ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

Οι Εσπερίδες και ο Αθηναϊκός θα "μονομαχήσουν" (20:00, ΕΤ3) στο κλειστό της Ζωφριάς με φόντο την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών.

Οι Εσπερίδες, που με τέσσερις κατακτήσεις αποτελούν την πολυνίκη ομάδα του θεσμού, ξεπέρασαν στον ημιτελικό το εμπόδιο του Πανιωνίου επικρατώντας της ομάδας της Νέας Σμύρνης με 69-57. Στόχος των Εσπερίδων δεν είναι άλλος από το να ξαναζήσουν στιγμές 2006 και 2009, όταν στο ίδιο γήπεδο είχαν πανηγυρίσει την κατάκτηση του κυπέλλου. Στα αξιοσημείωτα μάλιστα είναι ότι η Όλγα Χατζηνικολάου, σημερινή (08/04) αντίπαλός τους, ήταν τότε στην σύνθεσή τους.

Το

έργο των Εσπερίδων όμως, μόνο εύκολο δεν είναι καθώς ο Αθηναϊκός αποτελεί το ξεκάθαρο φαβορί της αναμέτρησης. Ο Αθηναϊκός έχει βάλει πλώρη ώστε το τρόπαιο να πάει για τρίτη φορά στην ιστορία του και δεύτερη συνεχόμενη στον Βύρωνα,, κάτι που απόδειξε και στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Ο Αθηναϊκός είχε επικρατήσει των "πρασίνων" με 71-61, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στην Τούλα Καλέντζου να γράψει ιστορία. Η αρχηγός του Αθηναϊκού ετοιμάζεται να μετρήσει την ένατη συμμετοχή της σε τελικούς κυπέλλου και να αφήσει στην δεύτερη θέση την Ελένη Βασιλέιου που έχει από οχτώ. Στις δύο αναμετρήσεις του Αθηναϊκού και των Εσπερίδων στο πρωτάθλημα, η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη έχει μετρήσει ισάριθμες νίκες. Στον πρώτο γύρο ο Αθηναϊκός έφυγε με το διπλό (38-53) από την Καλλιθέα και στο κλειστό της Εργάνης είχε επικρατήσει με 77-43.

Πριν από την αναμέτρηση των Εσπερίδων με τον Αθηναϊκό θα διεξαχθεί ο μικρός τελικός μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού.
Μικρός τελικός

17:30 Πανιώνιος - Παναθηναϊκός
Διατητές: Παπαφωτίου-Τσαρούχα (Ντίνος)

Τελικός

20:00 Εσπερίδες - Αθηναϊκός
Διαιτητές:Τσώνος Β-Καραβίτης (Καρούσης)

*Να σημειωθεί ότι ο τελικός θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ3.

Keywords
Τυχαία Θέματα