ΚΟΣΜΟΣ | Η τρέλα του Μαρτίου πάει... Florida!

Συμπληρώθηκε το παζλ των "Sweet 16" στο NCAA, με την Florida να έχει την τιμητική της και να κλέβει την παράσταση μέχρι στιγμής, κυρίως λόγω της μεγάλης έκπληξης στη διοργάνωση, του άσημου Florida Gulf Coast University (FGCU),
που έκανε ακόμη ένα μεγάλο "μπαμ", πέταξε εκτός συνέχειας το San Diego State (!) με 81-71 και έγινε το πρώτο Πανεπιστήμιο που φτάνει στη φάση των "16" από το νούμερο 15 του ταμπλό!

Και δεν είναι μόνο το FGCU, αλλά και το ομώνυμο Πανεπιστήμιο της Florida, που επιβλήθηκε άνετα του Πανεπιστημίου της Minnesota με 78-64 και δεν θα λείπει από τη φάση των "16" του κολεγιακού πρωταθλήματος!

Βέβαια, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της ημέρας συγκέντρωσε η Δυτική περιφέρεια (WEST), όπου διεξήχθησαν... ματσάρες! Στη σημαντικότερη ίσως αναμέτρηση, το Ohio State με τρίποντη "βόμβα" του Ααρον Κραφτ 0,5'' πριν από τη λήξη άφησε εκτός συνέχειας το Iowa State επικρατώντας με 78-75 και προκρίθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά στους... "Sweet 16", ενώ το La Salle -σε ένα εξίσου ακατάλληλο για... καρδιακούς παιχνίδι- πήρε την πρόκριση κόντρα στο Mississippi με 76-74, χάρη σε καλάθι του Γκάρλαντ λίγο πριν απ' την εκπνοή! Μάλιστα, οι δύο ομάδες ήταν μέχρι στιγμής απ' τις εκπλήξεις της διοργάνωσης, ενώ οι θριαμβευτές του La Salle είχαν να κάνουν παρόμοια πορεία στο τουρνουά από το 1955!

Τα τελευταία αποτελέσματα των "32" στο NCAA:

MIDWEST (Indianapolis)
Duke-Creighton 66-50

SOUTH (Arlington, Texas)
Kansas-North Carolina 70-58
Florida-Minnesota 78-64
San Diego State-FGCU 81-71

WEST (Los Angeles)
Mississippi-La Salle 74-76
Ohio State-Iowa State 78-75

EAST (Washington, D.C.)
Indiana-Temple 58-52
Miami (FL)-Illinois 63-59

Keywords
Τυχαία Θέματα