Φιλίππου: «Η Εθνική πάντα θα μας κάνει υπερήφανους»

Ο Νίκος Φιλίππου αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ικάρου και των Εσπερίδων, στον άθλο του 1987 αλλά και στην προσπάθεια της Εθνικής ώστε να συμμετάσχει για τρίτη συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πώς κρίνεται την προσπάθεια του Ικάρου και των Εσπερίδων που μια εσωτερική εκδήλωση την μετέτρεψαν σε γιορτή όλου του μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού;

«Είναι πολύ σημαντικό διότι πέραν από την προσπάθεια που έχει ο Ίκαρος και έχει βρεθεί από τις

μικρές τοπικές κατηγορίες στην Α1, δείχνει συγχρόνως ότι έχει σωστές βάσεις στις υποδομές. Αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία γιατί τα παιδιά εκτός από το να βλέπουν τους πρωταθλητές να παίζουν, θέλουν επίσης να ασχολούνται με το άθλημα, να παίζουν τα ίδια και να γεμίζουν τα γήπεδα. Αυτό πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό και για την εποχή που διανύουμε. Ο αθλητισμός είναι μία διέξοδος και είναι ευχής έργον, που υπάρχουν ομάδες όπως ο Ίκαρος που το καλλιεργούν αυτό».

Τι ξεχωρίζετε από το έπος του 1987;

«Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάτι. Μετά 25 χρόνια σου μένει μια γλυκιά ανάμνηση και η ευχαρίστηση ότι η ομάδα εκείνη πέτυχε κάτι που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη του κόσμου».

Νιώθετε ότι η Εθνική του 1987 έχει «χτίσει» τα γήπεδα όπως αυτό;

«Δεν θα το έλεγα. Θα ήταν πολύ εγωιστικό να λέγαμε πως νιώθουμε ότι χτίσαμε εμείς τα γήπεδα. Το σημαντικό είναι μέσα σε αυτά τα γήπεδα παίζουν τα νεαρά παιδιά. Μέσα σε αυτά τα παιδιά είναι και οι γιοι μου που έρχονται εδώ και παίζουν αντίπαλοι με αυτά τα παιδιά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Με την είσοδό σας στο γήπεδο πολλά παιδιά ήρθαν και σας ζήτησαν αυτόγραφα. Πώς νιώθετε που 25 χρόνια μετά το 1987 τα παιδιά σάς νιώθουν κοντά τους;

«Η αλήθεια είναι τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να μας θυμούνται. Μην ξεχνάμε πως ήταν αγέννητα το 1987. Το σημαντικό όμως είναι ότι μας θυμούνται οι γονείς τους. Οι γονείς τους τούς περνάνε μηνύματα ζεστασιάς και αγάπης προς τα πρόσωπα των παιδιών που καταφέραμε αυτό το κατόρθωμα. Το να σε θυμούνται μετά τόσα χρόνια μόνο χαρά μπορεί να μας δώσει.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι πως και τα καινούργια παιδιά της Εθνικής κάνουν υπερήφανους τους Έλληνες. Ελπίζουμε το καλοκαίρι να κάνουν περισσότερο υπερήφανους παίρνοντας την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Άρα είστε αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής;

«Πάντα είμαι αισιόδοξος. Υπάρχουν δυσκολίες, αθλητικές και μη. Σίγουρα δεν περνάμε την καλύτερη περίοδο ως χώρα . Ο αθλητισμός όμως είναι μία διέξοδος και μπορούμε να δείξουμε ότι μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά σε όλους τους τομείς».

Πρόσφατα βρεθήκατε στη Βενεζουέλα, όπου και θα διοργανωθεί το Προολυμπιακό τουρνουά. Ποιες είναι οι εντυπώσεις που αποκομίσατε;

«Είναι ένα δύσκολο ταξίδι. Εκτός ότι είναι μακρινό είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες που θα συναντήσουμε. Δεν μπορώ να πω πως το δυνατό σημείο τους είναι η οργάνωση. Οι άνθρωποι βέβαια έχουν κάνει τις προσπάθειές τους και πιστεύω ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν

Keywords
Τυχαία Θέματα