ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ο τελικός... άργησε μια μέρα

Ο Παναθηναϊκός, παρά το κακό πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στον αξιόμαχο Κολοσσό με 66-74, έκανε το 3-1 και θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό στην σειρά των τελικών του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έδειχναν να δυσκολεύονται να βρούν το καλάθι και το σκορ στο 6' ήταν στο 2-2. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό αλλά το σκορ παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα και καμία από τις ομάδες

δεν μπορούσε να ανοίξει την διαφορά.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί μεν μικρό προβάδισμα και τον Κολοσσό να τον ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής. Οι δύο ομάδες έδιναν περισσότερο βάρος στην αμυντική τους γραμμή και το σκορ παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα. Βασικός εκφραστής της επίθεσης των "πρασίνων" ήταν ο Ίαν Βουγιούκας ενώ από την πλευρά του Κολοσσού ο Νίκος Λιακόπουλος.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έδειξε να μπαίνει πιο δυναμικά και πήρε γρήγορα προβάδισμα 8 πόντων (27-35 στο 22'). Ο Κολοσσός αρχικά αντέδρασε, όμως η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα μέχρι το τέλος της περιόδου αλλά και να το φτάσει στο +12 (45-57) με buzzer-beater τρίποντο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Κολοσσός προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι "πράσινοι" δεν έχασαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και με κορυφαίο τον Ίαν Βουγιούκα, πήραν τη νίκη που τους οδηγεί στους τελικούς της Α1 κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

*Στο 37' πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Πατ Καλάθης που χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους του Κολοσσού (πρώτος σκόρερ την περσινή σεζόν στον Κολοσσό).

Δεκάλεπτα: 14-16, 27-33, 45-57, 66-74

Keywords
Τυχαία Θέματα