ΧΟΡΟΖΟΓΛΟΥ | Ο θρυλικός ΚΑΟΔ

Η νίκη που πέτυχε ο ΚΑΟΔ επί του Ολυμπιακού, δεν ήταν απλά μία τεράστια επιτυχία επί του των πρωταθλητών Ευρώπης. Ήταν το αποτέλεσμα της χρονιάς, μία τεράστια έκπληξη για τη φετινή σεζόν, μα πάνω από όλα, επρόκειτο για την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ΚΑΟΔ.

Ο ΚΑΟΔ, δεν είναι η ιστορική ομάδα με την έννοια που δίνουμε στην Ελλάδα σε μία ομάδα και στην ιστορία της. Ούτε τίτλους έχει στο παλμαρέ του (πέρα από αυτούς που κατέκτησε με τις ανόδους από την Β' Εθνική στην Α2 κι από εκεί στην μεγάλη κατηγορία), ούτε έχει να επιδείξει κάτι αξιοσημείωτο στο χώρο του μπάσκετ από αυτά που προκαλούν το ενδιαφέρον και θεωρούνται σημαντικά για τα media.

Για όσους γνωρίζουν ωστόσο, αυτή η ομάδα, έκανε κάτι πολύ σημαντικό, έκανε την δική της επανάσταση, πριν από 24 χρόνια. Το 1989, οι τρελοί ρομαντικοί του ΚΑΟΔ, αυτο που από τότε είχαν το μπάσκετ σαν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους, αποφάσισαν να ξεχωρίσουν το τμήμα μπάσκετ του -τότε- Αθλητικού Ομίλου Δράμας και προσθέτοντας το «Κ», της καλαθοσφαίρισης, να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό τμήμα μπάσκετ. Έτσι έγινε ο ΚΑΟΔ, μία νέα ομάδα, μόνο με τμήμα μπάσκετ, το 1989.

Αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε εκείνη την. επανάσταση γνωρίζουν πολύ καλά και τι έκαναν τότε, και πόσο δύσκολα το πέτυχαν, αλλά και τι σημαίνει για αυτή την ομάδα η νίκη επί του Ολυμπιακού. Μαζί τους το καταλαβαίνουν πολύ καλά και αρκετοί ακόμη άνθρωποι του μπάσκετ, που από τότε είχαν συνειδητοποιήσει την σημασία της κίνησης ανεξαρτητοποίησης του τμήματος μπάσκετ.

Στον ΚΑΟΔ πλέον βρίσκονται λίγοι από αυτούς που συμμετείχαν στην κίνηση του '89. Οι περισσότερο είναι γύρω από την ομάδα, σαν απλοί φίλαθλοι. Με τις χαρές και τις πίκρες τους, με τις αναμνήσεις και τα παράπονά τους. Ανθρώπινα είναι αυτά. Και αυτοί όμως, αλλά και όσοι απλά είναι φίλαθλοι της ομάδας και την αγαπούν, χάρηκαν πολύ με τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Είναι σίγουρο ότι οι περισσότερο ευαίσθητοι προσπάθησαν να κρύψουν και το δάκρυ που κύλησε αυθόρμητα πάνω στους πανηγυρισμούς.

Είναι πολύ μεγάλο πράγμα αυτό που πέτυχε ο ΚΑΟΔ. Μία νίκη τεράστιας σημασίας για την ομάδα, τους ανθρώπους της, αλλά και την ίδια την πόλη. Ναι αυτή την ταλαιπωρημένη και χτυπημένη πολύ έντονα από την κρίσιμη όμορφη πόλη της Δράμας, που πρέπει τώρα να αγκαλιάσει σφιχτά τον ΚΑΟΔ και να τον στηρίξει όπως δεν έκανε (ως όφειλε) μέχρι τώρα.

Υ.Γ: Επιστρέφοντας σε τούτο εδώ το. σπίτι, που μαζί με κάποιους άλλους τρελά μπασκετικούς φίλους και φίλες, χτίσαμε το 2007, έπρεπε να γράψω κάτι για τον ΠΑΟΚ. Οι συνθήκες όμως το επέβαλαν και το σημερινό κείμενο αφιερώθηκε στον ΚΑΟΔ, γιατί πραγματικά το αξίζει. Για τον ΠΑΟΚ, έχουμε μπροστά μας. Καλή χρονιά σε όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα