Α ΕΣΚΑΝΑ | Ντακούλιας: "Δείξαμε χαρακτήρα"

Ο Ιωνικός για 18 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Εθνικό έβλεπε την πλάτη των φιλοξενούμενων και συγχρόνως το τρένο της ανόδου στη Γ’ Εθνική να χάνεται. Σε αυτό το σημείο όμως ανέλαβε δράση ο Χρήστος Ντακούλιας που σημείωσε τους 5 από τους 19 πόντους του συνολικά και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 60-55.

"Η αλήθεια είναι με τα φάουλ που φορτώθηκα βγήκα εκτός ρυθμού. Στο δεύτερο ημίχρονο βρήκα τον ρυθμό μου και στα σημαντικά σημεία του παιχνιδιού έδειξα χαρακτήρα, όπως όλα τα παιδιά και μαζί καταφέραμε

να πάρουμε την σημαντική νίκη", δήλωσε ο Χρήστος Ντακούλιας στο superbasket.gr για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Είναι πολύ δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένος σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι και με τόσο πολύ κόσμο. Βρήκαμε την δύναμη να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι -δεν μπορώ να πω 100% γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο – και φτάσαμε στο θετικό αποτέλεσμα".

Ο Ιωνικός είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Με νίκη επί του Αλίμου, θα αλλάξει το πρόγραμμα των φιλάθλων του, καθώς η αγαπημένη τους ομάδα θα αγωνίζεται Κυριακή αντί Δευτέρα. Για τον γκαρντ των πρωτοπόρων όμως η "άνοδος δεν έχει καθαρίσει. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Θα δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή και θα πάμε στον Άλιμο σοβαροί. Η τελευταία αγωνιστική είναι εκείνη που κρίνει το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως αν είμαστε σοβαροί, θα καθαρίσουμε το πρωτάθλημα και θα είμαστε η ομάδα που θα ανέβει στη Γ΄Εθνική".

Όσον αφορά για το ταξίδι του Ιωνικού σε αυτές 25 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑΝΑ ο Χρήστος Ντακούλιας σημείωσε πως "δεν μπορώ να πω πως η άνοδος ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Ξεκινήσαμε για να φτάσουμε όσο υψηλότερα γίνεται. Στη μέση της χρονιάς βρεθήκαμε σε μειονεκτική θέση, μετά ξαναβρεθήκαμε σε πλεονεκτική και μετά πάλι χάσαμε το πλεονέκτημά μας… Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα , μία αγωνιστική πριν από το τέλος είμαστε πρώτοι. Ελπίζω να φτάσουμε σε αυτό που επιθυμούμε και να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Το μπάσκετ ζει και βασιλεύει στις μικρές κατηγορίες, στις γειτονιές και φυσικά στον Πειραιά. Πάνω από 1200 φίλοι των δύο ομάδων και του μπάσκετ βρέθηκαν την Δευτέρα (09/04) στο κλειστό του Πλάτωνα καθώς "ο Ιωνικός και ο Εθνικός είναι δύο ιστορικές ομάδες. Ο Πειραιάς είναι μία μπασκετική περιοχή, όποτε ο κόσμος δεν μπορούσε να λείπει από αυτό το ματς. Δεν περιμέναμε όμως τόσο κόσμο, αλλά… ήρθε".

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Χρήστος Ντακούλιας δεν μπορούσε παρά να μην πει ένα μεγάλο "ευχαριστώ στον προπονητή μου (σ.σ Δημήτρη Μισιακό), στους συμπαίκτες μου, στην διοίκηση και σε όσους βρίσκονται γύρω από αυτήν την ομάδα και βοηθάνε να είμαστε εμείς υγιείς".

Keywords
Τυχαία Θέματα