ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Η δικαίωση ενός ποδοσφαιρικού για Λοτζέσκι!

Αν υποθέσουμε ότι η μηχανή του χρόνου υπάρχει και χρησιμοποιείται, ο οπαδός του Ολυμπιακού που θα ταξιδέψει από το καλοκαίρι του 2008 στον Ιούλιου του 2013, δεν θα μπορεί να πιστέψει ότι έχουν αλλάξει τόσα πολλά πράγματα, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Γιατί έχουν περάσει μόλις 5 χρόνια από τότε που οι Αγγελόπουλοι έφερναν τον Τζος Τσίλντρες... Και βέβαια λίγο καιρό μετά, υπήρχαν δημοσιεύματα στις ΗΠΑ

για τον Κόμπι Μπράιαντ, τον ΛεΜπρον Τζέιμς και τον Κρις Ουέμπερ!

Ηταν εποχές που στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού η αναζήτηση υποψηφίων γινόταν υποχρεωτικά από το ΝΒΑ (και όχι από τα χαμηλά ράφια) και τους κορυφαίους Ευρωπαίους. Ηταν οι εποχές που οι ελληνικές ομάδες είχαν πολλά χρήματα και έπαιρναν ό,τι ακριβώς ήθελαν, δίχως να πολυνοιάζονται για τα χρήματα.

Σε τέτοια... φάση πλέον δεν μπορεί να βρίσκεται ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός. Για την ακρίβεια, σε αυτή τη φάση βρίσκονται μόνο οι Τούρκοι και κυρίως η Φενέρ του Ομπράντοβιτς, που δεν μπαίνει καν σε... διαπραγματεύσεις και αγοράζει ό,τι θέλει. Πήρε Κλέιζα, Μπιέλιτσα, Ζόριτς, θέλει Τεόντοσιτς, Καλάθη και πάει λέγοντας.

Ο,τι γινόταν το 2008, το 2009 και το 2010 έχει περάσει, ανήκει στο παρελθόν και δεν πρόκειται να το ξαναζήσουμε στην Ελλάδα, διότι τα οικονομικά δεδομένα δεν είναι ίδια. Λεφτά δεν υπάρχουν στην Ευρώπη, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ακόμα και στη Ρωσία έχουν πέσει τα μπάτζετ, η Φενέρ είναι η μεγάλη εξαίρεση. Για πόσο όμως θα αντέξουν και οι Τούρκοι; Είναι μαθηματικά δεδομένο ότι σε λίγο καιρό, θα μπουν στη διαδικασία των μειώσεων όλοι στη γειτονική χώρα.

Πάμε παρακάτω. Ο ταξιδιώτης από τη μηχανή του χρόνου σαφώς και δεν θα πάθει... σοκ μόνο από τις μεταγραφές του μπασκετικού Ολυμπιακού. Θα... αποτρελαθεί όταν μάθει πως οι δύο ευρωπαϊκοί τίτλοι κατακτήθηκαν με μπάτζετ 6-7 εκ ευρώ και όχι με 30-40 εκ. Οχι με τον Τσίλντρες, τον Κλέιζα και τον Τεόντοσιτς, αλλά με τον Σπανούλη και δίπλα του τον Χάινς, τον Πρίντεζη, τον Σλούκα, τον Παπανικολάου, τον Μάντζαρη. Και βέβαια θα καταλάβει γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, όταν διαπιστώσει ότι άλλη ήταν η Ελλάδα του 2008 και άλλη του 2013. Τότε κανείς δεν υπολόγιζε τα λεφτά και τα σκορπούσαν ακόμα και όσοι δεν είχαν, τώρα δεν τα δίνουν ακόμα και όσοι έχουν πολλά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Πλέον, κάθε ευρώ είναι πραγματικό, όχι πλαστικό.

Ομως φαίνεται και του εκ του αποτελέσματος, ότι η ευτυχία δεν είναι θέμα χρημάτων. Ούτε η επιτυχία. Οι τίτλοι ήρθαν με σωστές επιλογές, όχι με ακριβές.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, ο Μπαρτζώκας έψαξε την αγορά και βρήκε τον Ματ Λοτζέσκι. Ο κόσμος του Ολυμπιακός περίμενε κάτι καλύτερο, ένα όνομα που θα ενθουσιάσει. Στον προπονητή των ερυθρόλευκων άρεσε ο φόργουορντ της Οστάνδης. Η επιλογή μοιάζει τραβηγμένη, διαρκείας δεν πρόκειται να πουληθούν για τον 28χρονο, τα ερωτηματικά είναι πολλά.

Από την άλλη, οι υπόλοιπες επιλογές δεν άρεσαν στον προπονητή, που πήρε το ρίσκο, δίχως να χρεώσει κανέναν. Ακόμα κι αν δεν πετύχει ο Λοτζέσκι, ο Ολυμπιακός μπορεί να τον αλλάξει δίχως να ξοδευτεί. Αν, όμως, δικαιωθεί ο Μπαρτζώκας με τον Αμερικανό, θα είναι πρώτος μάγκας. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Κάρι από την Ουκρανία και άλλαξε τις ισορροπίες στην Α1. Ο Λοτζέσκι μπορεί να αποδεχθεί Κάρι... Κι αν δεν αποδειχθεί, αλλαγές μπορούν να γίνουν πολλές. Οπως και επιπλέον προσθήκες, μόνο για την Ευρωλίγκα.

ΥΓ: Το περιστατικό είναι πραγματικό. Πριν από ένα μήνα στη Νέα Σμύρνη, παρέα με τον Τόλη Κοτζιά, εμφανίστηκε ο Λουκάς Σιότροπος. Παλιός πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, όμως λάτρης του μπάσκετ. Επαιζε και στα μικρά τμήματα των κυανέρυθρων. Απευθυνόμενος στον Τόλη, είπε μια ατάκα που την θυμηθήκαμε τώρα. "Κάποια ελληνική ομάδα πρέπει να πάρει τον Λοτζέσκι. Είναι παικταράς. Μένω για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Βέλγιο και τον παρακολουθώ". Τότε, κανείς δεν έδωσε σημασία, έστω κι αν οι Πανιώνιοι τον ήξεραν τον Αμερικανό επειδή τον αντιμετώπισαν στο Eurocup. Τώρα, τον θυμήθηκαν όλοι τον Σιότροπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα