν.


"Είναι πολύ όμορφο να αγωνίζεσαι μπροστά σε φιλάθλους. Είναι κάτι που πιστεύω πως το επιθυμεί κάθε αθλητής και η παρουσία τού κόσμου δεν του προκαλεί άγχος. Είχαν έρθει να μας παρακολουθήσουν οι οικογένειές μας, φίλοι και φίλαθλοι του Προμηθέα ενώ το ίδιο ισχύει και για την πλευρά της Πεύκης. Είναι διαφορετική αίσθηση να αγωνίζεσαι μπροστά

σε φιλάθλους και καλό θα είναι ο κόσμος να έρθει κοντά στο ερασιτεχνικό μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό", δήλωσε ο Χάρης Βουρδουμπάς στο superbasket.gr.

Ο αρχηγός της ομάδας του Χαλανδρίου παραδέχθηκε πως η κατάκτηση του Κυπέλλου δεν ήταν πρωταρχικός στόχος του Προμηθέα, ο οποίος είναι... ρούκι στην Α' ΕΣΚΑ. "Η άνοδος τού Προμηθέα στην Α' κατηγορία αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Βασικός μας στόχος ήταν να παραμείνουμε στην κατηγορία. Βλέπαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το κύπελλο προέκυψε, όταν αποκλείσαμε τον ΔΑΣΑΛ στα προημιτελικά. Αντιμετωπίσαμε το Κορωπί στον ημιτελικό και κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι. Το Κορωπί είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Γ΄ Εθνικής και εκεί ίσως να είχαμε ένα έξτρα κίνητρο για να τους νικήσουμε. Μας βοήθησε και το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε ομάδες που προηγουμένως τις είχαμε νικήσει στο πρωτάθλημα και θέλαμε να το επαναλάβουμε".

Οσον αφορά για τον τελικό, ο Χάρης Βουρδουμπάς σημείωσε πως "η Πεύκη είναι πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Στο τρίτο δεκάλεπτο ξεφύγαμε και αν ήμασταν πιο εύστοχοι στις βολές, θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει πιο γρήγορα τον αγώνα. Ημασταν καλύτεροι".

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να μας πληροφορήσει πως ο Προμηθέας είναι "ένα οργανωμένο και καλά δομημένο σωματείο με παράγοντες που βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Δίνουμε την δυνατότητα στον κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε ερασιτέχνες, μπορεί να είμαστε άνεργοι ή να κάνουμε δύο δουλειές, αλλά προσπαθούμε να συμβάλουμε στο να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Με όλα τα παιδιά είμαστε φίλοι, περνάμε καλά, κάνουμε χαβαλέκαι γελάμε. Αυτά τα στοιχεία κρατούν μια ομάδα δεμένη. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό πως τα νέα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα ενσωματώθηκαν πολύ καλά σε αυτήν, κάτι που αποτελεί επιτυχία του προπονητή μας, Τάσου Νικητόπουλου".

Τι επιφυλάσσει, όμως, η συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Προμηθέα; "Ο βασικός μας στόχος, η παραμονή, έχει ουσιαστικά επιτευχθεί. Δεν κρύβω πως συζητάμε την... πεντάδα. Το πρόγραμμά που ακολουθεί είναι δύσκολο, αλλά από την στιγμή που βρισκόμαστε στις πρώτες πέντε θέσεις, είναι ένας νέος στόχος που αξίζει να τον παλέψουμε".

Οσοι παρακολούθησαν τον τελικό της ΕΣΚΑ θα θυμούνται για καιρό την όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι. Αραγε αυτή αποτέλεσε την απάντηση στα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση του Πανελληνίου με τον Σπόρτιγκ; Ο Χάρης Βουρδουμπάς φρόντισε να είναι ξεκάθαρος: "Οχι, γιατί δεν έχουν σχέση με το μπάσκετ. Τέτοια φαινόμενα δεν παρατηρούνται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα συναντάμε συνήθως -και κακώς- σε επαγγελματικές κατηγορίες. Δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Οι πολιτικές που ακολουθούνται δεν είναι σωστές. Επίσης, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν αποτελεί προτεραιότητα για την πολιτεία. Οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλες. Χρειάζονται να μπουν βάσεις και να δημιουργηθούν υποδομές..."

Keywords
Τυχαία Θέματα