ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ | "Προβολή του γυναικείου μπάσκετ από τις καλύτερες ομάδες"

Την άποψή τους πως το φετινό (13ο) Final 4 του Κυπέλλου θα έχει όμορφο θέαμα, αφού συμμετέχουν οι τέσσερις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, οι οποίες θα δείξουν πως το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα ζει, εξέφρασαν ομοσπονδία, προπονητές και παίκτριες στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΚ ενόψει των παιχνιδιών που θα διεξαχθούν Παρασκευή και Κυριακή.

Μιχάλης Βιντζηλαίος (Πρόεδρος Επιτροπής Πρωταθλημάτων): Συγχαρητήρια στις ομάδες που

έφτασαν στην τελική φάση. Πιστεύουμε ότι αυτή η διοργάνωση θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες. Η αστυνομία έχει λάβει κάποια μέτρα ασφαλείας για την τήρηση της τάξης. Εύχομαι να έχουμε μία καλή διοργάνωση και να δούμε ωραίους αγώνες, γιατί συμμετέχει το καλύτερο δυναμικό του γυναικείου μπάσκετ.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): Καλή επιτυχία στις ομάδες. Πετύχαμε να μεταδοθεί τηλεοπτικά ο τελικός από ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας, την ΕΤ3. Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο, αλλά είναι μια ευκαιρία να δείξουμε πως το γυναικείου μπάσκετ στην Ελλάδα ζει. Θα πρέπει να δείξουμε ότι η βία δεν έχει θέση στους αγωνιστικούς χώρους. Στον τελικό των Ανδρών δεν είχαμε επεισόδια κι ελπίζουμε το ίδιο και στον τελικό των Γυναικών. Πρέπει να αποδείξουμε πως ο αθλητισμός δεν γεννά βία.

Γιώργος Ζευγώλης (προπονητής Αθηναϊκού): Είμαστε χαρούμενοι. Το γυναικείο μπάσκετ είναι σε μεταβατική περίοδο και πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κρίσης. Προτείνω στην ομοσπονδία να μας καλέσει να μιλήσουμε για το αύριο του γυναικείου μπάσκετ. Συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες, αλλά λείπει η ΦΕΑ. Είναι λάθος να στήνεται μια ομάδα που μετά να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Έχει περάσει ότι ο Αθηναϊκός είναι η ομάδα που παίζει χωρίς ανταγωνισμό, αλλά δεν είναι έτσι. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια κι ό,τι έχει κερδίσει είναι με μεγάλο κόπο. Θα προσπαθήσουμε να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του φαβορί. Καλή επιτυχία σε όλους κι ελπίζουμε να δούμε ένα καλό τουρνουά.

Όλγα Χατζηνικολάου (Αθηναϊκός): Είναι ένα από τα πιο δυνατά Final 4, με τη συμμετοχή των τεσσάρων καλύτερων ομάδων. Είναι σημαντικό ότι θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Είναι υποβαθμισμένο το επίπεδο αν εξαιρέσουμε αυτές τις τέσσερις ομάδες, αλλά είναι θετικό πώς θα προβληθεί ότι υπάρχουν καλές ομάδες και καλές αθλήτριες. Λένε ότι είμαστε φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε στο γήπεδο. Αν είμαστε όπως πρέπει, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Γιώργος Λειβάδης (προπονητής Εσπερίδων): Είναι η πρώτη μου χρονιά ως προπονητής στην Α1. Αυτή η χρονιά ήταν πολύ καλή για τις Εσπερίδες. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις παίκτριές μου γιατί έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Φαβορί υπάρχει για το Κύπελλο, είναι ο Αθηναϊκός και οι τρεις υπόλοιπες ομάδες είναι περίπου ίδιας δυναμικότητας. Ας κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο τυχερός.

Ευγενία Λουκάτου (Εσπερίδες): Είμαστε περήφανοι που φτάσαμε ως εδώ. Ελπίζω να προσφέρουμε ωραίο θέαμα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο γήπεδο.

Γιασεμή Σαμαντούρα (π
Keywords
Τυχαία Θέματα