ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Πεδουλάκης: "Ταλέντο είναι το μυαλό"

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το... δεξί στη νέα σεζόν και ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο.



"Ηταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι μπροστά στον κόσμο μας. Όπως είπα και στους παίκτες στο 30’, ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας ήταν ο δισταγμός που είχαμε από νέα

παιδιά. Πρέπει να διαχειριστούν το «πρέπει». Οταν είσαι στον Παναθηναϊκό, οι ομάδες έρχονται χωρίς πίεση, ενώ εσύ πρέπει αυτή την πίεση να την ελέγχεις. Ο Σόφο ήταν ξεκούραστος στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ματσιούλις παίζοντας στο «τέσσερα» δημιούργησε προβλήματα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο βρήκαμε δημιουργούς, βάλαμε τα σουτ, γυρίσαμε ήρεμα την μπάλα. Θέλουμε παιχνίδια, γιατί ετοιμαζόμαστε για την Ευρωλίγκα, χωρίς άλλο επίσημο παιχνίδι. Είδαμε κάποια πράγματα όπως για παράδειγμα τα 15 λάθη που ήταν πολλά. Ηταν ένα θέμα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ενόψει και πιο δύσκολων και σκληρών αγώνων", ανέφερε ο προπονητής του "τριφυλλιού" και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό αυτή την στιγμή:

"Πρωτίστως οι αυτοματισμοί και η ομοιογένεια σε επίθεση και άμυνα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Επίσης είχαμε δύο ξένους εκτός, τον Λάσμε και τον Κίτσεν, ο οποίος δίνει ανάσες στα γκαρντ. Μας λείπουν παιχνίδια και η ομοιογένεια, να δουλέψουμε όλοι μαζί, να καταλάβουμε το παιχνίδι καλύτερα. Άλλαζε ο Πανιώνιος, έμενε ο ψηλός με τον κοντό και δεν διαβάσαμε παρά το ότι υπάρχει εμπειρία. Στο τέλος ήμασταν πιο ήρεμοι. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που θέλει να παίζει με το μυαλό. Κι αυτό δεν γίνεται αυτόματα. Δεν πατάς ένα κουμπί και έτοιμο. Περνάς από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και προχωράς. Η ομάδα είχε χρόνια ίδιους παίκτες, ίδιο κορμό. Αυτό άλλαξε. Ταλέντο είναι το μυαλό. Να παίζεις με 200 σφυγμούς και να σκέφτεσαι".

Ο Κώστας Τσαρτσαρής από την πλευρά των παικτών ανέφερε: "Εύχομαι πριν από οτιδήποτε άλλο καλή χρονιά σε όλους. Το σημερινό παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο, καθώς είμαστε μια καινούρια ομάδα και αγωνιστήκαμε μπροστά στο δικό μας κοινό. Επιπλέον το παιχνίδι από μόνο του είχε την ιδιαιτερότητα του νοκ άουτ. Μια ήττα μας έβγαζε εκτός στόχων. Κάναμε ότι μας ζήτησε ο προπονητής και πήραμε τη νίκη. Εκτός από την ουσία θα πρέπει να δούμε για τη συνέχεια και τον τρόπο παιχνιδιού μας, καθώς δεν είναι αυτό που θα θέλαμε. Θα πρέπει την επόμενη Παρασκευή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης να είμαστε πιο έτοιμοι. Ελπίζω το πρωτάθλημα να ξεκινήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο καθένας κοιτάει τα συμφέροντά του, έχει τις απαιτήσεις του. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι απλά να παίξουμε μπάσκετ".

Keywords
Τυχαία Θέματα