ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Ιβκοβιτς: «Δεν είμαστε αουτσάιντερ»

Οι… ταμπέλες δεν αρέσουν στον Ντούσαν Ιβκοβιτς, ειδικά όταν φέρουν τον τίτλο του αουτσάιντερ!

«Ποιος είναι αουτσάιντερ; Εμείς;», ανταπάντησε έπειτα από σχετική ερώτηση για την σειρά με την Σιένα… «Ετσι είναι το σύστημα αν αναφέρεστε στο μειονέκτημα έδρας… Πρέπει να ετοιμάσουμε την ομάδα. Άλλο πλέι οφ και άλλο κανονικά παιχνίδια… Εχουμε εμπειρίες από πέρυσι.. Είναι βαριά λέξη αουτσάιντερ. Βάλτε εσείς ότι θέλετε… Λυπάμαι που δεν μιλάω καλά ελληνικά, αλλά νομίζω καταλαβαινόμαστε…

Μην βάζετε λέξεις στο στόμα μου».

Για το ματς με την Γαλατά και την πρόκριση, είπε: «Δίκαια προκριθήκαμε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες. Ο Ολυμπιακός πάντα είχε μεγάλους στόχους. Εμείς φέτος αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Κάναμε ένα καλό και ελεγχόμενο παιχνίδι. Αξίζαμε νίκη. Το παιχνίδι, βλέποντας τα νούμερα και το καλό πρώτο δεκάλεπτο που κάναμε, ίσως έπρεπε να τελειώσει νωρίτερα βλέποντας… Κολλήσαμε ίσως στα λάθη που κάναμε κόντρα στην ζώνη. Είχαμε πολύ καλά ποσοστά γενικά, όμως, ένας από τους λόγους που ο αγώνας έληξε στους επτά πόντους είχε να κάνει με το γεγονός ότι χάσαμε 12 ελεύθερες βολες. Την ίδια στιγμή οι αντίπαλοί μας σούταραν πολλές βολές. Η Γαλατά βελτιωνόταν σταθερά, αλλά εμείς ελέγχαμε το παιχνίδι παίζοντας καλό μπάσκετ. Συνεχίζουμε… Τον Μάρτη έχουμε πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις… Τον τελικό του κυπέλλου. Πρώτα βέβαια έχουμε την Δράμα και τον Ικαρο και μετά όλα τα άλλα».

Σύμφωνα με τον Ντούντα τα δύσκολα πέρασαν για την ομάδα του… «Σίγουρα τώρα τα πράγματα είναι πιο εύκολα για εμάς. Δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίσαμε και γενικά της κατάστασης. Τώρα οι παίκτες δεν έχουν τόσο μεγάλο βάρος. Και αυτό ισχύει και για τον Σπανούλη που έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ της ομάδας. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη…».

Ερωτηθείς για την ιταλική ομάδα, απάντησε: «Δεν έχω καμία εικόνα της Σιένα… Θα δούμε τα παιχνίδια, θα οργανωθούμε και θα είμαστε έτοιμοι. Εχουμε σχέδιο… Μετά το Κύπελλο θα πρέπει να μεταφερθεί μια δυο μέρες το ματς με τον Πανιώνιο. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται, όμως, είναι ακόμη πολύ μακριά η σειρά με την Σιένα. Εχουμε χρόνο μπροστά μας».

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους οπαδούς που έδωσαν το παρών στο ΣΕΦ. «Ο κόσμος, εκείνος που καταλαβαίνει ήρθε και μας βοήθησε. Ηταν καταπληκτικός, ήταν ο 6ος παίκτης μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα