ΕΣΑΚΕ | Ο Αγγελος Κορωνιός αναλύει την 1η αγωνιστική

Η εμπειρία του Αγγελου Κορωνιού του δίνει την δυνατότητα να γνωρίζει τα μυστικά του μπάσκετ και ο έμπειρος πρώην παίκτης και νυν προπονητής αναλύει για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΣΑΚΕ τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Το ότι οι πρεμιέρες συνήθως κρύβουν κινδύνους δεν είναι κλισέ, αλλά ένας άγραφος νόμος του μπάσκετ. Το άγχος είναι ένας καταλυτικός παράγοντας, που έρχεται να προστεθεί στην προφανείς ιδιομορφίες της πρώτης εμφάνισης. Το είδαμε άλλωστε και την 1η αγωνιστική της Ευρωλίγκας,

με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ΤΣΣΚΑ, που έκανε την ζωή της εξαιρετικά δύσκολη απέναντι στη Λιέτουβος. Πάμε να δούμε τα παιχνίδια με τη σειρά:

Καβάλα-Ηλυσιακός

Τόσο η Καβάλα όσο και ο Ηλυσιακός θα στηριχθούν σε μεγάλο βαθμό και φέτος στην δύναμη της έδρας τους. Είναι δύο ομάδες τις οποίες έχουμε δει πάμπολλες φορές να αντλούν δύναμη απ' τον κόσμο τους. Με το μπάτζετ τους να μειώνεται λόγω των γενικότερων συνθηκών, έχουν ως πρώτο στόχο να κερδίσουν την παραμονή και ξέρουν καλά την συνταγή για να πάρουν αυτό που θέλουν.
Με την έδρα, λοιπόν, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας αυτής της αναμέτρησης, δίνω ένα μικρό προβάδισμα στην Καβάλα, περιμένοντας ένα αμφίρροπο παιχνίδι.

Περιστέρι-Πανελευσινιακός

Το Περιστέρι προσπαθεί αναμφίβολα να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση. Στην προσπάθειά της αυτή, η διοίκηση της ομάδας εμπιστεύτηκε έναν νέο προπονητή, με τον οποίο γνωρίζεται καλά και κατά συνέπεια μπορεί να λειτουργήσει στην ίδια συχνότητα.
Καταστρώνοντας τα σχέδια για τη νέα σεζόν, στο Περιστέρι δεν είχαν βεβαίως άλλη επιλογή απ' το να δημιουργήσουν ένα νεανικό σύνολο, με όπλο τον ενθουσιασμό.
Ο Πανελευσινιακός, από την άλλη πλευρά, είναι φανερό πως είναι μία ανερχόμενη ομάδα, αφού έχει επιδείξει σταθερά ανοδική πορεία τα προηγούμενα χρόνια στις μικρότερες κατηγορίες, μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον και με οργανωμένη διοίκηση.
Θεωρώ ότι θα παρακολουθήσουμε ένα κλειστό παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. H έδρα είναι πολύ πιθανό να παίξει τον ρόλο της.

Κολοσσός ΒΑΠ-Ρέθυμνο AEGEAN

Κατ'αρχάς είμαστε στην ευχάριστη θέση, ύστερα απ' τα όσα πέτυχαν οι δύο ομάδες την περσινή σεζόν, να μιλάμε για το μεγάλο ντέρμπι της περιφέρειας. Είναι δύο σύλλογοι που τόσο αγωνιστικά, όσο και σε όλα τα υπόλοιπα επίπεδα, έχουν αποδείξει ότι έχουν κάνει μεγάλα βήματα προόδου.
Η ατμόσφαιρα στην έδρα του Κολοσσού είναι κατά κανόνα ζεστή και φιλόξενη και οι παίκτες της ομάδας ξέρουν τον τρόπο για να την εκμεταλλεύονται.
Το Ρέθυμνο, ωστόσο, θεωρώ ότι είναι κάτι περισσότερο από μία αξιόπιστη ομάδα έδρας και πιστεύω ότι έχει την ποιότητα και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη.

ΚΑΟΔ-Πανιώνιος

Ο παράγοντας "έδρα" είναι πάντοτε καθοριστικός για τις ομάδες της περιφέρειας και ο ΚΑΟΔ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Διαθέτοντας λοιπόν ένα τόσο αξιόπιστο και ισχυρό όπλο, η ομάδα της Δρά
Keywords
Τυχαία Θέματα