ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Να γίνει το αφεντικό...

Με μοναδικό στόχο να μην γκρεμίσει ό,τι με τόση προσπάθεια "έχτισε" στην "Παλαέστρα", ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Σιένα απόψε (28/3, 21:00 Novasports 3) και θέλει να γίνει το... αφεντικό της σειράς, κάνοντας ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση στο φάιναλ φορ, μπροστά στο κοινό του, που θα κατακλύσει το ΣΕΦ!

Οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν αυτό που ήθελαν, να φέρουν δηλαδή τη σειρά

στην έδρα τους. Και παρότι θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ πιο διαφορετικά αν επικρατούσαν και στο δεύτερο παιχνίδι, στην Ιταλία, έχουν πλέον ξεκάθαρα το πάνω χέρι στην προημιτελική αυτή σειρά.

Η "αρμάδα" του Ιβκοβιτς έχει σαφώς και την ψυχολογία με το μέρος της, μετά τις δύο εξαιρετικές εμφανίσεις μέσα στο "σπίτι" της Σιένα. Ο Ολυμπιακός έχει επιπλέον και την περσινή εμπειρία των προημιτελικών με την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι, την οποία θα πρέπει να συμβουλευτεί και να κάνει στους Ιταλούς ό,τι είχε πάθει αυτός πέρσι...

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ο "σοφός" θα αφήσει εκτός 12αδας -πέραν των Βασιλόπουλου, Κατσίβελη και Πελεκάνου- έναν εκ των Γλυνιαδάκη ή Παπαδόπουλο, τους οποίους ο Σέρβος τεχνικός χρησιμοποίησε εναλλάξ στα δύο παιχνίδια επί ιταλικού εδάφους.

Το παρών στην τελευταία ημέρα της προετοιμασίας των "ερυθρόλευκων" ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την Σιένα έδωσαν και οι διοικούντες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, προκειμένου να τονώσουν ακόμη περισσότερο την ήδη ανεβασμένη αυτοπεποίθηση των παικτών.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός στην προσπάθειά του να κρατήσει... σχεδόν απόρθητο το "κάστρο" του (έχει ηττηθεί μόνο από την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ φέτος), θα έχει στο πλευρό του και... έκτο παίκτη, που δεν είναι άλλος από τον "ερυθρόλευκο" λαό! Οι οπαδοί του αναμένεται να γεμίσουν απ' άκρη σ' άκρη το ΣΕΦ και να δώσουν στην ομάδα τους την έξτρα ώθηση.

Απ' την άλλη, η Σιένα είναι ηλίου φαεινότερο πως δεν θα είναι απλός... θεατής και θα προσπαθήσει να φέρει και πάλι την κατάσταση στα μέτρα της, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Εξάλλου, οι πρωταθλητές Ιταλίας θυμίζουν λίγο... Παναθηναϊκό τη φετινή χρονιά, αφού στις εκτός έδρας αναμετρήσεις παρουσιάζονται εξαιρετικοί (6 νίκες-2 ήττες)! Ο Πιανιτζιάνι, πέραν της γνωστίς απουσίας του Αντρέ Μικελόρι, θα ρισκάρει να χρησιμοποιήσει τον Ντέιβιντ Μος, παρότι ο τελευταίος δεν είναι απόλυτα έτοιμος.

* Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, στις 20:00, η ΤΣΣΚΑ θέλει να γίνει η δεύτερη ομάδα που θα πάει νωρίς στο φάιναλ φορ, "σκουπίζοντας" τη σειρά. Ωστόσο, η "ελληνική" Μπιλμπάο θα κάνει τα πάντα για να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο και να δώσει ακόμη μία χαρά στους πιστούς φίλους της.

Keywords
Τυχαία Θέματα