Ομάδα όνειρο για 30 λεπτά...

Ακόμα δεν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός να παίξει στο ίδιο επίπεδο για 40 λεπτά. Ειδικά όταν έχει απέναντί του σπουδαίες ομάδες ή αντιπάλους με προσωπικότητα. Γι αυτό και στην Τουρκία κυριάρχησε για 38 λεπτά και καρδιοκτύπησε για 2, γι αυτό και απέναντι στον Παναθηναϊκό έκανε ό,τι ήθελε για 30 λεπτά και άφησε τους "πράσινους" να κάνουν παιχνίδι μόνο για ένα δεκάλεπτο.
Ο Ολυμπιακός από το 1' μέχρι το 18' και από το 22' μέχρι

το 34' ήταν απολαυστικός. Άριστα προετοιμασμένος. Η άμυνά του εγκλώβισε τον Παναθηναϊκό, με τον Μάντζαρη να κάνει δύσκολη τη ζωή στον Διαμαντίδη και τον Ντόρσεϊ να πετάγεται σαν τον... σούπερμαν και να δίνει βοήθεια σε όλους. Πάνω στην άμυνα έκτισε τη διαφορά των 17 πόντων στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, που σταμάτησε τον Παναθηναϊκό και ανέβασε την ψυχολογία του. Αντιλήφθηκε πως μπορεί να νικήσει, έβαλε και τα σουτ, με τον σταθερά καλό Πρίντεζη να βοηθάει και τον Σπανούλη να είναι η σταθερή αξία.
Κάπου στην αρχή της επανάληψης ο κόσμος που βρέθηκε στο ΣΕΦ πίστεψε πως θα είναι και πάλι στο ίδιο έργο θεατής. Γιατί ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και μείωσε. Ομως και εκεί ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα, με τον Μάντζαρη και τον Ντόρσεϊ να κάνουν και πάλι τη δουλειά. Μόνο που τούτη τη φορά, ο Μάντζαρης έβαλε και 8 πόντους από σουτ, τιμωρώντας την άμυνα του Παναθηναϊκού. Να μην ξεχάσουμε και τον Πρίντεζη, που πλέον αποτελεί σταθερή αξία και ως τώρα κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Οπως και τον Εϊσι Λο, που κάθε μέρα βελτιώνεται και περισσότερο.
Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έμοιαζε με την ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί του. Ποιοτική, με παίκτες που παλεύουν σε κάθε φάση, είναι ικανοί για το καλύτερο. Βέβαια στο τελευταίο 6 λεπτο το σκηνικό άλλαξε, ο Παναθηναϊκός έγινε απειλητικός χάρη στο κοντό του σχήμα και την ενεργοποίηση του Γιασικεβίτσιους, αλλά αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβει ο Ιβκοβιτς. Πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για τις ειδικές συνθήκες, να βοηθήσει τους παίκτες του που δεν ξέρουν τι εστί Παναθηναϊκός και αγώνες για την κατάκτηση του τίτλου.
Οι περισσότεροι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήξεραν πριν από το τζάμπολ τι θα συναντήσουν στο ΣΕΦ, οι ξένοι όταν είδαν τα... δίκτυα τρόμαξαν. Ο Ντόρσεϊ και ο Λο έπαιξαν για πρώτη φορά σε τέτοιο παιχνίδι, αυτή η εμπειρία θα τους βοηθήσει στην πορεία. Το ότι χάθηκε η διαφορά είναι λόγος προβληματισμού, αλλά όχι και απογοήτευσης. Διότι ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής, κρατά την πρωτιά στη βαθμολογία και πλέον έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως μπορεί να πάρει τίτλους τούτη τη σεζόν. Και ειδικά το πρωτάθλημα, αν έχει το πλεονέκτημα έδρας.

ΥΓ: Εγιναν λάθη στο τέλος από πλευράς Ολυμπιακού που μπορεί να κοστίσουν. Οπως για παράδειγμα κόστισαν στην Πόλη με την Γαλατά...

Keywords
Τυχαία Θέματα