ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Τόμιτς: "Να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε"

Ναι μεν ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης, αλλά απόψε ξεκινάει μια νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα και όλες οι ομάδες αρχίζουν από το μηδέν, σύμφωνα με τον Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος μίλησε για το παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ τονίζοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" πρέπει να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν και να μην έχουν άγχος.

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού

και βοηθός του Γιώργου Μπαρτζώκα φιλοξενήθηκε στον "Sentra Fm 103,3" όπου αναφέρθηκε στη σημερινή μάχη με τους Ισπανούς, αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού των Πειραιωτών, ο οποίος είναι σχεδόν ίδιος σε σχέση με πέρυσι.

Για τις αναμνήσεις από τη δική του αγωνιστική παρουσία πριν από 20 χρόνια στην εκτός έδρας νίκη επί της Ολίμπια Λιουμπλιάνα στα προκριματικά, πριν την πρώτη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: "Σίγουρα το θυμάμαι αυτό το παιχνίδι στη Χάλα Τίβολι, ήταν για τα προκριματικά για να μπούμε στον όμιλο. Υπήρχε ένας μεγάλος ενθουσιασμός στην ομάδα που μέχρι τότε δεν έπαιζε στην Ευρωλίγκα. Κερδίσαμε το ματς εκεί με 2-3-4 πόντους αν θυμάμαι καλά απέναντι στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα, που ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Ήταν πριν από 20 χρόνια και αυτό που θυμάμαι ήταν ότι στο δεύτερο ματς, στο ΣΕΦ, υπήρχε τέτοια δίψα από τον κόσμο. Ήταν γεμάτο το γήπεδο, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον Ολυμπιακό να παίζει στην Ευρωλίγκα. Δεν υπήρχε παιχνίδι να μην ήταν γεμάτο στο γήπεδο".

Για το γεγονός ότι πλέον ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν ως πρωταθλητής Ευρώπης και όλοι τον υπολογίζουν: "Τώρα όλες οι ομάδες όταν παίζουν μαζί σου σε αντιμετωπίζουν ως πρωταθλητή Ευρώπης. Δεν σημαίνει ότι αυτό πρέπει να μας δημιουργήσει μεγαλύτερο άγχος. Πρέπει να παίξουμε το μπάσκετ που ξέρουμε και να προετοιμαστούμε για κάθε ματς ξεχωριστά και να κερδίσουμε. Επειδή είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην ομάδα μας και να μην έχουμε μεγαλύτερη πίεση. Είμαστε πρωταθλητές, το χαρήκαμε, γιορτάσαμε, εντάξει, αλλά ξεκινάει μια νέα σεζόν. Είμαστε πλέον στο μηδέν, όλες οι ομάδες είναι στο μηδέν, μηδέν-μηδέν είναι πλέον όλες οι ομάδες".

Για το χθεσινό πρόβλημα με τον Περπέρογλου: "Υπήρχε ένας μικρός τραυματισμός, αλλά θα δούμε σήμερα πώς θα είναι. Να δούμε στην προπόνηση πώς θα είναι και θα δείξει".

Για την Κάχα Λαμποράλ: "Είναι μια ομάδα του κ. Ιβάνοβιτς, είναι πολύ σκληρή στην άμυνα. Από εκεί και πέρα έχουν πολύ έμπειρους παίκτες, είναι καλή ομάδα και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε επειδή είχαν κάποιους τραυματισμούς όπως είχαμε εμείς τον Λο για 3 εβδομάδες και τώρα με τον Περπέρογλου. Πρέπει να ελέγξουμε το παιχνίδι μας για 40 λεπτά, γιατί στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι ούτε έχεις τη δυνατότητα να χαλαρώσεις για 2 λεπτά. Η Κάχα έχει παίξει περισσότερα ματς και έχουν ρυθμό, αλλά δεν σημαίνει τίποτα αυτό".

Για το αν παίζει ρόλο ότι μπορείς να "διορθώσεις" ένα λάθος στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα, καθώς ακολουθεί το Top-16 και τα πλέι οφ, όταν δεν έχεις ρυθμό: "Σίγουρα αυτό ισχύει και όπως έχει φανεί τόσα χρό

Keywords
Τυχαία Θέματα