ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Σλούκας: «Θα καταθέσουμε την ψυχή μας…»

Ο Κώστας Σλούκας ή αλλιώς ο «Σλούκι Λουκ» του Ολυμπιακού, λίγες ημέρες πριν… πυροβολήσει στο Λονδίνο μίλησε στο superbasket.gr για τη μεγάλη επιτυχία των πρωταθλητών Ευρώπης, για τον ημιτελικό της Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά και για την κατάθεση ψυχής που θα κάνουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στο παρκέ της O2 Arena.



Οι «ερυθρόλευκοι» κάνοντας ένα βήμα την φορά και κοιτώντας κάθε ματς ξεχωριστά προκρίθηκαν για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα και όπως παρατήρησε ο 23χρονος διεθνής γκαρντ «από ό,τι φάνηκε αυτός ήταν ο κατάλληλος τρόπος, αφού είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Κοιτάμε πάντα το επόμενο παιχνίδι για να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Αυτό γίνεται χρόνια στον Ολυμπιακό. Πέρσι κατακτήσαμε το τρόπαιο και είναι τεράστια επιτυχία που φέτος βρισκόμαστε πάλι στο φάιναλ φορ. Είναι πολύ σημαντικό και κάτι που δύσκολα επιτυγχάνεται από τις ομάδες. Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Το γεγονός ότι αυξήθηκαν τα παιχνίδια σε σύγκριση με τις προηγούμενες διοργανώσεις είναι δύσκολο τόσο για τους παίκτες, όσο και για τις ομάδες. Η αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης μεγαλώνει το μέγεθος της επιτυχίας. Ολες οι ομάδες είχαν τεράστια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και αυτό φάνηκε. Το καλό είναι ότι βρισκόμαστε και πάλι στο φάιναλ φορ και αυτό κρατάμε. Ξεχνάμε την υπόλοιπη χρονιά».

Οσον αφορά τον ημιτελικό σημείωσε πως «η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ πιο έμπειρη ομάδα από εμάς. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να παίξουμε το μπάσκετ που γνωρίζουμε. Πρέπει να παίξουμε γρήγορα και από εκεί και πέρα θα χρειαστεί και ο παράγοντας τύχη, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτά τα ματς».

Ο τελικός της Πόλης θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη μνήμη των φίλων του Ολυμπιακού αλλά και της ΤΣΣΚΑ. Η «ομάδα του στρατού», όμως, μήπως ψάχνει για εκδίκηση; «Ο,τι έγινε πέρσι το αφήσαμε κι εμείς και η ΤΣΣΚΑ πίσω, αν και πιστεύω πως την πόνεσε. Γενικά πιστεύω πως κοιτούν τον ημιτελικό ως ένα βήμα για να φτάσουν στον τελικό. Αυτό κάνουμε κι εμείς», ανέφερε ο Κώστας Σλούκας πριν τον ρωτήσουμε ποια στιγμή ξεχωρίζει από την φετινή σεζόν:

«Κρατάω ότι o Ολυμπιακός έχει νικήσει σε πολύ μεγάλα παιχνίδια, κυρίως εκτός έδρας. Αυτό δείχνει τον χαρακτήρα και το μέταλλο της ομάδας».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στους φιλάθλους των πρωταθλητών Ευρώπης: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη μέχρι στιγμής στήριξή του. Αυτό που υπόσχομαι ως παίκτης του Ολυμπιακού, όπως και όλοι οι συμπαίκτες μου, είναι πως θα καταθέσουμε και την ψυχή μας για να πάμε στον τελικό».

Τέλος, ρωτήσαμε τον Κώστα Σλούκα για τη «μονομαχία» της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα και η απάντησή του μας έδειξε πόσο συγκεντρωμένοι είναι στον Ολυμπιακό στις δικές τους υποχρεώσεις: «Αυτό που κοιτάω είναι τον δικό μας ημιτελικό. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στον άλλο. Θέλω εμείς να νικήσουμε την ΤΣΣΚΑ. Θα είναι ένα αμφίρροπο παιχνίδι, γιατί η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα είναι ισάξιες. Ας νικήσει ο καλύτερος».

Keywords
Τυχαία Θέματα