ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Γαλλία και Βοσνία στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με καρότσι

Ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου (30/06) το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την Β’ Κατηγορία των ανδρών με καρότσι, που διεξάγεται στο Λάσκο της Σλοβενίας.

Αν και για πολλούς το Σάββατο είναι η σημαντικότερη μέρα γιατί θα κριθούν τα μετάλια, η μεγάλη μέρα του πρωταθλήματος, ήταν εκείνη της Παρασκευής (29/06), καθώς στα χιαστί παιχνίδια τέσσερις ομάδες έδιναν αγώνες ζωής ή θανάτου ή καλύτερα ανόδου και καθόδου για την Α’ και Γ΄ κατηγορία.

Η Τσεχία αντιμετώπισε την Αυστρία και επιβλήθηκε εύκολα, επικρατώντας με 74-54 στέλνοντας μετά από χρόνια την Αυστρία στην Γ΄κατηγορία.

Η Λιθουανία επιβλήθηκε της Ουκρανίας με 75-61.

Στην μάχη της ανόδου τώρα, η Γαλλία επικράτησε πολύ εύκολα της Ελβετίας με 57-45, ενώ η Βοσνία Ερζεγοβίνη επιβλήθηκε της άστοχης Κροατίας με 65-47.
Ετσι, Αυστρία και Ουκρανία υποβιβάζονται στην Γ’ κατηγορία, ενώ Γαλλία και Βοσνία κέρδισαν ήδη την άνοδό τους στην Α’ κατηγορία και το Σάββατο (30/06) αγωνίζονται για το γόητρό τους και το χρυσό μετάλιο.

Τους πολύ σημαντικούς αγώνες μεταξύ των Λιθουανία – Ουκρανία και Κροατία – Βοσνία Ερζεγοβίνη, διαιτήτευσε ο Βασίλης Μπίκας του Συνδέσμου Πειραιά, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει επίσης και το μεγάλο τελικό μεταξύ της Γαλλίας και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Ο αγώνας θα γίνει παρουσία του προέδρου της Σλοβενία και οι ορισμοί του Βασίλη Μπίκα σε εννέα αγώνες, αποτελούν μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ελλάδα κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν διεξήχθη πρωτάθλημα στο μπάσκετ με καρότσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα