ΑΡΗΣ | Δαμιανίδης: "Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είχα μηδενική προσφορά"

Φανερά πικραμένος ο Γιάννης Δαμιανίδης, για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΚΑΕ Αρης μίλησε και τόνισε ότι δεν γίνεται να τον θεωρούν υπέυθυνο για ό,τι κακό πλήττει την ομάδα και μην αναγνωρίζουν ότι προσέφερε.

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ σε συνέντευξή του στον "Libero 107,4" τόνισε αρχικά πως "αυτό που ξέρω είναι ότι όσο ασχολήθηκα έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για να είναι η ομάδα στο καλύτερο επίπεδο

που γινόταν. Ο Άρης κατάφερε πολλά πράγματα τηρουμένων των αναλογιών. Το ξέρει όλος ο κόσμος, ξέρει ο κόσμος την πορεία. Πήρε δύο τίτλους, έπαιξε πέντε τελικούς, έχασε για ένα σουτ την συμμετοχή σε τελικό πρωταθλήματος, πήρε wild card από άλλες ομάδες για την Ευρωλίγκα. Όλα αυτά τα χρόνια επειδή ήμουν σε πολύ βασικό ρόλο στην ομάδα, πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και είχα έστω κάποια προσφορά. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι είχα μηδενική προσφορά. Αυτό πάει να περάσει, ότι είχα μηδενική προσφορά και χρέωσα την ομάδα με 5,5 εκατ. ευρώ. Όσοι ασχολήθηκαν με το μπάσκετ του Άρη από απλό φίλαθλο έως και κάποιον παράγοντα, γνωρίζουν αν εγώ υπηρέτησα τον Άρη. Δεν στενοχωριώμουν για τις υπογραφές που έβαζα και γι’ αυτό έχω υποστεί μεγάλες συνέπειες. Σε όλες τις αθλητικές εταιρείες οι έχοντες δικαίωμα υπογραφής είναι εκτεθειμένοι. Κανένας από το 2001 μέχρι σήμερα από όσους έχουν διοικήσει τον Άρη, τον διοίκησε επειδή ήθελε να κάνει κακό στον Άρη. Γίνονταν λάθη από την υπερβολική αγάπη του Άρη, γιατί θέλαμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο της ομάδας. Αισθάνομαι άσχημα να μου καταλογίζονται πράγματα, που δεν έπρεπε. Παρουσιάζομαι εγώ να έχω μηδενική προσφορά, με τόσα βάρη στην πλάτη και υπόκειμαι σε συνέπειες που είναι γνωστές".

Ερωτηθείς για την δημιουργία των χρεών ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ απάντησε: "Υπάρχει θέληση όλων να γίνει έλεγχος, και το έχω δηλώσει και δημόσια και κατ’ ιδίαν ότι και εγώ τον θέλω. Εκεί να δούμε αν ο Δαμιανίδης χρέωσε την ομάδα με 5,5 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει έλεγχος, υπήρχε μια επισκόπηση χρεών από το 2008, γιατί αυτό ζητήθηκε. Αυτό θεωρώ ότι είναι μια αδικία εις βάρος μου. Με μία επισκόπηση χρεών, να καταλογίζεται το χρέος σε μένα. Το λογιστικό χρέος μιας εταιρείας δεν έχει σχέση με το πραγματικό. Τα χρέη δεν είναι 5,5 εκατ. ευρώ, με το πραγματικό δεν έχει καμία σχέση. Να περιμένουμε όλοι τον έλεγχο και χρόνο με τον χρόνο να δούμε. Ο ΑΣ Άρης έδωσε εντολή σε ορκωτό λογιστή να κάνει μια επισκόπηση από το 2008 και μετά. Αυτό σημαίνει ότι δεν βλέπεις τα προηγούμενα χρόνια. Λογιστικά φαίνεται αυτό το ποσό στην έκθεση του ορκωτού λογιστή, γι’ αυτό το είπε. Η αποτύπωση επιδόθηκε σε 6-7 παραλήπτες. Στον ΑΣ, τους μετόχους, τον Τζεβελέκη, σε μένα. Η εταιρεία επαναλαμβάνω ότι λειτουργεί από το 2003 και όχι από το 2008 που έγινε η επισκόπηση. Γι’ αυτό πρέπει να γίνει έλεγχος".


Για το καλοκαίρι του 2009, οπότε και μένει μόνος του , χωρίς την συμβολή των μετόχων (της ΓΕΝΕΣΙΣ και του κ. Τζεβελεκάκη), ο Γιάννης Δαμιανίδης υποστηρίζει ότι η ΚΑΕ είχε άνοιγμα 2.8 εκατ. ευρώ: "Ένα από τα μεγαλύτερά μου

Keywords
Τυχαία Θέματα