ΕΥΡΩΠΗ | Σκέψεις για... αλλιώτικο Ευρωμπάσκετ

Σε μια κίνηση που αναμένεται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν εννέα ομοσπονδίες -μέσα στις οποίες βρίσκεται και η ελληνική-, που όμως θέλουν να ακολουθήσουν διαφορετική γραμμή πλεύσης από αυτή της FIBA Europe.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "SportDay", οι ομοσπονδίες της Ελλάδας, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας

έχουν στο μυαλό τους τη διεξαγωγή διοργανώσεων φιλικού χαρακτήρα στο διάστημα της προετοιμασίας των εθνικών ομάδων, ενώ μάλιστα πραγματοποίησαν και τηλεδιάσκεψη, όπου μίλησαν για το σχεδιασμό που θέλουν να ακολουθήσουν.

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι λεπτομέρειες αυτής της κίνησης θα συζητηθούν στις 9 Μαΐου, στο Μόναχο.

Οι εννέα ομοσπονδίες φαίνεται πως σκέφτονται να διοργανώσουν κάτι παρόμοιο με το Ευρωμπάσκετ, όπου θα λαμβάνουν μέρος μόνοι οι μεγάλοι του ευρωπαϊκού μπάσκετ και θα αγωνίζονται κάθε τέσσερα χρόνια, δηλαδή όχι όπως σήμερα που αυτό συμβαίνει ανά δύο. Φυσικά, η κίνηση αυτή θα έχει ως στόχο να… ελαφρύνει το ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα των αθλητών, αλλά και να κάνει τη διοργάνωση πιο ενδιαφέρον για το φίλαθλο κοινό. Το συγκεκριμένο σκεπτικό έχει μεγάλη βάση, αν σκεφτεί κανείς ότι στην τωρινή διοργάνωση συμμετέχουν 24 εθνικές ομάδες και δίνουν παιχνίδια για περίπου ένα μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα