ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Η Ελλάδα που μπορεί να πανηγυρίσει...

Μία νίκη πριν από το ταξίδι στο Λονδίνο βρίσκεται πλέον και ο Παναθηναϊκός... Το ελληνικό μπάσκετ μπορεί να πετύχει το απόλυτο στην Ευρωλίγκα, η Ελλάδα έχει μια χρυσή ευκαιρία να δείξει σε όλη την Ευρώπη ότι ζει και βασιλεύει. Το Λονδίνο θα γεμίσει Ελληνες τον Μάιο, αρκεί πράσινοι και κόκκινοι να πετύχουν ακόμα μία νίκη.

Ο Παναθηναϊκός

έκανε, λοιπόν, το δεύτερο βήμα προς την πρόκριση. Τούτη τη φορά δίχως να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Η Μπαρτσελόνα έλεγξε το παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρινο σταμάτησε τον Παναθηναϊκός και μέχρι το 38:30 είχε την εικόνα του νικητή. Ομως όταν η μπάλα έκαιγε περισσότερο από κάθε άλλη φορά, τις σωστές αποφάσεις τις πήρε ο Παναθηναϊκός. Το κάρφωμα του Λάσμε - μετά την ασίστ του Μασιούλις - και το τρίποντο του Διαμαντίδη μετά από τα διαδοχικά πικ των ψηλών, έφεραν σερί 5-0. Ναι, το τρίποντο με ταμπλό ήταν τυχερό, αλλά ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δεν σούταρε με το κακό του χέρι. Οπως αναγκάστηκε να κάνει ο Ναβάρο στην τελευταία επίθεση της Μπάρτσα... Σε ποιον να την έδινε, άλλωστε; Στο Σάδα; "Οποιος φοβάται να μείνει σπίτι του", είπε πριν από το ματς, αλλά αυτός φοβόταν πιο πολύ. Και στην προηγούμενη επίθεση έμεινε ολομόναχος, αλλά έδωσε πάσα. Σε ποιον άλλο; Στον Λόρμπεκ, τον Τόμιτς, τον Χουέρτας, τον Ινγκλις; Μόνο ο πιτσιρικάς ο Αμπρίνες και ο γερόλυκος Γιασικεβίτσιους δεν θα έκαναν πίσω... Αλλά και ο Ναβάρο δεν είχε βοήθεια. Ο Γκιστ τον πίεσε σωστά, ο Καταλανός σούταρε με το αριστερό, αλλά έτσι δεν γίνεται να πετύχει τρίποντο δεξιόχειρας...

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, έκανε το 2-1, κερδίζοντας και πάλι στις λεπτομέρειες. Αλλωστε και στα τρία παιχνίδια, όλα κρέμονταν σε μια κλωστή. Στο πρώτο ματς, ο νικητής βγήκε στην παράταση. Στο δεύτερο, από ένα εύστοχο τρίποντο του Διαμαντίδη και ένα άστοχο του Γιασικεβίτσιους. Στο ΟΑΚΑ από το 6-0 του Παναθηναϊκού στο τελευταίο ενάμιση λεπτό. Την Πέμπτη στη Βαρκελώνη η Μπάρτσα προηγήθηκε με 64-60 και δεν άντεξε. Τώρα, ήταν στο 59-63, αλλά έχασε και πάλι. Θέλει καρδιά, ψυχή, μέταλλο και τύχη. Οπως θέλει και βοήθεια από τον κόσμο. Ατμόσφαιρα σαν του ΟΑΚΑ, σπάνια συναντάς στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από κάτι που έμοιαζε τόσο μακρινό όταν άρχιζε η Ευρωλίγκα. Οταν θεωρούνταν επιτυχία η πρόκριση στους "16"... Οι πράσινοι δυσκολεύτηκαν, ταλαιπωρήθηκαν στη ζώνη της Μπαρτσελόνα, βρήκαν λύσεις μόνο στο τέλος... Την Πέμπτη δεν γίνεται να "κολλήσουν" ούτε στη ζώνη, ούτε στον αντίπαλο... Οπως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να... "κολλήσει" στην Πόλη... Μία νίκη έμεινε και για τους δύο. Για να αποδειχθεί πως δεν κάνουν τη διαφορά ούτε τα λεφτά, ούτε οι ξένοι προπονητές. Η διαφορά είναι το ελληνικό μπάσκετ, που δεν "κολλάει" ποτέ και πουθενά.

ΥΓ.: Ο Μάικ Μπράμος έπαιξε στο Περιστέρι, αλλά το πρώτο του πέρασμα από την Ελλάδα δεν συγκίνησε κανέναν... Πήγε στην Ισπανία και τελικά στην Ελλάδα αντιλήφθηκαν την αξία του λόγω Εθνικής. Αν δεν είχε παίξει το 2011 στο Ευρωμπάσκετ, τώρα θα ήταν κάπου στο εξωτερικό και μα αγνοούσαμε την τύχη του...

Keywords
Τυχαία Θέματα