ΚΥΠΡΟΣ | "Ευχαριστούμε Παναθηναϊκό & Ευρωλίγκα για την εμπιστοσύνη"

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Χρυσοστόμου ευχαρίστησε τον Παναθηναϊκό και την Ευρωλίγκα για την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν ενώ υποσχέθηκε πως θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν προκειμένου να ανταποδώσουν την εμπιστοσύνη τους.

Η Κύπρος θα φιλοξενήσει την άλλη εβδομάδα τον αγώνα Παναθηναϊκού-Βιτόρια σε αγώνα για την Euroleague.

Τι σημασία έχει αυτό για την Κύπρο και γενικά για την κυπριακή καλαθόσφαιρα;

"Το γεγονός ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προέβη σε συντονισμένες και αθόρυβες επαφές που κράτησαν σχεδόν ένα μήνα, με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και πάντα σε συνεννόηση με τη Euroleague, προκειμένου να γίνει ο εν λόγω αγώνας στο νησί μας, καταδεικνύει τη σημασία που εμείς δώσαμε ευθύς εξ αρχής στο γεγονός. Ένα γεγονός που εκτιμούμε ότι θα προσφέρει τα μέγιστα τόσο στους φίλους του αθλήματός μας στον τόπο μας, κι ιδιαίτερα στους πολυπληθείς φίλους του Παναθηναϊκού, όσο και για την ίδια τη χώρα μας. Σε μια δύσκολη περίοδο από κάθε άποψη, η Κύπρος μας, πέρα από την αυτονόητη προβολή, έχει ανάγκη τέτοιων διοργανώσεων αφού θέλει να στείλει το μήνυμα πως τα όποια προβλήματα δεν μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση της δημιουργίας και επιτυχίας. Είναι η πρώτη φορά που αγώνας της συγκεκριμένης διοργάνωσης πραγματοποιείται σε άλλη χώρα από αυτή της γηπεδούχου ομάδας κι αντιλαμβάνεστε ότι αυτό, θα στρέψει την προσοχή στο νησί μας προκειμένου να αξιολογηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα. Είναι λοιπόν και για μας ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε προς όφελος της ίδιας της διοργάνωσης αλλά και για την κυπριακή καλαθόσφαιρα, αφού η επιτυχής διοργάνωση θα αποτελέσει πρόκριμα και για μελλοντική ανάθεση στην Κύπρο, παρόμοιων μεγάλων διοργανώσεων. Θέλω με την ευκαιρία να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Γιαννακόπουλο καθώς και την Ευρωλίγκα, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν ώστε να φιλοξενηθεί ένας τέτοιος σημαντικός αγώνας τους από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην Κύπρο".

Οι αντιπροσωπείες των δύο ομάδων πότε αναμένεται να έρθουν στην Κύπρο και ποιο θα είναι το πρόγραμμα τους μέχρι την ημέρα του αγώνα; Γενικά, τι διευθετήσεις έχουν γίνει ή αναμένεται να γίνουν ;

"Οι αντιπροσωπείες των ομάδων θα αφιχθούν στο νησί μας δύο μέρες πριν τον αγώνα και η παραμονή τους θα βασιστεί σε ένα πρόγραμμα που συνθέτουν, τόσο οι αγωνιστικές παράμετροι όπως υπαγορεύονται από τη Euroleague όσο και οι συνθήκες παραμονής που υπαγορεύονται ασφαλώς από την παραδοσιακή φιλοξενία των κυπρίων. Όλα όσα χρειάζονται να γίνουν, θα γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε η διοργάνωση αυτή να καταγραφεί θετικά στην ιστορία του θεσμού αλλά και στο ενεργητικό της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης".

Πόσα εισιτήρια έχουν διατεθεί σε Κύπρο, Ελλάδα, Ισπανία, κ.λ.π., και πόσοι οπαδοί και από τις δύο ομάδες αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα;

"Σχεδόν όλα τα εισιτήρια, 6,000 περίπου, έχουν ήδη διατεθεί στην Κύπρο, όπως ήταν άλλωστε και επιθυμία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με την σύμφωνη γνώμη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να μπορέσουν οι φίλοι της ελληνικής ομάδας στην Κύπρο να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Σε ότι αφορά στους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας του Παναθηναϊκού, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στο νησί μας, αυτοί θα προμηθευτούν από την ομάδα τους το εισιτήριο που τους αναλογεί. Προς τούτο έχει εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσης, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διευθετήσεις για τους δημοσιογράφους που τα ταξιδέψουν από την Ελλάδα και την Ισπανία προκειμένου να καλύψουν το γεγονός".

Πώς θα γίνει η διευθέτηση των κερκίδων ;

"Οι κερκίδες πίσω από τις μπασκέτες (Καρπασίας και Μόρφου) θα παραχωρηθούν κυρίως στους οργανωμένους φιλάθλους του Παναθηναϊκού στο νησί μας. Οι κεντρικές κερκίδες (Αμμοχώστου και Κερύνειας) θα παραχωρηθούν στους υπόλοιπους φιλάθλους και ένας ειδικός τομέας θα αφορά αποκλειστικά στους επίσημους καλεσμένους της Ομοσπονδίας, του ΠΑΟ και της Euroleague. Στο εισιτήριο του κάθε φιλάθλου αναγράφεται το όνομα της κερκίδας και ο αριθμός εισόδου, ώστε να γνωρίζει πού να κατευθυνθεί. Επίσης, περιμετρικά του γηπέδου θα υπάρχουν πινακίδες που θα πληροφορούν τον κόσμο".

Θα υπάρξει οποιαδήποτε σύσκεψη ανάμεσα στους αντιπροσώπους ή εκπροσώπους των δύο ομάδων, της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Αστυνομίας για την ανάληψη μέτρων ενόψει του αγώνα;

"Τα θέματα ασφαλείας τα έχει αναλάβει, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, το ΓΣΠ και με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του ΓΣΠ και Σύμβουλο Ασφαλείας της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Φοίβο Κωνσταντινίδη, καθώς και τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΣΠ όπως και τους Λειτουργούς του για την πολύτιμη βοήθεια που μας παρέχουν για το συγκεκριμένο αγώνα και όχι μόνο. Όλες οι απαραίτητες συσκέψεις έχουν γίνει με όλους τους φορείς που αναφέρατε και είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Άλλες δύο συσκέψεις με τους υπευθύνους ασφαλείας και την αστυνομία, θα πραγματοποιηθούν μια εβδομάδα πριν από τον αγώνα. Θεωρούμε ότι θα έχουμε μια γιορτή του μπάσκετ και ο καθένας από την πλευρά του πρέπει να βοηθήσει ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Ο κόσμος αναμένει την ημέρα του αγώνα με ανυπομονησία και πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια καθόλα άψογη συμπεριφορά από όλους. Είμαι σίγουρος ότι θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια οι κύπριοι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία λόγω των επιτυχιών των ομάδων τους, να συμμετάσχουν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες των κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων (Champions League και Europa League) και έχουν επιδείξει εξαίρετη συμπεριφορά. Αυτό θεωρώ ότι θα γίνει και τώρα".

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, μια και είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος φιλοξενεί παιχνίδι της κορυφαίας μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, θα διοργανώσει οποιαδήποτε εκδήλωση πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα;

Το εγχειρίδιο των αγώνων της Ευρωλίγκα είναι συγκεκριμένο και δεν μπορούμε να επεκταθούμε πέρα από αυτό κατά την διάρκεια του αγώνα. Σίγουρα έχουμε προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις πριν και μετά τον αγώνα, οι οποίες αφού σχεδιαστούν ολοκληρωμένα, θα ανακοινωθούν έγκαιρα.

Στην Κύπρο εκτός των αντιπροσωπειών των δύο ομάδων, θα έρθουν και παράγοντες από Ελλάδα, Ισπανία, από την Euroleague, κλπ.

"Θεωρούμε δεδομένο το ότι θα έρθουν παράγοντες τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ισπανία. Επιπλέον, αναμένουμε και αντιπροσώπους της Ευρωλίγκα, ίσως και σε ανώτατο επίπεδο. Έχουμε προγραμματίσει επίσημο δείπνο για τις διοικήσεις των δύο ομάδων καθώς και για τους αξιωματούχους της Euroleague, στο οποίο θα παρευρεθούν και παράγοντες του κυπριακού αθλητισμού. Κοντά μας θα έχουμε ασφαλώς και όσους πίστεψαν από την αρχή ότι θα μπορούσαμε να αναλάβουμε μια τέτοια διοργάνωση και έχουν βοηθήσει αφάνταστα σε αυτή την προσπάθεια, όπως π.χ. ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της FIBA κ. Τάκης Κληρίδης, που τον ευχαριστούμε από καρδιάς. Είναι επίσης σημαντικό για μας και το γεγονός ότι έχουμε και την ουσιαστική στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού μέσω του Προέδρου, κ. Πάμπου Στυλιανού".

Το κόστος της φιλοξενίας ποιος θα το αναλάβει και πόσα χρήματα αναμένεται να χρειαστούν για την φιλοξενία και για τον αγώνα.

"Όλο το κόστος της διοργάνωσης επιβαρύνει αποκλειστικά και μόνο την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το ίδιο βέβαια ισχύει ανάλογα και για τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αναλάβει την διαχείριση των οργανωτικών θεμάτων, των εισιτηρίων και των συνεργατών. Μετά την εκκαθάριση και την απόδοση των ανάλογων φόρων και πληρωμών, το υπόλοιπο ποσό θα καταλήξει στον δικαιούχο που είναι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Κάτι που πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα και το οποίο σαν απόφαση πιστώνεται στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός (και την ευχαριστούμε), είναι ότι όλες οι εταιρίες που θα προσφέρουν υπηρεσίες για τον αγώνα είναι κυπριακές και κυρίως υφιστάμενοι συνεργάτες της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Ένα τέτοιο γεγονός και σε μια τέτοια δύσκολη εποχή για την Κύπρο, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ανάσες, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή διεξαγωγής του αγώνα. Έτσι όχι μόνο δεν θα επιβαρύνουμε τα οικονομικά της ομοσπονδίας αλλά παράλληλα προσδοκούμε να επωφεληθούν και αρκετές τοπικές εταιρίες από την διοργάνωση. Είπαμε... Είναι δύσκολες οι εποχές για τη χώρα μας και τις ανάσες τις χρειαζόμαστε".

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την φιλοξενία του αγώνα αυτού και τι μήνυμα στέλνετε σε όλους όσοι θα παρευρεθούν το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου στο "Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία";

"Όπως είπα, απαντώντας και στην πρώτης σας ερώτηση, θελήσαμε και επιμείναμε ώστε να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας τέτοιας σημαντικότητας στο νησί μας, για πολλούς λόγους. Πρώτα γιατί θέλουμε να δείξουμε πόσο πολύ αγαπάμε το μπάσκετ και πόσο το στηρίζουμε αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι η επιτυχής διοργάνωση αυτού του αγώνα, μπορεί να αποτελέσει προπομπό και άλλων διοργανώσεων, ώστε οι κύπριοι φίλαθλοι να έχουν τη δυνατότητα να ζουν από κοντά τη μαγεία αγώνων της Ευρωλίγκα. Πέραν αυτών όμως, λειτουργούν και άλλα θετικά για μας, όπως η προβολή για τον τόπο μας και η ανάδειξή του, σε καιρούς δύσκολους επαναλαμβάνω, σε κέντρο διεξαγωγής μεγάλων εκδηλώσεων. Είναι όμως και το όφελος που ως καλαθοσφαιρικός χώρος της Κύπρου θα έχουμε, σε ότι αφορά ιδιαίτερα στα παιδιά που θέλουμε να κρατούμε, μέσα από σχετικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης, κοντά στο άθλημα. Ένα τέτοιο γεγονός στο νησί μας, ευνοεί τον ενθουσιασμό τους και ενισχύει τη διάθεση άθλησής τους. Καταλήγοντας, θέλω να προτρέψω όλους όσοι θα βρεθούν στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» το βράδυ της 25ηςΟκτωβρίου, να απολαύσουν και να χαρούν τον σημαντικό αγώνα, να στηρίξουν την ομάδα τους με θέρμη και να δημιουργήσουν μια τέτοια ατμόσφαιρα, ώστε να βγει κερδισμένη και η χώρα μας. Και στις δύσκολες στιγμές που περνούμε, έχουμε ανάγκη τέτοιες νίκες συμπεριφοράς... Θα είναι και μήνυμα της αντοχής και δημιουργίας μας, σε πολλούς αποδέκτες".

Keywords
Τυχαία Θέματα