ΕΣΚΑΝΑ | Λαρόζας: «Και τώρα το νταμπλ»

Ο Εθνικός στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία του Κυπελλούχος της ΕΣΚΑΝΑ και ο Στέφανος Λαρόζας εξήγησε στο superbasket.gr το μυστικό της επιτυχίας.

«Το κλειδί της νίκης επί του Μίλωνα ήταν η θέληση και το πάθος μας για να πάρουμε το κύπελλο. Παρά τον τραυματισμό του Θέμη Φωτόπολου που είναι από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, την οποία ήθελαν οι φίλαθλοί μας, οι παίκτες και η διοίκηση. Οι κόποι της διοίκησης δικαιώνονται έπειτα από την επίτευξη του πρώτου στόχου της χρονιάς», δήλωσε ο τεχνικός του Εθνικού και συνέχισε αναφερόμενος στον κανονισμό βάσει του οποίου πρέπει ένας «πιτσιρικάς» να βρίσκεται στην πεντάδα:

«Από τον κανονισμό πρέπει να υπάρχει ένας νεαρός παίκτης μέσα στην πεντάδα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτό για τον προπονητή είναι μια σπαζοκεφαλιά πραγματική γιατί πολλές φορές πρέπει να κάνεις δύο αλλαγές ενώ πρέπει να βγάλεις έναν παίκτη. Σίγουρα για έναν προπονητή ο οποίος δεν το έχει συνηθίσει, είναι δύσκολο. Ήμουν πιο προετοιμασμένος να το κάνω από τον αντίπαλο προπονητή και ίσως αυτό να ήταν ένα πλεονέκτημα, αλλά απ' την άλλη λειτουργήσαμε σωστά ως ομάδα γενικότερα και αυτό ίσως έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

Το μεγάλο πλεονέκτημα όμως για τον Εθνικό στον τελικό με τον Μίλωνα, ήταν ο κόσμος του: «Οι φίλαθλοι του Εθνικού είναι από τους πιο ένθερμους και μας στηρίζουν σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Τους ευχαριστούμε γιατί είναι μεγάλη η συμβολή των φιλάθλων στην ψυχολογία της ομάδας».

Ο Εθνικός όμως δεν αρκείται στο Κύπελλο: «Πιστεύουμε ότι το νταμπλ θα επιτευχθεί, εξάλλου αυτός είναι ο σκοπός μας από την αρχή της χρονιάς. Θα πρέπει να διαχειριστούμε την απώλεια ενός πολύ καλού παίκτη (σ.σ Θέμη Φωτόπουλου) και να πετύχουμε το στόχο μας. Η απώλεια του Θέμη είναι πολύ σημαντική ήταν ο πρώτος σκόρερ μας και ένας εκ των εγκεφάλων της ομάδας . Η εμπειρία του είναι πολύ σημαντική και δεν είναι τυχαίο πως ότι όλα αυτά τα χρόνια σε όποια ομάδα έχει αγωνιστεί, έχει ανέβει. Έχουμε ένα βαθμό δυσκολίας παραπάνω, αλλά πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα θα το καταφέρουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα