ΚΟΤΖΙΑΣ | Περί Μπατίστ, Βεζένκοφ και του "μικρού", που θα πάρει ο Ολυμπιακός....

Γράφω συνέχεια στο facebook για μπασκετικές εκπλήξεις και πολλοί, απόλυτα δικαιολογημένα, με ρωτάνε για τι ακριβώς πρόκειται.

Να, λοιπόν, που ήρθε η ώρα να λύσουμε τις πιο πολλές απορίες. Εχουμε και λέμε:

1) Ο Παναθηναϊκός διά στόματος του αφεντικού του, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να γίνει άλλη μεταγραφή. Είναι τοποθέτηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ

και τη σεβόμαστε απόλυτα. Δεν μπορούμε, όμως, να ξεχάσουμε από την άλλη το ιστορικό της οικογένειας στον Παναθηναϊκό, του Θανάση και του Παύλου, των ανθρώπων, δηλαδή, που έχουν δώσει το είναι τους για να είναι η αγαπημένη τους ομάδα αυτή, που είναι. Το ιστορικό, λοιπόν, της οικογένειας αναφέρει ότι δεν υπάρχει ταβάνι, πάντα η έκπληξη παραμονεύει. Και ο Δημήτρης, ως συνεχιστής αυτής της μεγάλης ιστορίας και ως άνθρωπος, που λατρεύει τον Παναθηναϊκό, δεν θα πρέπει να μας παραξενέψει, αν κάνει την υπέρβαση. Ποια μπορεί να είναι αυτή; Ο Μάικ Μπατίστ. Το gazzetta.gr έγραψε το πρωϊ με ποιες προυποθέσεις μπορεί να επιστρέψει ο Αμερικάνος στην ομάδα, που λάτρεψε και λατρεύτηκε, και δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα εξελίξεις. Αλήθεια είναι -κατά τη γνώμη μας- ότι οι νταμπλούχοι χρειάζονται έναν παίκτη, που να "δέρνει" και να μην χρειάζεται να παίζει πολύ.

* Πολύς λόγος δεν έχει γίνει μόνο για τον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά και για τον Σάσο Βεζένκοφ. Τον 95άρη, που γνωρίσαμε (και εντυπωσίασε) με την φανέλα του Αρη. Ο 18χρονος Βούλγαρος έχει ακουστεί για τον Ολυμπιακό, το όνομά του αναφέρθηκε και στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, στο mix μπήκαν και τα ονόματα μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων (Μπαρτσελόνα, Φενέρ), αλλά το πιθανότερο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι να πάρει το δρόμο για τις ΗΠΑ και το πανεπιστήμιο Εξέβιερ. Το δεύτερο ενδεχόμενο έχει να κάνει με τη παραμονή του στον Αρη. Για να προκύψει κάτι διαφορετικό από τα δύο, θα πρέπει να γίνει κάτι εντυπωσιακό.

* Ποιον μικρό θα πάρει ο Ολυμπιακός αν δεν μπορέσει να αποκτήσει τον Παπαπέτρου; Μπορεί και κανέναν. Αν πάρει, όμως, δεν αποκλείεται ο εκλεκτός του να προέρχεται από τον Πανιώνιο...

Επειδή πολλά ακούγονται για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού και επειδή ο κόσμος περίμενε μεγαλύτερα ονόματα (ειδικά για την θέση του Λοτζέσκι), πρέπει όλοι να καταλάβουμε που ζούμε. Αν δεν είστε άνεργοι ή δεν πεινάτε εσείς οι ίδιοι, όλο και κάποιος γνωστός σας ή από τον περίγυρό σας θα είναι σε αυτή τη κατάσταση. Οι αφοί Αγγελόπουλοι, που έχουν δαπανήσει του κόσμου τα χρήματα, δεν βλέπουν το μπάσκετ ως μπάσκετ μόνο, αλλά ως μέρος του κοινωνικού γίγνεσθαι. Και γνωρίζοντας άριστα την γενικότερη κατάσταση της χώρας, δεν θα μπορούσαν με τίποτα να πάνε σε "τρέλες" του παρελθόντος (Τσίλντρες). Ναι, σίγουρα μπορούσαν να πάρουν πιο ηχηρό όνομα από τον Λοτζέσκι, αλλά εκεί αποφασίζει ο προπονητής. Και ο Μπαρτζώκας είπε Λοτζέσκι.

Και για κάθε Πάουελ και Πέρκινς, που φέρνουν ως παράδειγμα πολλοί, ως δείγμα μη ικανότητας του προπονητή να επιλέγει καλούς ξένους. υπάρχει ο Τζαμόν Λούκας και ο Ματ Ουόλς, που είχε πάρει ο Μπαρτζώκας σε Μαρούσι και Ολύμπια Λάρισας αντίστοιχα. Για να μην πούμε και τον Ντίμπλερ στον Πανιώνιο. Ναι, ξέρουμε, άλλο ο Ολυμπιακός και άλλο οι ομάδες, που αναφέραμε, αλλά η επιλογή είναι επιλογή. Αλήθεια είναι επίσης ότι τα πάντα φαίνονται στο παρκέ, όπως και ότι η νέα χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη για τον προπονητή του Ολυμπιακού, που θα ΠΡΕΠΕΙ να πάρει το πρωτάθλημα (εννοείται ότι στόχος είναι και η Ευρωλίγκα και το Κύπελλο αλλά το πρωτάθλημα είναι ο πιο επιθυμητός για τους Ολυμπιακούς στόχος. Και ο πιο εφικτός για αυτούς).

Υ.Γ. Για τον Παπαπέτρου ας αφήσουμε να περάσει μία μέρα ακόμα και τα λέμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα