Εγραψε "ιστορία" ο Μπεν Ουάλας!

Το περασμένο καλοκαίρι είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Ωστόσο, ο Μπεν Ουάλας όχι μόνο αποφάσισε να συνεχίσει, αλλά έγραψε και το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ΝΒΑ! Και αυτό διότι τα ξημερώματα, στο παιχνίδι κόντρα στους Σπερς, ο "Big Ben" έφτασε τις 1055 συμμετοχές στον μαγικό πλανήτη και ξεπέρασε τον νυν προπονητή των Νετς Έιβερι Τζόνσον, ο οποίος έκλεισε την καριέρα του

με 1054... Τι σημαίνει αυτό; Οτι πλέον ο 37χρονος σέντερ-φόργουορντ είναι ο πρώτος σε συμμετοχές στο ΝΒΑ από τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στην λίγκα μεσω της διαδικασίας του ντραφτ!

Μάλιστα, στο παιχνίδι που διεξήχθη λίγες ώρες πριν και ο Ουάλας πραγματοποίησε το εν λόγω ρεκόρ, κέρδισε ένα συγκινητικό standing ovation από τους φιλάθλους αλλά και απ' τους παίκτες των Σπερς, όταν ο εκφωνητής του γηπέδου ανακοίνωσε το επίτευγμα του. Ο εμβληματικός αρχηγός του Σαν Αντόνιο, Τιμ Ντάνκαν, πήρε το λόγο και τόνισε για τον 37χρονο σκληροτράχηλο Μπεν... "Είναι πάντα σε τρομακτική φυσική κατάσταση. Τον ρώτησα για πόσο ακόμη θα παλεύει στα παρκέ και μου είπε ότι τελειώνει. Ξέρετε τι του απάντησα; Οτι η καριέρα του ήταν απλά ανεπανάληπτη". Ηταν τόσο μεγάλη η ευτυχία του Ουάλας, που κατάφερε μέχρι και τρίποντο να σκοράρει... Το έβδομο στην καριέρα του!

Ετσι, ο -εκ των καλύτερων αμυντικών που πέρασαν ποτέ από το ΝΒΑ- Μπεν Ουάλας πρόσθεσε ακόμη μία σπουδαία διάκριση στη συλλογή του. Μέχρι τώρα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2004 με τους Πίστονς, αναδείχθηκε τέσσερις φορές κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος (2002, 2003, 2005, 2006), ενώ πήρε μέρος και σε τέσσερα All-Star Game! Αυτή ωστόσο, ίσως αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωση για έναν παίκτη που το 1996 ούτε καν επιλέχθηκε στο ντραφτ και ουσιαστικά μπήκε στον μαγικό πλανήτη από... το παράθυρο! Τρανή απόδειξη πως όταν δουλεύεις σκληρά και ξεπερνάς τον εαυτό σου, από το... τίποτα μπορείς να φτάσεις στην κορυφή.

Keywords
Τυχαία Θέματα