ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ | Φραγκιάς: "Ομάδες που σέβεται όλη η μπασκετική Ελλάδα"

Για την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στο κλειστό του Ρεθύμνου αλλά και το ατυχές επεισόδιο με τον Γιάννη Γεωργαλλή μίλησε ο Βασίλης Φραγκιάς στην συνέντευξη Τύπου και έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Στέργιο Κουφό.

"Συγχαρητήρια στον κόουτς Κουφό για τη νίκη της ομάδας του, αλλά και για την εικόνα που παρουσιάζει μέσα στο γήπεδο. Κανείς δε το περίμενε στην αρχή της χρονιάς αυτές οι δύο ομάδες (Ρέθυμνο – Κολοσσός) να παίζουν για την τρίτη και τέταρτη θέση, ή ακόμα και την πέμπτη.

Εμείς εδώ ήρθαμε για να παίξουμε και να κερδίσουμε. Ξέραμε ότι η ομάδα του Ρεθύμνου παίζει ένα περίεργο στυλ παιχνιδιού, δουλέψαμε όλη την εβδομάδα αλλά τελικά στο τέλος και συγκεκριμένα στα 3,5 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, οι παίκτες του Κουφού ήταν ποιο ψύχραιμοι στις επιλογές τους, άνοιξαν το ρυθμό και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.
Εμείς στη συνέχεια έχουμε ένα ματς με το Περιστέρι και ένα με το Παναθηναϊκό, ενώ ο Πανιώνιος αγωνίζεται με Παναθηναϊκό και Καβάλα. Το Ρέθυμνο αγωνίζεται με τον Άρη και τη Δράμα οπότε ακόμα δεν είναι σίγουρο ποιος θα καταλήξει πού και πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση από την 3η μέχρι και την 5η θέση.

Η ατμόσφαιρα ήταν πάρα πολύ ωραία στο γήπεδο και έχω πολλούς φίλους στο Ρέθυμνο και με τον κόουτς γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, ξέρω και το ήθος του. Θεωρώ απαράδεκτο προς το τέλος του παιχνιδιού, το οποίο και σχεδόν έχει τελειώσει, να μπει άνθρωπος από την κερκίδα και να χτυπήσει παίκτη. Κράτησαν το δελτίο του Γεωργαλλή, ο οποίος ανταπέδωσε τα χτυπήματα. Πώς δηλαδή θα αμυνθεί; Θα πρέπει να πέσει κάτω; Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τη φιλοξενία, ούτε από την ατμόσφαιρα, ούτε από την συμπεριφορά του κόσμου. Βοήθησε το Ρέθυμνο πάρα πολύ σε σωστά πλαίσια.

Θα κλείσω με το γεγονός πως Ρέθυμνο και Κολοσσός, ανεξάρτητα που θα τερματίσουν, είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ που δύο ομάδες από την περιφέρεια μπορούν και παρουσιάζουν αυτήν την εικόνα, γεμίζουν τα γήπεδα, παίζουν καλό μπάσκετ και έχουν κερδίσει το σεβασμό σ’ όλη τη μπασκετική Ελλάδα", δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός.
Ο Μάρκους Χάτεν με την σειρά του, είπε: "Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και αρκετά ποιοτικό. Ήρθαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος δε τα καταφέραμε, καθώς κάναμε κάποια καθοριστικά λάθη. Όσον αφορά την τελευταία φάση, όταν κάνεις ένα δυνατό παιχνίδι μπορείς να κάνεις και δυνατά και σκληρά φάουλ, χωρίς όμως να είναι αντιαθλητικά και να έχουν κάποιο σκοπό".

Keywords
Τυχαία Θέματα