ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Μανωλόπουλος: "Οι παίκτες ήταν μάγκες!"

Έναν απολογισμό της φετινής μεταβατικής χρονιάς του Παναθηναϊκού έκανε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος έβγαλε το καπέλο κυρίως στους παίκτες αλλά και στους Αργύρη Πεδουλάκη, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ τόνισε ότι η νέα σεζόν θα είναι συνέχεια της προηγούμενης.

Ο άμεσος συνεργάτης του "Άρτζι" στον "πράσινο" πάγκο διατύπωσε τις σκέψεις του εγγράφως μέσα από το blog που διατηρεί

στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας (paobc.gr).

Διαβάστε όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος:

"Καλησπέρα σε όλους…

Φτάσαμε στο τέλος μιας δύσκολης χρονιάς… Και το «δύσκολη» έγκειται στο ότι ο Παναθηναϊκός είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα τα τελευταία 15 χρόνια στην Ευρώπη. Έκλεισε έναν κύκλος και άνοιξε ένας καινούριος με καινούριο προπονητή, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στη διοίκηση και με άλλα δεδομένα εξαιτίας και της γενικότερης κατάστασης στη χώρα. Παρά το ότι όλοι είχαμε πει ότι θα είναι μια χρονιά μεταβατική, μια χρονιά προσαρμογής, γνωρίζαμε παράλληλα ότι ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Υπήρχε πάρα πολύ πίεση με κύριους αποδέκτες τον πρώτο προπονητή και τη διοίκηση. Νομίζω όμως ότι τα καταφέραμε αρκετά καλά με το νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά και η παρουσία μας στην Ευρώπη, η οποία ήταν πολύ καλή και ίσως αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσε να είναι και καλύτερη.

Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα στην αρχή. Χρειάστηκε να φτιάξουμε μια ομάδα με καινούρια πρόσωπα, εκτός των Διαμαντίδη και Τσαρτσαρή που παρέμειναν. Επίσης, ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαν όλοι οι παίκτες που θα έρχονταν να είναι ονόματα πρωτοκλασάτα με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Μπαίνοντας στη χρονιά, διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Θεωρούμε ότι κάναμε στο σύνολο καλές επιλογές, φτάνοντας στο τελικό ρόστερ, το οποίο υποχρεωτικά σχηματίστηκε μετά το τέλος της παρουσίας μας στην Ευρωλίγκα, καθώς δεν μπορούσαν να γίνουν αλλαγές αφότου είχε ξεκινήσει το Top16. Το τελικό ρόστερ ήταν πολύ δυνατό, πολύ ανταγωνιστικό. Αυτά που καταφέραμε φέτος έγιναν με την πάρα πολύ δουλειά που έβγαλαν οι αθλητές στο παρκέ, την όρεξη που είχαν κάθε μέρα που έρχονταν στο γήπεδο. Oι παίκτες ήταν μάγκες, είχαν όρεξη, το πίστευαν, ήθελαν να πάρουν το πρωτάθλημα!

Σε όλο αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η υπομονή που υπήρχε από τη διοίκηση. Μια χρονιά μεταβατική έγινε χρονιά τίτλων και όλα τα παραπάνω συνετέλεσαν σε αυτό. Επιπλέον, οι παίκτες προσαρμόστηκαν στο στυλ παιχνιδιού που θέλαμε να παίξει η ομάδα. Από ένα σημείο και μετά, μπαίνοντας στο Τοπ16, η ομάδα άρχισε να παίζει το μπάσκετ που θέλαμε και βελτιωνόταν από παιχνίδι σε παιχνίδι κι αυτό γιατί είχαμε χαρακτήρες που και έδιναν το 100% στο γήπεδο σε κάθε αγώνα, αλλά και κάθε μέρα στην προπόνηση. Παράλληλα, ήταν και πολύ δεκτικοί σε ότι αφορά το μπάσκετ που θέλαμε να παίξουμε, γιατί υπήρχε πάρα πολύ τακτική και πάρα πολύ θεωρία σε αυτά που θέλαμε να κάνουμε. Δεν τα είχαν ξανακάνει, αλλά ήθελαν να βοηθήσουν. Υπήρχε ανταπόκριση από τους παίκτες.

Κλειδί για τη φετινή χρονιά, πιστεύω ότι ήταν ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας. Από τον αγώνα εκείνο, οι παίκτες κατάλαβαν ότι μπορούν. Ότι ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, κάτι που αποδεικνύουν και οι τίτλοι των δύο τελευταίων χρόνων, αλλά ότι μπορούν να παίξουν στα ίσια και να νικήσουν αυτή την ομάδα. Με τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα το μυαλό όλων των παικτών ήταν το πότε θα παίξουμε με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα πια. Ανυπομονούσαν, το πίστευαν πάρα πολύ, το ήθελαν πάρα πολύ, είχαν μεγάλο κίνητρο και νομίζω ότι έγινε πολύ καλή δουλειά, καλή προετοιμασία και καλό διάβασμα από τους παίκτες. Στα τρία παιχνίδια των τελικών φάνηκε καθαρά ότι εμείς δεν ήρθαμε να «κλέψουμε» μια νίκη, αλλά να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα!

Η σελίδα αυτή έκλεισε και θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ότι έγινε. Ήδη κοιτάμε την επόμενη μέρα. Οι πρώτες κινήσεις έγιναν και υπάρχει και συνέχεια. Θέλουμε και πάλι μόνο το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό και για όλο τον κόσμο που μας στήριξε και που ξέρουμε ότι θα συνεχίσει να μας στηρίζει…

Να είστε καλά,

Σωτήρης"

Keywords
Τυχαία Θέματα