ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Η συνήθεια (ανατροπή) που έγινε λατρεία (video)

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 78-73 τη Σιένα για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, με την αγαπημένη του συνήθεια, την ανατροπή κάνοντας παράλληλα το 21 στα 21 για τις επίσημες διοργανώσεις.

Με ένα επιμέρους σκορ 32-16 και 11/11 σουτ μετά το 30', ο Ολυμπιακός έκανε τις άδειες καρέκλες του Φαλήρου να ανατριχιάσουν και αυτές, αφού ανέτρεψε για άλλη μια φορά την εις βάρος του κατάσταση σε ματς που για αυτόν, δεν κρινόταν και

τίποτα.

Στο κρύο ΣΕΦ (τόσο εκτός, όσο και εντός λόγω της απουσίας φιλάθλων), ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Βασίλη Σπανούλη, Ματ Λοτζέσκι, Δημήτρη Αγραβάνη και Μπράιαντ Ντάνστον. Ενώ για τη Σιένα δεν αγωνίστηκε ο Ντανίελ Χάκετ λόγω ξαφνικού προβλήματος τραυματισμού.

Όσο κρύες ήταν οι κερκίδες άλλο τόσο ήταν και οι παίκτες με τα "ερυθρόλευκα" , καθώς μέχρι και το έκτο λεπτό, είχαν στο ενεργητικό τους 3 πόντους με ένα σουτ από 6.75 του Μάντζαρη και στο σύνολο τους, 1/11 προσπάθειες εντός παιδειάς.

Προσωρινά και μόνο με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να δίνει ενέργεια με ένα θεαμτικό κάρφωμα και στην επόμενη αμέσως φάση με μια τάπα, αλλά και με τον Ντάνστον να δίνει (και να κερδίζει κάποιες) μάχες κάτω από τα καλάθια, ο Ολυμπιακός "έτρεξε" ένα επιμέρους σκορ 19-13 σε επτά λεπτά και πέρασε μπροστά στο σκορ (22-19 στο 12').

Η Σιένα όμως είχε περίσσια ενέργεια και ισορροπία στο παιχνίδι της (έστω και χωρίς τον Χάκετ), με τα σουτ από τη περιφέρεια να είναι αρκετά λιγότερα σε σχέση με το inside παιχνίδι της. Αντίθετα από τον Ολυμπιακό που πυροβολούσε συνεχώς... άσφαιρα από τα 6.75 (2/12 στα πρώτα 20').

Φυσιολογικά λοιπόν οι Ιταλοί πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ στο 13' (22-24) με τρίποντο του Ρες και με νύχια και δόντια τη διατηρούσαν. Προς το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου οι πολύ κακές και... στατικές επιλογές του Ολυμπιακού, έδωσαν το δικαίωμα στη Σιένα να ξεφύγει με 11 πόντους για το ημίχρονο (25-36), έχοντας ο ίδιος πολύ φτωχή συγκομιδή.

Ποιό καλός επιθετικά, αλλά προβληματικός στα αμυντικά του καθήκοντα, ο Ολυμπιακός έβαλε τόσους πόντους όσους δέχτηκε στο τρίτο δεκάλεπτο (21), έχασε πολλές βολές (κυρίως ο Έισι Λο) και έδειχνε δυσκολία στο να αναπτύξει σωστά τόσο τους αιφνιδιασμούς του, όσο και στη σετ επίθεση.

Και φτάνουμε στο 4ο δεκάλεπτο που στην αρχή του κειμένου υπάρχει spoiler. Όλα όσα έκανε λάθος η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επί 30', βρήκε τη λύση στο τέλος. Σε άμυνα και επίθεση. Με τη δυάδα Σπανούλη - Περπέρογλου να "πληγώνουν" συνεχώς τη Σιένα είτε από κοντά, είτε από μακριά, έσβησαν την υπερπροσπάθεια του Γκριν (28π.).

Κομβικό σημείο ήταν στο 37' με το σκορ στο 61-70, όταν ο Κάρτερ έκανε αχρείαστο αντιαθλητικό φάουλ στον Ντάνστον και αντί για δυο πόντους, η ιταλική ομάδα δέχτηκε 4, αφού τις βολές του Αμερικανού σέντερ του Ολυμπιακού τις εκτέλεσε ο Λοτζέσκι λόγω μικροτραυματισμού και στη συνέχεια, άλλες δυο κέρδισε ο Σπανούλης.

Ένας Σπανούλης που όπως μας έχει συνηθίσει, στο τέλος γυάλισε το μάτι του και ευστόχησε σε δυο δύσκολα τρίποντα, από αυτά που ξέρει μόνο αυτός.

Δεκάλεπτα: 15-17, 25-36, 46-57, 78-73

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 9, Λο 6, Ντάνστον 7, Σπανούλης 16, Περπέρογλου 18, Σλούκας 8, Αγραβάνης, Μάντζαρης 3, Καββαδάς 1, Λοτζέσκι 10.

Σιένα (Κρέσπι): Βιτζιάνο 4, Χάντερ 6, Κούρνο 4, Ρότσεστι 2, Κάρτερ 10, Ρες 10, Όρτνερ, Νέλσον 9, Γκριν 28.

Keywords
Τυχαία Θέματα