Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Τα Οσκαρ της 5ης αγωνιστικής

Οι "μικροί" κάνουν δύσκολη τη ζωή των μεγάλων στην Α1 γυναικών και το πρωτάθλημα έχει αποκτήσει εξαιρετικό ενδιαφέρον... Και τα βραβεία δεν πηγαίνουν μόνο στους νικητές, αλλά και στους άξιους ηττημένους.

To superbasket.gr μοιράζει, λοιπόν, τα δικά του Οσκαρ για την 5η αγωνιστική. Για να δούμε τα αποτελέσματα.

1. Νίκι Εϊβερι (ΠΑΟΚ)

Η πρώτη νίκη του Δικεφάλου στο πρωτάθλημα οφείλεται εν πολλοίς

στην Εϊβερι. Είχε 19 πόντους με 2/6 βολές, 4/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, έκανε 1 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 28 λεπτά. Εκανε σπουδαία εμφάνιση και το κυριότερο μίλησε στα πιο καθοριστικά σημεία της αναμέτρησης.

2. Τούλα Μαγιαλιού (Πρωτέας Β.)

Με την Λολίτα Λύμουρα να παίζει τραυματισμένη για 25 λεπτά, οι υπόλοιπες παίκτριες του Πρωτέα έπρεπε να βγουν μπροστά για να μην υπάρξει δεύτερη συνεχόμενη ήττα. Η Μαγαλιού έπαιξε 37 λεπτά και είχε 17 πόντους με 4/7 δίποντα, 3/8 τρίποντα, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε και 5 κλεψίματα.

3. Θάλεια Κασάπογλου (Αθηναϊκός)

Παρότι το παιχνίδι του Αθηναϊκού περιστρέφεται κυρίως γύρω από την Γκίβενς, η 29χρονη παίκτρια βρήκε πεδίο δράσης και έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση. Είχε 16 πόντους με 5/7 δίποντα και 2/5 τρίποντα, πήρε 2 ριμπάουντ, έκανε 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Στη δική της παρουσία έκτισε διαφορά στην εκκίνηση του ματς η ομάδα του Βύρωνα... Αλλιώς τα πράγματα μπορούσαν να πάρουν διαφορετική τροπή.

4. Τάνια Χαλιβέρα (Ελληνικό)

Επαίξε και στις δύο θέσεις του φόργουορντ και έκανε εξαιρετική δουλειά. Πέτυχε 19 πόντους δίχως να κάνει κατάχρηση στις προσπάθειες. Είχε 4/6 βολές, 3/4 δίποντα και 3/3 τρίποντα, μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Το Ελληνικό ήταν υπερηχητικό και η Χαλιβέρα η κορυφαία της ομάδας της.

5. Νταιάνα Ντέλβα (Παναθηναϊκός)

Για άλλη μια φορά έκανε τη διαφορά. Οχι μόνο φόρτωσε με φάουλ τις ψηλές του Ρύσιου, αλλά είχε ακόμα ένα νταμπλ-νταμπλ. Τελείωσε το ματς με 23 πόντους (7/11 βολές, 8/12 δίποντα), μάζεψε και 11 ριμπάουντ. Δίχως την Αμερικανίδα, ίσως τώρα οι πρωταθλήτριες να είχαν υποστεί μια ήττα που θα "πονούσε"...

ΗΡΩΪΔΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Μόνικ Ολιβερ (Αρης)

Παίρνει το βραβείο όχι γιατί νίκησε ή έκρινε ένα ματς. Βέβαια για τον Αρη ήταν σαν νίκη το ότι κοίταξε στα μάτια τον Πρωτέα Βούλας. Ομως η Αμερικανίδα σέντερ ολοκλήρωσε το ματς με 27 πόντους και 27 ριμπάουντ... Τo TENDEX της ήταν 1.066, συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι έκανε... ηρωική εμφάνιση στη Βούλα κι ας είχε 9/26 εντός παιδιάς.

MVP

Νίκι Εϊβερι (ΠΑΟΚ)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Γιώργος Λειβάδης (Ικαρος)

Εχασε. Ε, και; Πίστευε κανείς ότι ο Ικαρος μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Αθηναϊκό; Ομως η ομάδα της Καλλιθέας διεκδίκησε μέχρι τέλους το παιχνίδι και ο Λειβάδης πήγε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε. Αλλο ένα σπουδαίο κοουτσάρισμα από τον 43χρονο προπονητή, που κέρδισε τα εύσημα για την εικόνα που παρουσίασε ο Ικαρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα