ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Αυτός δεν είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης…

Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης τη σεζόν 2011-12… Φέτος είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά, δεν υπάρχει σύγκριση, οι ερυθρόλευκοι άρχισαν από τη μηδέν την προσπάθειά τους. Όπως και οι άλλες 23 ομάδες της Ευρωλίγκα… Ναι μεν κουβαλούν το βαρύ φορτίο του τίτλου που κουβαλούν στις πλάτες τους, αλλά αυτόν δεν βοηθάει τον Μπαρτζώκα και τους παίκτες του.

Εννοείται πως ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος

να παίζει υπό πίεση και να ανταποκρίνεται. Αλλά δεν πρέπει να λησμονούμε και κάτι. Το πρωτάθλημα Ευρώπης που πήρε είναι η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών, μια υπέρβαση για την οποία θα μιλάει όλη η μπασκετική Γηραιά Ηπειρος για πολλά χρόνια. Μόνο που ο Ολυμπιακός της προηγούμενης σεζόν δεν αισθανόταν πως έπρεπε να αποδείξει κάτι, ενώ φέτος καλείται να αγγίξει το περυσινό θαύμα. Και το κυριότερο; Πρέπει να παίζει καλά από την πρώτη φάση, ενώ πέρυσι βρήκε ρυθμό μετά τον Ιανουάριο… Όμως ποιος αντέχει να περιμένει. Η κριτική πρέπει να γίνει τώρα.

Τι θυμίζει ο Ολυμπιακός του Νοέμβρη; Τον άρρωστο Ολυμπιακό του Νοέμβρη του 2011. Ένα χρόνο πριν, οι ερυθρόλευκοι ήταν στην ίδια ή ακόμα και σε χειρότερη κατάσταση. Μόλις γύρισε ο χρόνος, έγιναν οι προσθήκες, μπήκε στην ομάδα ο Σλούκας, το πήρε… αλλιώς ο Ιβκοβιτς και ήρθε η υπέρβαση.

Ε, λοιπόν, το ίδιο πρέπει να γίνει και φέτος. Να γίνουν αλλαγές στο ρόστερ – ήδη έγινε η πρώτη με τον Πάουελ στη θέση του Ντόρσεϊ – και να το πάρει…αλλιώς ο Μπαρτζώκας. Επί του παρόντος ο κόουτς δεν εμπνέει τους παίκτες, δεν έχει καταφέρει να περάσει όσα θέλει, δεν είναι καλή ομάδα ο Ολυμπιακός. Εχει πρόβλημα και στην άμυνα και στην επίθεση, είναι σαφές ότι… νοσεί. Γι αυτό πρέπει να βρει τον τρόπο να προκριθεί και στο Top 16 να βρει την άκρη του. Να αποκτήσουν τους ρόλους τους οι παίκτες, να μάθει καλύτερα τους παίκτες του ο Μπαρτζώκας. Αρκεί να μην υπάρχουν απώλειες που δεν καλύπτονται. Αν ο Ολυμπιακός δεν προκριθεί, θα έχει αποτύχει, όχι σε σχέση με πέρυσι, αλλά σε σχέση με την ιστορία του. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι στις 16 καλύτερες ομάδες, είτε είναι ο κάτοχος του τίτλου, είτε έχει να πάρει την Ευρωλίγκα 15 χρόνια. Είναι το αυτονόητο και απέναντι στην Τσεντεβίτα κόντεψε να γίνει το αδιανόητο.

Φυσικά και ο δρόμος είναι μεγάλος, αλλά ακόμα και ανέτοιμος, ο Ολυμπιακός πρέπει να πετύχει το μίνιμουμ. Να περάσει στην επόμενη φάση. Και μετά ας δει κάθε ματς ξεχωριστά. Ισως να τον βοηθήσει μια αλλαγή στην οπτική των πραγμάτων… Όταν τίποτα δεν θα θεωρείται δεδομένο, όταν κάθε ματς θα μοιάζει με τελικό… Και αυτό δεν θα συμβαίνει μόνο στις δηλώσεις πριν από το ματς, αλλά και στην πράξη, την ώρα κάθε αγώνα.

ΥΓ: Ο Ντούντα έκανε μήνες να καταλάβει τι εστί Σλούκας. Το ίδιο κάνει και ο Μπαρτζώκας… Όμως ο έξυπνος άνθρωπος μαθαίνει από τα λάθη του άλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα