Μπάρτζος: "Νίκη... μισή κατηγορία"

Ο ΔΑΣΑΛ έκανε την έκπληξη της 20ης αγωνιστικής παίρνοντας μια σπουδαία νίκη απέναντι στον Παπάγο και ο Λάμπρος Μπάρτζος μας εξήγησε το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του η οποία έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο...

Η νίκη απέναντι στον Παπάγου είναι για τον ΔΑΣΑΛ η μισή κατηγορία, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο superbasket.gr ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, Λάμπρος Μπάρτζος. Παράλληλα ο παίκτης της ομάδας των Ανω Λιοσίων αναφέρθηκε στο επίπεδο

του πρωταθλήματος αλλά και στο κοινό σημείο που ενώνει όλους τους παίκτες από εκείνους που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα μέχρι εκείνους των πιο μικρών κατηγορίων.

- Ποιο ήταν το μυστικό της τεράστιας νίκης απέναντι στον Παπάγο;
"Το μυστικό ήταν η άμυνά μας. Όταν δέχεσαι μόλις 54 πόντους από μία από τις πρωτοπόρες ομάδες του πρωταθλήματος δείχνει ότι η άμυνά σου δούλευε πολύ καλά και αυτό ήταν το μυστικό".

- Είχες πρωταγωνιστικό ρόλο στην επικράτηση της ομάδας σου...
"Στο πρώτο ημίχρονο πήρα του σουτ και ήμουν εύστοχος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήξερα ότι η άμυνα του Παπάγου θα κλείσει πάνω μου και προσπάθησα να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να φτάσουν στα σουτ και να πάρουν τις προσπάθειες".

-Πριν από τον αγώνα σε ποια σημεία είχε σταθεί στις οδηγίες του ο προπονητής σας;
"Επιθετικά θέλαμε να δουλέψουμε πάνω στα pick 'n roll κυρίως στους αργούς ψηλούς του αντιπάλου. Αμυντικά είχαμε επικεντρωθεί πάνω στον Μιχάλη Υφαντή".

νίκη σας έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα...
"Εμείς παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια με την πλάτη στον τοίχο. Η νίκη απέναντι στον Παπάγο είναι η μισή κατηγορία... Ηταν μια επικράτηση εκτός προγράμματος που μας δίνει και τα ψυχολογικά αποθέματα για να συνεχίσουμε".
- Φέτος υπάρχουν πολλές ομάδες που διεκδικούν την άνοδο, ποια είναι η γνώση σου για το επίπεδο του πρωταθλήματος;
"Η δική μου άποψη που αγωνίζομαι έξι χρόνια στο πρωτάθλημα της Α' ΕΣΚΑ θεωρώ ότι το επίπεδο το τελευταίο καιρό έχει πέσει. Η αλήθεια είναι ότι έχει κλείσει η ψαλίδα και οι διαφορές μεταξύ των ομάδων και αυτό κάνει το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό. Οι λόγοι που συμβαίνει είναι κυρίως οικονομικοί. Βέβαια δεν μπορείς να περιμένεις να υπάρχει υψηλό επίπεδο στις μικρότερες κατηγορίες όταν δεν υπάρχει στην Α1... Η μπάλα τα παίρνει όλα μαζί . Το γεγονός ότι το πρωτάθλημα είναι πιο συναρπαστικό οδηγεί τον κόσμο στα γήπεδα. Είναι λογικό ότι θα προτιμήσεις να πας να δεις ένα παιχνίδι στην ΕΣΚΑ όπου η άνοδος παίζεται ανάμεσα σε 6-7 ομάδες, παρά σε κάποια άλλη κατηγορία που μόνο δύο κυρίαρχοι αντίπαλοι, αυτό είναι αδιάφορο".
-Ο ΔΑΣΑΛ βρίσκεται σε δυσχερή βαθμολογική θέση, ο στόχος της ομάδας ποιος είναι;
"Από την αρχή της χρονιάς ξέραμε ότι ο στόχος του ΔΑΣΑΛ είναι η σωτηρία. Η ομάδα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από το ξεκίνημα, αφού φτιάχτηκε μία εβδομάδα πριν την έναρξη. Ξέραμε ότι έχουμε μειωμένο αλλά τακτοποιημένο μπάτζετ. Όμως στην πράξη η παραμονή μας είναι πολύ πιο δύσκολη από αυτό που φανταζόμασταν όταν ξεκινάγαμε".
- Η αγάπη για το μπάσκετ

Keywords
Αναζητήσεις
μπαρτζος λαμπρος
Τυχαία Θέματα