ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ | Επιστροφές, χωρίς καταστροφές…

Με τον Μάριο Μπατή να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση , ο Πανιώνιος κατάφερε να κάμψει την σθεναρή αντίσταση του Κολοσσού. Επιβλήθηκε με 73-66 και παρέμεινε αήττητος στην έδρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Με τον Κάρτερ να βλέπει το καλάθι σαν βαρέλι από τα 6.75μ., οι γηπεδούχοι πήραν με το… καλησπέρα μια διαφορά 7π. στο 6’. Ωστόσο,

στο διάστημα αυτό ο Αμερικανός πρόλαβε να κάνει δύο φάουλ με αποτέλεσμα να τον αποσύρει στον πάγκο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Χωρίς τον Κάρτερ οι κυανέρυθροι δυσκολεύονταν να βρουν τον δρόμο για το καλά, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Κολοσσός και μείωσε σε 21-18 στο 9’. Με τρίποντο του Ντούβνιακ ο Πανιώνιος έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με 25-18, ενώ παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη να προσπεράσουν (βρέθηκαν σε απόσταση βολής 24-23) οι γηπεδούχοι κατάφεραν κυρίως χάρη στην καλή αμυντική τους λειτουργία να διατηρήσουν σταθερά το προβάδισμα και να κλείσουν –χάρη στον πολύ καλό Χρήστο Σαλούστρο- το πρώτο εικοσάλεπτο έχοντας μια διαφορά 9π. (39-30).

Στην επανάληψη οι Ροδίτες πέρασαν στην αντεπίθεση και με τον Νέστορα Κόμματο σε ένα one man show προσπέρασαν με 43-42 στο 25’. Κάρτερ και Σαλούστρος, όμως, ανέλαβαν δράση και απάντησαν για λογαριασμό του Πανιωνίου ο οποίος ανέκτησε πλήρως τον έλεγχο και πήρε ξανά κεφάλι 8π. (57-49, στο 30’). Στο 27’ δε ο Μάριος Μπατής έπειτα από περίπου 1.5 μήνα απουσίας λόγω τραυματισμού, πάτησε και πάλι παρκέ και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας που γέμισαν το κλειστό στην Αρτάκης. Οι φιλοξενούμενοι –πάντα με οδηγό τον Κόμματο- έκαναν την ύστατη προσπάθεια να γυρίσουν το ματς και μείωσαν σε 61-64 στο 37’, όμως, χάρη στην άμυνα και το καλάθι του Μάριου Μπατή ο Πανιώνιος πήρε το ροζ φύλλο αγώνος.

Keywords
Τυχαία Θέματα