Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Τα Οσκαρ της 3ης (και της 1ης) αγωνιστικής

Το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα στην Α1 γυναικών άρχισε και το superbasket.gr καθιερώνει τα Οσκαρ της αγωνιστικής.

Αρχίζουμε, βέβαια, από την 3η αγωνιστική, καθώς η 1η ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη και στη 2η εκκρεμεί ένα ματς... Γι αυτό και στη σημερινή μας αναφορά, εκτός από τα Οσκαρ του Σαββάτου, μοιράζονται για τα βραβεία της πρεμιέρας.

3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ

1. Θεώνη Τζεγιαννάκη (Αθηναϊκός)
Ο Αθηναϊκός ήθελε πάση θυσία τη νίκη μετά

από το χειρότερο ξεκίνημα σε σεζόν από την ημέρα που ανέβηκε στην Α1. Τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς μετρούσε η ομάδα της και η έμπειρη γκαρντ πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Τιμώρησε τη ζώνη του ΠΑΟΚ έχοντας 25 πόντους με 2/2 βολές, 1/1 δίποντα, 7/11 τρίποντα.

2. Τούλα Καλέντζου (Παναθηναϊκός)

Εκανε αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα απέναντι στην ενθουσιώδη Ιπποκράτη. Η 35χρονη γκαρντ είχε 13 πόντους με 2/2 βολές, 4.8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, πήρε 2 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε και 4 έτοιμα καλάθια στις συμπαίκτριές της.

3. Ναυσικά Σταυρίδου (Αναγέννηση Ν. Ρυσσίου)
Η Αναγέννηση πέτυχε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Α1 - επί του Αρη - και η Ναυσικά Σταυρίδου έβαλε το δικό της λιθαράκι γι αυτό. Είχε 16 πόντους με 7/11 βολές, 3/8 δίποντα και 1/2 τρίποντα, πήρε 7 ριμπάουντ, έκανε 6 κλεψίματα, οπότε της συγχωρούνται και κάποια λάθη...

4. Δήμητρα Μπαρμπερίδου (Πρωτέας Βούλας)
Δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη εμφάνιση για την αρχηγό του Πρωτέα. Κάλυψε και πάλι με το παραπάνω την απουσία της Φρίμαν και τελείωσε το ματς με τον Ικαρο έχοντας 15 πόντους με 6/8 δίποντα και 1/1 τρίποντο. Επίσης, μάζεψε 8 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο.

5.Λικέντρα Τζόνσον (Ελληνικό)

Ουσιαστική δίχως να κάνει υπερβολές η Αμερικανίδα του Ελληνικού, πέτυχε 23 πόντους απέναντι στον Κρόνο, σε 29 λεπτά συμμετοχής. Είχε 7/10 βολές, 8/11 δίποντα, μάζεψε και 8 ριμπάουντ. Ολα αυτά σε ρυθμό... ρελαντί.

MVP

Θεώνη Τζεγιαννάκη (Αθηναϊκός)

ΗΡΩΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ

Αννα Μούρτου (Αναγέννηση Ν. Ρυσσίου)

Πέτυχε 4 πόντους όλους κι όλους, σε 22 λεπτά συμμετοχής. Ομως οι 2 εξ αυτών καθόρισαν και την εξέλιξη του αγώνα στο Ρύσσιο, γι αυτό και η 33χρονη παίρνει τον τίτλο της... ηρωίδας της 3ης αγωνιστικής. Αλλωστε ήταν και το μοναδικό ματς, αυτό της Αναγέννησης με τον Αρη, που κρίθηκε στο τέλος.

ΚΟΟΥΤΣ

Ελένη Καφαντάρη (Αναγέννηση Ν. Ρυσσίου)

Ρούκι στην Α1, όμως δεν δείχνει να φοβάται τίποτα. Η Αναγέννηση πέτυχε την πρώτη νίκη της στη σεζόν, απέναντι στον συμπολίτη Αρη και η Καφαντάρη πήρε άριστα και στην προετοιμασία του αγώνα και στη διαχείριση του ματς.

ΤΑ ΟΣΚΑΡ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

1. Λολίτα Λύμουρα (Πρωτέας Β.)
2. Μαρι Ρόζα Μπόνη (Ελληνικό)
3. Νιβέν Ρασίντ (Ιπποκράτης Κω)
4. Σοφία Κυριακοπούλου (Ικαρος Κ.)
5. Νταϊάνα Ντέλβα (Παναθηναϊκός)

MVP
ΛΟΛΙΤΑ ΛΥΜΟΥΡΑ (ΠΡΩΤΕΑΣ Β.)
Πλήγωσε την τέως ομάδα της, σε μια μεγαλειώδη εμφάνιση. Φλέρταρε για άλλη μια φορά με το τριπλ νταμπλ, καθώς είχε 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ, σε 36 λεπτά συμμετοχής. Ο Πρωτέας έκανε τη μεταγραφή της χρονιάς με την απόκτηση της 28χρονης πλέι μέικερ, που ήταν η πρωταγωνίστρια στο ματς της πρεμιέρας, που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

ΚΟΟΥΤΣ

Λειβάδης (Ικαρος) - Καπλανίδης (Ιπποκράτης)

ΗΡΩΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Νεβίν Ρασίντ (Ιπποκράτης)

Keywords
Τυχαία Θέματα