ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Ιβκοβιτς: «Ηταν μια μεγάλη παράσταση»!

Ως μια μεγάλη παράσταση χαρακτήρισε την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Σιένα στον 3ο ημιτελικό ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Ντούσαν Ιβκοβιτς.

«Αυτό το παιχνίδι ήταν πιστεύω το καλύτερό μας στην σειρά. Παίξαμε όπως έπρεπε. Είχαμε απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ξεκινήσαμε σε υψηλό ρυθμό, αλλά χάσαμε εύκολα σουτ και κάναμε πολλά λάθη

στον αιφνιδιασμό. Όταν όμως η άμυνα βρήκε ρυθμό φάγαμε μόνο ένα καλάθι. Δεχθήκαμε 30 πόντους σε τρία δεκάλεπτα και κάπου εκεί τελείωσε το παιχνίδι και οι δύο ομάδες παρέταξαν ασυνήθιστα σχήματα. Παίξαμε το παιχνίδι σε υψηλό ρυθμό, τρέξαμε πολύ, μοιράσαμε 23 ασίστ, κάναμε μόνο 7 λάθη και όπως στο 2ο παιχνίδι πήραμε 18 επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό δείχνει ομαδικότητα και αυτή θα μας βοηθήσει και στο 4ο παιχνίδι κόντρα στην πολύ καλή και έμπειρη ομάδα. Εχουμε την περσινή άσχημη εμπειρία αλλά τώρα είμαστε διαφορετική ομάδα. Πρέπει να ετοιμάσουμε πολύ καλά το ματς. Εχουμε σοβαρό πρόβλημα με Ντόρσι που έχασε τον έλεγχο όταν έπεσε και τον Πρίντεζη που χτύπησε στον αστράγαλο. Πρέπει να συνεχίσουμε…».

Αναφερόμενος στο ασφυκτικά γεμάτο ΣΕΦ, είπε: «Το ΣΕΦ γέμισε και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο μας. Ελπίζω να είναι κοντά μας και στο επόμενο ματς. Οι παίκτες μου τους πρόσφεραν μια μεγάλη παράσταση, που λίγες ομάδες στην Ευρώπη μπορούν να προσφέρουν τέτοιο θέαμα. Για αυτό είμαι πολύ χαρούμενος».

Για το περσινό πάθημα που ελπίζει να έχει γίνει φέτος μάθημα, τόνισε: «Πέρυσι είχαμε ίσως τρεις καλύτερους χειριστές της μπάλας, όμως, είχαμε κάνει πολλά περισσότερα λάθη. Δουλέψαμε αρκετά πάνω σε αυτό το σημείο ειδικά με τα νέα παιδιά. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό σημείο στον έλεγχο του παιχνίδι».

Σε ερώτηση για το αν η Σιένα «εγκατέλειψε» επίτηδες το ματς και επέτρεψε αυτή την μεγάλη διαφορά, απάντησε: «Ρωτήστε τον αντίπαλο προπονητή. Δεν είναι για εμένα αυτή η ερώτηση. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άλλοι…». Όταν όμως πληροφορήθηκε ότι ο συνάδελφός του εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε ότι από ένα σημείο και μετά η ομάδα του σταμάτησε να παίζει, σχολίασε: «Ετσι είπε; Ε, εμείς είμαστε εμείς μικρά παιδιά και δεν ξέρουμε…».

Οσον αφορά στο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού έναντι της Σιένα, το εντόπισε στο ότι: «Είμαστε νεότερη και καλύτερα προετοιμασμένη ομάδα χωρίς αμφιβολία. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι το μεγάλο μας αβαντάζ».

Keywords
Τυχαία Θέματα