ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Παπαδόπουλος: "Ο,τι καλύτερο έχω ζήσει"...

Ασύλληπτο χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, αυτό που κατάφερε η Εθνική ομάδα των Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις 25 Σεπτεμβρίου του 2005.

Ο Ελληνας τεχνικός, τότε βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, μίλησε για τον άθλο του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας αλλά και την φετινή του συνεργασία με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος,

δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τον ημιτελικό με τη Γαλλία και πώς γύρισε το ματς: "Είναι αλησμόνητες στιγμές για τη χώρα και για όσους ήμασταν εκεί. Δεν μπορώ να το συλλάβω αυτό που είχε γίνει, ύστερα από επτά χρόνια. Πολλά μπορούν να συμβούν αλλά είναι δύσκολο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Βοήθησε βέβαια και ο αντίπαλος, οι συγκυρίες με τις βολές. Συνηγόρησε ο αντίπαλος και νικήσαμε, γιατί δεν είναι μόνο το τι κάνεις εσύ αλλά και ο αντίπαλος".

Για το αν πίστευαν στην κατάκτηση του τροπαίου από την αρχή: "Ξέρουμε τι άνθρωπος είναι ο κόουτς Γιαννάκης. Είναι μία μεγάλη προσωπικότητα και σε αυτόν οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η πορεία εκείνης της ομάδας. Γενικά όλη η πορεία της ομάδας είναι ό,τι καλύτερο έχω ζήσει στην προπονητική μου καριέρα. Οι ανατροπές και το σασπένς που ζούσαμε σε κάθε ματς, γιατί δεν ήταν μόνο ο ημιτελικός με τη Γαλλία αλλά και το ματς με τη Ρωσία, όπου και εκεί το ανατρέψαμε. Είχε δείξει χαρακτήρα η ομάδα αυτή, όπου επικρατούσε οικογενειακό κλίμα".

Για τον φετινό Άρη: "Δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμα. Είναι μία καινούρια προσπάθεια και γενικά είναι όλα καινούρια στον Άρη φέτος. Έχουν αλλάξει τα πάντα, όπου παλιότερα υπήρχαν κάποιες παγιωμένες καταστάσεις. Παίρνουμε κουράγιο από το πολύ καλό κλίμα. Τα παιδιά που ήρθαν είναι έμπειροι Έλληνες παίκτες και βάζουν και τους άλλους στο κλίμα. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα".

Keywords
Τυχαία Θέματα