ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ | Ζήβας: «Εχουν τα φόντα…»

Ο Τάκη Ζήβας είναι άμεσα συνδεδεμένος τόσο με τις επιτυχίες του Φιλαθλητικού, ο οποίος από τα γήπεδα της ΕΣΚΑ έφτασε ένα… σουτ μακριά από την Α1, όσο και με τις πολύ καλές… φουρνιές παικτών που έχει αναδείξει η ομάδα του Ζωγράφου.


«Τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στο μπάσκετ, όταν υπάρχουν ομάδες που δίνουν έξτρα κίνητρα εκτός από τα αγωνιστικά. Δίνουν κίνητρο σε νέους παίκτες που παίρνουν την ευκαιρία να καθιερωθούν, να προπονηθούν και αμέσως τους δίνουν ελπίδες για την Εθνική ομάδα. Τότε τα πράγματα ξεφεύγουν, ταλέντα

χάνονται. Δουλεύουν ομοσπονδιακοί προπονητές σε συλλόγους. Αυτό από μόνο του είναι παράλογο. Υπάρχουν τότε ευνοϊκές καταστάσεις σε όλα τα θέματα. Μερικοί παίκτες να πάνε στις συγκεκριμένες ομάδες με στόχο να πάνε στην Εθνική. Κανονικά έπρεπε οι ομοσπονδιακοί να είναι μόνο ομοσπονδιακοί και να μην έχουν σχέση με σύλλογο», δήλωσε ο Τάκης Ζήβας στην εφημερίδα Sportday.

Επίσης , ο προπονητής της ομάδας του Ζωγράφου μίλησε Γιάννη Αντετοκούνμπο που θα κάνει το μεγάλο άλμα για το ΝΒΑ, τον Χρήστο Σαλούστρο και τον Γκίκα,που πήγαν σε Πανιώνιο και Αρη αντίστοιχα, καθώς και στον Θανάση Αντετοκούνμπο που οσονούπω θα υπογράψει σε Ελλάδα ή εξωτερικό: «Για τα παιδιά αυτά μόνο και μόνο από το ενδιαφέρον που υπήρξε, αποδείξαμε πόσο καλή δουλειά κάναμε. Δεν μπορώ να κρίνω το μέλλον τους, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι πως έχουν τα φόντα να κάνουν λαμπρή καριέρα».

Τέλος, για το αν ο Φιλαθλητικός θα πάρει την άνοδο για την Α1 σημείωσε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα. Για να δούμε αν θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να βρισκόμαστε σε τροχιά ανόδου, δεν χρειάζεται να ξέρουμε μόνο τη δική μας ομάδα, αλλά και τους αντιπάλους μας. Εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ των ομάδων, δεν μπορούμε να θέσουμε στόχους».

Keywords
Τυχαία Θέματα