ΚΟΤΖΙΑΣ | Ο Σπανούλης δεν παίζει καλά; Δεν είναι ακριβώς έτσι...

Πολύς λόγος γίνεται τελευταίως για τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναφέρεται ότι δεν παίζει καλά, λέγεται μάλιστα επί τούτου από τη μία ότι έχει πρόβλημα με τον προπονητή του και από την άλλη ότι σκέφτεται το επόμενο συμβόλαιό του. Αυτό, που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω είναι το ότι "δεν παίζει καθόλου καλά και τι συμβαίνει...".

Κατ' αρχάς υπάρχει παίκτης, που να βγάζει μάτια συνεχώς σε μία σεζόν; Αν τον βρείτε, στείλτε μου ένα μήνυμα. Δεν στοιχίζει.

Από κει και πέρα, ρίξτε μία ματιά στις αντίστοιχες περυσινές επιδόσεις του V-Span. Στη φάση των "8", δηλαδή, και κόντρα σε μία

Σιένα, στην οποία έκαναν πλάκα οι μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης. Αν και οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, ο κορυφαίος Ευρωπαίος γκαρντ -μαζί με Διαμαντίδη και Ναβάρο- είχε κόντρα στους Ιταλούς 10.8 πόντους και 3.3 ασίστ. Ε, φέτος απέναντι στην Εφές έχει 8.3 πόντους, αλλά 7 ασίστ ανά ματς. Και βεβαίως εδώ μπαίνει ο σημαντικός παράγοντας του διαφορετικού συστήματος της Ευρωλίγκας, που υπάρχει πλέον. Πέρυσι ο Σπανούλης πήγε στα ματς με την Σιένα, έχοντας δώσει 6 παιχνίδια στο TOP-16. Φέτος έδωσε κάτι παραπάνω από τα διπλά στον δρόμο για την Εφές. Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι όντως ο διεθνής γκαρντ είναι πεσμένος ή λίγο πεσμένος, δεν θεωρείτε ότι υπάρχει επιβάρυνση από τα 8 παραπάνω ματς, που έχει δώσει; Βάλτε βεβαίως και τα επιπλέον ταξίδια.

Συν τοις άλλοις ο Σπανούλης δεν έχει δίπλα του τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Περιστεριώτης έκανε σπουδαία δουλειά, που δεν μπορεί να την κάνει -τουλάχιστον ακόμη- ο Κατσίβελης και που δεν μπορεί να δείξει ότι μπορεί να την κάνει ο Πέρκινς, αφού δεν χρησιμοποιείται.

Οσον αφορά στο θέμα, που αναφέρεται περί προβλήματος με τον Μπαρτζώκα, είναι από εκείνα τα κεφάλαια, που δεν μπορείς να τα γνωρίζεις ακριβώς από την στιγμή, που δεν είσαι μέσα στα αποδυτήρια, μέσα στην ομάδα. Σχετικά με το άλλο κομμάτι, αυτό, που έχει να κάνει με το επόμενο συμβόλαιο, ο Σπανούλης μας έχει αποδείξει ότι είναι απόλυτος επαγγελματίας και δεν θα ασχοληθεί σχετικά παρά μόνο την επομένη της λήξης του συμβολαίου, που έχει με τον Ολυμπιακό. Εννοείται ότι μέσα στα ενδεχόμενα είναι και να συνεχίσει στον Πειραιά.

Εμείς τι λέμε; Οχι ότι δεν παίζει καλά. Αλλά ότι μπορεί να παίξει καλύτερα.

Πάντως, το ζητούμενο για τους "ερυθρόλευκους" σε αυτή τη φάση μόνο αυτός καθ' αυτός ο Σπανούλης δεν είναι. Είναι το ματς της Παρασκευής με την Εφές και η τρίτη νίκη, που θα οδηγήσει στο Λονδίνο. Σε ένα ματς "μία κι έξω", όλα μπορούν να συμβούν. Οι πρωταθλητές Ευρώπης, όμως, είναι το γκράντε φαβορί, όχι γιατί υπερέχουν σε ποιότητα ή παίζουν στο γήπεδό τους, αλλά διότι διαθέτουν μέταλλο. Πιο βαριά φανέλα.

* Υ.Γ. Κάποια στιγμή λίγο μετά την έναρξη της σεζόν είχε τεθεί ανάλογο θέμα με αυτό του Σπανούλη και για τον Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό. Η συνέχεια απλά έδειξε και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι με μηχανές. Δυστυχώς στην Ελλάδα απαιτούμε από τους παίκτες μας και κατ' επέκτασεις από τις ομάδες μας να κερδίζουν τους πάντες και τα πάντα. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να αγαπάμε τη νίκη. Δυστυχώς, όμως, (ή ευτυχώς) παίζουν και οι άλλοι. Οι αντίπαλοι. Που κι αυτοί έχουν οπαδούς. Που και αυτοί θέλουν να χαμογελάσουν. Μην χάνουμε, λοιπόν, το μέτρο. Ηδη το ελληνικό μπάσκετ έχει δώσει πάρα πολλά. Και θα συνεχίσει να δίνει. Αρκεί να το βοηθήσετε (και βοηθήσουμε) και εμείς από τη πλευρά μας. Είπαμε: υπάρχει και αντίπαλος.

Υ.Γ. (2): Σκεφτείτε να έπαιζε ο Σάσα Βούγιασιτς στον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό και να έκανε τις εμφανίσεις, που κάνει στους "8". Το ξύλο δεν θα το είχε γλυτώσει με 3.5 πόντους μέσο όρο, 23.5% στα δίποντα, 25% στα τρίποντα και 0.8 ασίστ. Είπατε τίποτα; Και μιλάμε για έναν παίκτη, που παίρνει 2 εκ. ευρώ ετησίως, μιλάμε για έναν πρωταθλητή ΝΒΑ....

Keywords
Τυχαία Θέματα