ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Οι... Σάδα του Ολυμπιακού

Με ποια συνταγή έκανε το μπρέικ ο Παναθηναϊκός στην Βαρκελώνη. Με τέσσερις παίκτες να παίζουν μαν του μαν και έναν λίμπερο. Ο Ολυμπιακός δεν έχει Σάδα στο ρόστερ του, αλλά οι πράσινοι έβαλαν τις βάσεις της νίκης τους αφήνοντας ελεύθερα τα περιφερειακά σουτ των ερυθρολεύκων.

Η απουσία του Εϊσι Λο, λοιπόν, αποδείχθηκε πιο

σημαντική απ' ό,τι υπολόγιζαν οι περισσότεροι. Ο Αμερικανός ήταν στην 12αδα, αλλά ήταν μάλλον επιτυχία που έκανε προθέρμανση. Δίχως τον δεύτερο πιο έμπειρο περιφερειακό του παίκτη, ο Ολυμπιακός είχε ξεκάθαρο πρόβλημα, αφού δεν υπήρχε άλλος να βοηθήσει επιθετικά τον Σπανούλη.

Ο Παναθηναϊκός επέλεξε να αφήσει ελεύθερο τον Κατσίβελη, ο 22χρονος γκαρντ ήταν πρώτα διστακτικός και μετά άστοχος. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά το παράδοξο είναι ότι οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν την τακτική τους ακόμα κι όταν προχώρησαν στην επόμενη λύση. Ο Σλούκας έβαλε το πρώτο σουτ, αλλά μετά τα... έσπασε. Και τις περισσότερες φορές ήταν μόνος του. Αλλά μόνοι τους ήταν και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού από τα 6.75 και ο Παναθηναϊκός... ταμπουρώθηκε. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τελικά πολλούς... Σάδα και το παιχνίδι μυαλού του Πεδουλάκη έπιασε τόπο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, κάθε λεπτό που περνούσε το καλάθι έμοιαζε όλο και πιο μικρό για τους γηπεδούχους και πάνω εκεί έκτισαν τη νίκη τους οι φιλοξενούμενοι.

Επιθετικά ο Παναθηναϊκός έκανε τα απολύτως απαραίτητα, ο Ούκιτς και ο Μπράμος έκαναν σπουδαία δουλειά στην περιφέρεια, ο Λάσμε και ο Γκιστ κέρδισαν τις μονομαχίες των ψηλών. Οι πράσινοι κυριάρχησαν απόλυτα, δεν αισθάνθηκαν ποτέ ότι απειλούνται και έφτασαν στη νίκη δια περιπάτου.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο, οι τελικοί μπορεί να κριθούν στο δικό του σπίτι. Από αουτσάιντερ έγινε φαβορί και μέσα στο ΟΑΚΑ θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί το διπλό στο ΣΕΦ. Θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή; Θα αφήσει και πάλι τα σουτ του Ολυμπιακού; Θα το δούμε. Οπως θα δούμε και την απάντηση των ερυθρολεύκων, που σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την παρουσία του Λο. Ο Αμερικανός θα έχει επιπλέον δύο μέρες να προετοιμαστεί, αλλά και πάλι δεν θα είναι 100% έτοιμος.

ΥΓ: Εφυγαν πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού όταν είδαν πως χάθηκε το ματς. Αλλά όσοι έμειναν, οι περισσότεροι δηλαδή, έκαναν τη διαφορά. Αποθέωσαν την ομάδα τους, δεν χάλασαν το παιχνίδι και τη σωστή ατμόσφαιρα. Γι αυτό και αξίζουν τα ίδια συγχαρητήρια με τους νικητές της αναμέτρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα