ΚΟΤΖΙΑΣ | Υπάρχουν χειρότεροι παίκτες από τον Αντιτς στο ΝΒΑ

Αν δεν προέκυπτε η τεράστια μεταγραφή του Σαβιόλα, το πρώτο θέμα συζήτησης χθες δεν θα ήταν άλλο από τη "βόμβα" του Πέρο Αντιτς.

Τη μετακίνησή του στο ΝΒΑ, δηλαδή, και τους Ατλάντα Χοκς.

Αργησα να ξυπνήσω χθες το πρωϊ και με το που μπήκα στο διαδίκτυο, ένα κάποιο σοκ το ένοιωσα, διαβάζοντας ότι ο Σκοπιανός, στα 31 του, πάει στο ΝΒΑ. Η μεγαλύτερη

έκπληξη για μένα προσωπικά είχε να κάνει με το ότι δεν είχε ακουστεί τίποτα πιο πριν καθώς και ότι το μυαλό μου δεν πήγαινε ποτέ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Προσοχή, δεν εξεπλάγην από πλευράς αξίας.

Ναι, ο Αντιτς δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά η πραγματικότητα (έτσι όπως την βλέπω εγώ τουλάχιστον) είναι ότι υπάρχουν χειρότεροι στο ΝΒΑ. Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Και βεβαίως τα "γεράκια" δεν παίρνουν τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού για να τους πάρει στις πλάτες του, αλλά για μία θέση στους αναπληρωματικούς. Προφανώς για να κάνει μέρος της δουλειάς, που έκαναν ο Αντονι Τόλιβερ και ο Ιβάν Τζόνσον, οι οποίοι είναι πλέον σε αναζήτηση νέας στέγης (αν και για τον Τζόνσον υπάρχει πιθανότητα να συνεχίσει να είναι "γεράκι"). Και μάλιστα οι δύο αυτοί παίκτες είναι τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα για να δικαιολογήσουμε το "ναι, ο Αντιτς μπορεί να έχει θέση στο ΝΒΑ, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και από πλευράς μάρκετινγκ". Αν είσασταν φίλαθλοι των Χοκς και σας έλεγαν ότι η ομάδα σας θα πάρει έναν παίκτη, που δεν έχει γίνει ντραφτ και έπαιζε στη Κορέα και το Πουέρτο Ρίκο (Ιβάν Τζόνσον), τι θα λέγατε; Αν είσασταν φίλαθλοι των Σαν Αντόνιο Σπερς και σας έλεγαν ότι θα πάρει η ομάδα σας έναν τύπο, που δεν έχει γίνει ντραφτ και έπαιζε σε κάποια γερμανική Μπρεμερχάβεν (Τόλιβερ), πώς θα το αντιμετωπίζατε;

Τουλάχιστον ο Αντιτς πάει στους Χοκς, έχοντας προίκα πολύ καλές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, και πάνω από όλα δύο πρωταθλήματα Ευρώπης. Εχει, βεβαίως, και αγωνιστικά προσόντα ο Σκοπιανός με το μακρινό σουτ να είναι το μεγαλύτερο. Είναι και πολύ δυνατός, οπότε θα αντέξει στο "ξύλο".Και επαναλαμβάνουμε: οι Χοκς τον παίρνουν για ένα ρόλο, όχι για να σύρει το καρότσι από τη λάσπη.

Και για να επανέλθουμε σε αυτό, που αναφέραμε παραπάνω, ναι, παίζουν πολύ χειρότεροι παίκτες από τον Αντιτς στο ΝΒΑ. Θέλετε ονόματα; Ο Πάβλοβιτς, που επί χρόνια βρίσκει συμβόλαια στο ΝΒΑ, γιατί να είναι καλύτερος; 'Η ο Κολ Αλντριτς, που έπαιξε φέτος σε Χιούστον και Σακραμέντο; Και μην φοβάστε, είναι και άλλοι παίκτες στο ΝΒΑ, που ατομικά δεν είναι καλύτεροι από τον Σκοπιανό.

Ο τελευταίος ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο στη καριέρα του και δίνει παράδειγμα και στους νεότερους ότι ποτέ δεν είναι αργά. Υπό την έννοια ότι άργησε αρκετά να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Το Ευρωμπάσκετ του 2011 ήταν εκείνο, που του ανέβασε τις μετοχές και τον "έστειλε" στον Ολυμπιακό. Είναι μία απόδειξη εκτός των άλλων ότι οι εθνικές ομάδες, πέρα από καθήκον, είναι και ίσως το καλύτερο μέσο για να δείξεις τι αξίζεις. Σίγουρα, πάντως, για τον Αντιτς ισχύει αυτό 100%.

Ανυπομονούμε να δούμε τον πρώην παίκτη των Πειραιωτών με την φανέλα των "γερακιών". Ανυπομονεί και ο ατζέντης του, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, για τον οποίο η μεταπήδηση του Αντιτς στο ΝΒΑ, είναι η καλύτερη διαφήμιση για αυτόν. Εξυπνα παιδιά είστε, το γιατί το καταλαβαίνετε. Θα λέγαμε μάλιστα ότι ο Ραζνάτοβιτς είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος από αυτό το ντιλ, παρά ο πελάτης του!

Keywords
Τυχαία Θέματα