ΚΟΤΖΙΑΣ | Μας ζαλίσατε με τον Διαμαντίδη

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που με ρωτάνε για τον Αντρέα Τρινκιέρι: τι μέρος του λόγου είναι. Πάντα μπασκετικά.

Η απάντηση δεν είναι εύκολη, αλήθεια είναι. Κατ' αρχάς το δείγμα γραφής, που έχουμε για το νέο προπονητή της Εθνικής είναι ό, τι έχουμε δει στη Καντού. Σε αυτή μόνο έχει δουλέψει (και συνεχίζει να δουλεύει) στο υψηλό επίπεδο. Πουθενά αλλού. Στη Καντού, λοιπόν, το έργο του μέχρι τώρα (από πλευράς αποτελεσμάτων) κρίνεται κάτι παραπάνω από θετικό. Από την άλλη, όμως, έχουμε μπόλικα "αλλά" τα οποία έχουν να κάνουν με το ότι δεν έχει δουλέψει μακριά από τη χώρα του, δεν έχει

εργαστεί σε εθνική ομάδα, που είναι μία άλλη διαδικασία σε σχέση με έναν σύλλογο, και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα έχει να κάνει εκτός των άλλων με ισχυρές και δύσκολες προσωπικότητες. Κάτι, που ως τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει.

Το ζητούμενό μας, όμως, στη προκειμένη περίπτωση δεν είναι τόσο ο Τρινκιέρι (που θέλουμε βεβαίως να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα), αλλά η επιμονή στο κεφάλαιο "Δημήτρης Διαμαντίδης". Μάλλον θα κουράσει να αναφέρουμε ότι ο σούπερ σταρ του Παναθηναϊκού έχει δώσει το είναι του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και είναι από τους βασικούς λόγους, που γνωρίσαμε δόξες σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Καθώς, όμως, ανέφερε ο ίδιος ο παίκτης μετά την ήττα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την Ισπανία (72-80) που μας άφησε πρόωρα εκτός Μουντομπάσκετ 2010, το κεφάλαιο Εθνική τελείωσε για αυτόν. Εγιναν επανειλλημένες προσπάθειες να μεταπειστεί, αλλά αποτέλεσμα δεν προέκυψε. Στην επίσημη παρουσίαση του Αντρέα Τρινκιέρι από την ΕΟΚ πάλι θίχτηκε το θέμα με τον Ιταλό να λέει ότι "θα καλέσω για καφέ τον Διαμαντίδη".

Να πάει για καφέ με τον Μήτσο ο Ιταλός μόνο κακό δεν κάνει. Πρέπει, όμως, να σταματήσει να ανακινείται τέτοιο θέμα. Ο Διαμαντίδης είπε ότι τελείωσε για αυτόν η Εθνική. Πρέπει το ίδιο να γίνει μία και καλή και από την άλλη πλευρά. Ή κι από τις άλλες πλευρές θα λέγαμε καλύτερα. Τι διάολο συμβαίνει; Μήπως δεν έχουμε άλλους παίκτες; Δόξα σοι ο Θεός το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ είναι υψηλό. Και στο φινάλε αν αποτύχουμε μία ακόμη φορά, χάλασε ο κόσμος; Αλλωστε δεν νομίζουμε ότι τυχόν παρουσία του Διαμαντίδη, θα αποτελέσει εχέγγυο για επιτυχημένη πορεία.

Και στο φινάλε, στην Εθνική πρέπει να παίζουν αυτοί, που πραγματικά θέλουν. Οταν ο Διαμαντίδης πραγματικά ήθελε να παίξει, έκανε "παπάδες". Ο άνθρωπος έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να ξαναπαίξει. Και άπαξ δεν θέλει, δεν πρέπει να ξανασχοληθεί με τη περίπτωσή του κανείς από πλευράς Εθνικής. Εδωσε πάρα πολλά ο Μήτσος, τον ευχαριστεί το ελληνικό μπάσκετ (όσον αφορά στο κομμάτι της Εθνικής), και ο ίδιος πρέπει να ανταποδίδει, γιατί δεν έδωσε μόνο πολλά, αλλά πήρε και πολλά, σειρά, όμως, έχουν τώρα άλλα παιδιά να πάρουν ευκαιρίες και να προσφέρουν υπηρεσίες. Τα χρόνια περνάνε, τα πράγματα αλλάζουν, τα πρόσωπα επίσης αλλάζουν, η Εθνική πρέπει να προσπαθεί να είναι πάντα ψηλά. Ο χρόνος είναι αμείλικτος και δεν μπορεί να τα βάλει κανείς μαζί του.

Υ.Γ. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους. Υγεία, μόνο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα