Ιστορία με ΑΝ, δεν γράφεται

Λαμβάνοντας αυτή την παράμετρο λοιπόν ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος για μια ακόμα χρονιά να «σπάσει» την έδρα και να ξαναπάρει το πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» στο ματς του ΣΕΦ άφησαν 35 ολόκληρα λεπτά να τους φύγει το παιχνίδι, να… κυνηγούν να το μαζέψουν έχοντας πολλούς παίκτες τους σε κακή βραδιά, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που… έτρωγε σίδερα,

ήταν συγκεντρωμένος, ήταν εύστοχος και δεν είχε άγχος.

Εγκλωβίστηκαν στον τρόπο με τον οποίο αμυνόταν ο Ολυμπιακός κυρίως πάνω στον Διαμαντίδη με τον Μάντζαρη, τον Σλούκα και τον Κέσελ να τον οδηγούν πάνω στον Ντόρσεϊ. Το πρόβλημα γινόταν μεγαλύτερο από τη στιγμή που το λόου ποστ παιχνίδι των υπολοίπων με ελάχιστο χρονικό περιθώριο, δεν έβγαινε μετά τα αποτυχημένα πικ εν ρολ του Διαμαντίδη. Αυτή η δυσλειτουργία έδωσε εύκολο ριμπάουντ και αιφνιδιασμούς στον Ολυμπιακό που φυσικά δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη.

Ακόμα και όταν ο Διαμαντίδης έβρισκε ελεύθερο παίκτη, από τις περιστροφές του Ολυμπιακού αυτός ήταν συνήθως ο Καϊμακόγλου ή ο Τσαρτσαρής, που δεν μπορούσαν να βάλουν τα σουτ. Ηταν το ρίσκο του Ολυμπιακού και δικαιώθηκε.

Η είσοδος του Γιασικεβίτσιους και η τοποθέτηση του Περπέρογλου ως τεσσάρι, έδωσαν λύσεις στα προβλήματα με τη δημιουργία και την εκτέλεση. Ετσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει και να μπει στο παιχνίδι.

Ο Διαμαντίδης (αλλά και ο Καλάθης) είναι σαφές πως διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Τράβηξε όλο τον πρώτο γύρο μαζί με τον Σάτο και τώρα δεν έχει ενέργεια, διαύγεια και συγκέντρωση. Αυτό δεν φάνηκε μόνο στο Σεφ, αλλά τον τελευταίο μήνα. Και ο Παναθηναϊκός ειδικά φέτος είναι περισσότερο από ποτέ συνδεδεμένος με την απόδοση του αρχηγού του.

Στον Παναθηναϊκό υποστηρίζουν με αφορμή την αντίδραση των τελευταίων λεπτών πως δεν γίνεται να χάσουν τρία ματς στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Αυτές όμως είναι υποθέσεις και με τα ΑΝ ιστορία δεν γράφεται. Γράφεται με σωστή προσέγγιση των αγώνων, καλή φόρμα και συγκέντρωση…

ΥΓ. Η συμπεριφορά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μόνο σωστή δεν ήταν, γιατί έχει δείξει πολλές φορές ότι είναι και μάγκας και σωστός. Έχασε αδικαιολόγητα την ψυχραιμία του και τα έβαλε με ανθρώπους που εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον, δεν του έφταιγαν σε τίποτε. Παλιότερα ίσως ναι, και δικαιολογημένα…

Keywords
Τυχαία Θέματα