ΚΟΤΖΙΑΣ | Ποιος Χάινς; Αν μείνει ο Σπανούλης, όλα θα είναι εύκολα

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να κρίνουμε τον Χάινς για την επιλογή του να αφήσει τον Ολυμπιακό και να πάει στην ΤΣΣΚΑ.

Ελεύθερος ήταν και μπορούσε να κάνει ό, τι θέλει. Το πλέον σίγουρο είναι ότι στα δύο χρόνια, που έπαιξε στον Ολυμπιακό, ήταν "διαμάντι", όχι μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ, αλλά και έξω από αυτές. Πρόκειται για έναν

παίκτη, που οι περισσότεροι μπασκετικοί (και δεν μιλάμε μόνο για τους Ολυμπιακούς) θα τον θυμούνται, έχοντας θετικά συναισθήματα. Το λιγότερο...

Οι παίκτες, όμως, πάνε κι έρχονται, οι ομάδες μένουν, και το ευτυχές για τον Ολυμπιακό στη προκειμένη περίπτωση είναι ότι συνεχίζουν στο πόστο τους οι αφοί Αγγελόπουλοι. Μάλιστα ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος έτσι απάντησε χθες στην ερώτηση αν για την περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη υπάρχει ανησυχία καθώς ο ατζέντης του είναι ίδιος με του Χάινς: "Δεν υπάρχει ανησυχία, ανησυχία είναι να είμαστε εμείς καλά και να στηρίζουμε τον Ολυμπιακό».

Κάπως έτσι είναι τα πράγματα: οι Ολυμπιακοί θα αρχίσουν να ανησυχούν αν οι Αγγελόπουλοι σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν. Προσέξατε; Γράψαμε ότι "κάπως έτσι είναι τα πράγματα" και όχι "ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα". Το "κάπως έτσι" έχει να κάνει με τη περίπτωση του Βασίλη Σπανούλη. Αν μείνει ο διεθνής γκαρντ, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα έχουν πολύ εύκολο έργο μπροστά τους για να φτιάξουν ένα παντοδύναμο ρόστερ. Αν φύγει, ωστόσο, η αποστολή τους θα είναι πολύ δύσκολη. Στο μπάσκετ και γενικά στο επαγγελματικό κομμάτι, ισχύει το "ουδείς αναντικατάστατος", αλλά στη δεδομένη χρονική περίοδο ο Σπανούλης μοιάζει αναντικατάστατος. Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός δεν θα "πεθάνει", αν φύγει ο τεράστιος αυτός παίκτης, αλλά όπως αναφέραμε χωρίς τον Λαρισαίο η οικοδόμηση της ομάδας θα μοιάζει με ανήφορο.

Αν μείνει, πάντως, ο πρωταθλητής Ευρώπης θα έχει την ευκαιρία να φτιάξει πανίσχυρο ρόστερ. Τα πράγματα μοιάζουν απλά: δεν θα βρει καλύτερο παίκτη από τον Γκετσεβίτσιους; Αν και ποτέ δεν ξέρεις, μοιάζει με ανέκδοτο το να μην βρει. Σαν τον Χάινς είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις (αν και τον Χάινς δεν τον βρήκε ακριβώς ο Ολυμπιακός, αλλά εν πολλοίς τον δημιούργησε αφού εκτός των άλλων δεν ξεχνάει κανείς ότι όταν τον πήρε από την Μπάμπεργκ, οι περισσότεροι ή μάλλον πολλοί χλεύαζαν την επιλογή), αλλά το κενό του καλύπτεται, αν το δει κανείς ως ντουέτο με τον Πάουελ: καλύτερο από τον Χάινς δεν βρίσκεις, αλλά καλύτερο από τον Πάουελ, έτσι όπως έπαιξε ο Αμερικάνος, βρίσκεις και με κλειστά μάτια. Από κει και πέρα, ο Σερμαντίνι είναι χρήσιμος, αν αποκτηθεί, όμως, στην θέση του ο Μαυροκεφαλίδης (κάτι, που αυτή τη στιγμή μοιάζει πολύ δύσκολο), εννοείται ότι ευνοείται ο Ολυμπιακός. Και αν δεν αποκτηθεί ο Μαυροκεφαλίδης, μπορεί το κενό του Γεωργιανού να καλυφθεί με Αμερικάνο ή Ευρωπαίο, που δεν είναι δύσκολο να βρεις (εδώ, βεβαίως, θα υπάρχει μία ένσταση και δικαιολογημένη από πολλούς, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" απέτυχαν στις περιπτώσεις των Πάουελ και Πέρκινς. Σε αυτή την ένσταση ο αντίλογος είναι ότι το καλοκαίρι οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες από ό, τι μεσούσης της περιόδου).

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει και δύο εσωτερικές μεταγραφές, τον Βαγγέλη Μάντζαρη, που έχει αποδείξει ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ, και τον Δημήτρη Μαυροειδή, που μπορεί να βοηθήσει, κάτι, που έδειξε παλιότερα σε Μαρούσι και Μπιλμπάο, λόγω, όμως, τραυματισμού δεν μπόρεσε να το δείξει στον Ολυμπιακό.

Στο mix βεβαίως υπάρχει και ο Εϊσι Λο, που προσωπικά μας αρέσει πάρα πολύ, γιατί κάνει μπόλικες δουλειές, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Για τον Λο δεν έχουν ακουστεί πολλά πράγματα (για ενδιαφέρον άλλων ομάδων δηλαδή, πέρα από την Λοκομοτίβ Κούμπαν), σίγουρα, όμως, θα έχει προσελκύσει ενδιαφέρον. Δεν μιλάμε απλά για πρώτης ποιότητας κόμπο γκαρντ, μιλάμε για τον κόμπο γκαρντ, που έχει κατακτήσει δύο συνεχόμενες Ευρωλίγκες. Εδώ ο Ματ Νίλσεν με το που έφυγε -ως αποτυχημένος μάλιστα- από τον Ολυμπιακό, βρήκε συμβολαιάρα, δεν θα βρει ο Λο; Ελεος...Πάντως, και αντί-Λο βρίσκεται, πιο εύκολα από ό, τι αντί-Χάινς.

Επαναλαμβάνουμε (μήπως και έχετε χάσει τον δρόμο με την φλυαρία...): όλα αυτά ισχύουν αν μείνει ο Σπανούλης. Αν δεν μείνει, μιλάμε για μία ομάδα σχεδόν από την αρχή από την στιγμή, που θα έχουν αποχωρήσει δύο μεγάλα κεφάλαια. Και τότε ο συντελεστής δυσκολίας για τον Ολυμπιακό και τον Μπαρτζώκα θα είναι πάρα πολύ μεγάλος.

Και ο Παναθηναϊκός έφτιαξε φέτος ομάδα σχεδόν από το μηδέν, αλλά του είχε μείνει ο Διαμαντίδης. Διαμαντίδης, Σπανούλης, Ναβάρο είναι παίκτες, που δίνουν ταυτότητα, χαρακτήρα στις ομάδες τους και δύσκολα αντικαθίστανται.

Η εβδομάδα, που έχουμε μπροστά μας, θα δείξει τι θα γίνει με τον Σπανούλη, ο οποίος δεν είναι μόνο ο παικταράς, που κάνει την διαφορά, που δίνει Ευρωλίγκες, είναι κι αυτός, που κρατάει ψηλά την ψυχολογία του κόσμου. Αυτή έχει πέσει με την αποχώρηση του Χάινς, αν φύγει και ο Σπανούλης, τότε γίνεται απόλυτα κατανοητό πως θα νοιώθει μεγάλο μέρος των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

Σε λίγες μέρες θα έχουμε πάρει την απάντησή μας σε αυτό το "καυτό" θέμα και τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Οπως θα αναλύσουμε και το κεφάλαιο "αντί-Χάινς".

Keywords
Τυχαία Θέματα