ΚΟΣΜΟΣ | Η τρέλα -για το μπάσκετ- πάει... Τόκιο!

Αυτό θα πει αγάπη για την πατρίδα, αλλά και το μπάσκετ! Ενας Ιάπωνας λάτρης του αγαπημένου μας αθλήματος αποφάσισε να διασχίσει 370 χιλιόμετρα, μέσα σε βροχή και χιόνια, ντριμπλάροντας μία μπάλα μπάσκετ και τα έσοδα απ' αυτό το εγχείρημα θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση σχολείων που επλήγησαν απ' το τσουνάμι!

Ο 27χρονος...τρελο-Ιάπωνας, ονόματι Χιρόσι "Μόρις" Μοριόκα, ξεκίνησε από την "καρδιά" της Ιαπωνίας, το Τόκιο και έπειτα από 11 ημέρες και 370 χιλιόμετρα συνεχόμενης πορείας και... ντρίμπλας

έφτασε στην πόλη Σεντάι, η οποία επαθε τις μεγαλύτερες καταστροφές από το φονικό τσουνάμι.

Τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν από αυτό το άκρως πατριωτικό και τολμηρό -αν μη τι άλλο- εγχείρημα θα διατεθούν για την ανοικοδόμηση σχολείων και εγκαταστάσεων μπάσκετ, ώστε να μπορούν -όπως τονίζει ο Μοριόκα- τα παιδιά να χαμογελάσουν ξανά και να διασκεδάσουν και πάλι μέσω του αθλητισμού!

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι "δεν θα τα παρατήσω! Πρέπει να συνεχίσω την πορεία μου!", ενώ για τον κόσμο που τον ενθάρρυνε σε αυτή του την απόφαση είπε ότι "όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι τώρα... κομμάτι αυτής της μπάλας!". Του αξίζουν χίλια μπράβο!

Keywords
Τυχαία Θέματα