ΠΑΟΚ | Κασελάκης: "Όνειρό μου να παίξω στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ"

Στο τέλος θα γίνει το... ταμείο για τη φετινή πορεία του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Λεωνίδα Κασελάκη, ο οποίος μίλησε για την πορεία της ομάδας αλλά και την προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Ο 22χρονος φόργουορντ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Metrsoport".

Τελικά με αυτή την επιβάρυνση των λιγοστών γκαρντ, μπορεί ο ΠΑΟΚ να παίζει τέτοια άμυνα για 40 λεπτά...;

"Αυτό είναι το ζητούμενο. Το πρωτάθλημα κρίνεται από

την διάρκεια του. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στα δύσκολα ματς που έρχονται. Εγώ βγάζω το καπέλο στον Ντόνι και στον Κώστα για την υπερπροσπάθεια. Δεν... κλέβουν στην άμυνα, δεν λουφάρουν. Είναι και ο Λάζος που καθοδηγεί σαν τελευταίος παίκτης. Γίνεται ομαδική δουλειά και έτσι έρχονται οι αντοχές. Έτσι θα κρατήσουμε ρυθμό για να έρθουν και άλλες νίκες. Ο ΠΑΟΚ έχει πίεση και αυτές οι νίκες μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε".

Τι σου λέει το 12 στα 16;

"Είναι η καλή δουλειά της ομάδας. Εντάξει, μπορεί και να μην λέει και τίποτε ιδιαίτερο γιατί το πρωτάθλημα είναι σε κρίσιμη καμπή και απαιτείται συνέχεια και συνέπεια, αλλά και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να ικανοποιηθούν και τα όνειρα των οπαδών μας που όποτε μπορούν στηρίζουν".

Τελικά αυτά τα όνειρα ποια είναι;

"Έχουμε συζητήσει μεταξύ μας και έχουμε συμφωνήσει ότι θέλουμε να παίζουμε όμορφο μπάσκετ, να μην έχουμε το άγχος του αποτελέσματος. Να παίζουμε σωστά και ο κόσμος να ευχαριστιέται. Στο τέλος μαζί να κάνουμε την υπέρβαση. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βλέπουμε μακριά, έτσι θα χάσουμε το μυαλό μας. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το Περιστέρι και πώς θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτού του ματς. Ταμείο στο τέλος...".

Η αλλαγή για σένα είναι μεγάλη. Άλλο, πιο πιεστικό περιβάλλον και διαφοροποίηση θέσης. Νιώθεις την πίεση;

"Παίζω μπάσκετ από τα επτά μου χρόνια. Και πέρσι με τον Φλεβαράκη χρησιμοποιήθηκα και σε θέση τρία και τέσσερα. Για μένα είναι σημαντικό να δουλεύω για να βελτιώσω τις αδυναμίες μου. Ήρθα στον ΠΑΟΚ γνωρίζοντας ότι με τον κόουτς Μαρκόπουλο έχω τύχη να το πετύχω, θέλω να είμαι κομμάτι της ομάδας και έτσι νιώθω τώρα, δεν σκέφτομαι το πώς θα πετύχω πολλούς πόντους, το πώς θα αναδειχθώ. Η πίεση για τον ΠΑΟΚ είναι μεγάλη γιατί ο ίδιος ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και όλοι έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Πρέπει να μάθω να ζω με αυτή την πίεση και να μου κάνει καλό, να μην με αγχώνει".

Λείπεις από το σπίτι σου για πρώτη φορά. Πώς το έχουν πάρει οι δικοί σου;

"Είμαι τυχερός γιατί έχω την απόλυτη στήριξή τους. Θέλουν να πετύχω. Βλέπουν στην τηλεόραση τα παιχνίδια μας. Ο πατέρας μου υποστηρίζει πλέον τον ΠΑΟΚ και εγώ θέλω να αφοσιωθώ στην ομάδα ψυχή και σώμα".

Ένιωθες αμήχανα όταν πρωτοήρθες, αγχώθηκες για το πώς θα ενταχθείς στο σύνολο σε μια τελείως νέα διαδικασία για σένα;

"Έτσι πίστευα πριν έρθω, ότι θα είναι δύσκολη η προσαρμογή μου. Από την πρώτη στιγμή όμως όλοι με αγκάλιασαν. Οι προπονητές, οι συμπαίκτες μου... Είμαστε ομάδα με την έννοια της λέξης, εξ ου και τα κεράσματα κυρίως από το Λάζο, δεν υπάρχουν εγωισμοί, δεν υπάρχει ο παίκτης που θα βάλει τον εαυτό του πάνω από το σύνολο".

Τα κεράσματα πάντως έχουν να κάνουν και με αργοπορίες στην προπόνηση...

"Μπορεί να το κάνουμε επίτηδες. Και εγώ κάποια στιγμή θα το κάνω επίτηδες για να έρθει η ώρα μου να κεράσω. Αυτό είναι τo δέσιμο... Για αυτό μου αρέσει που είμαι εδώ".

Ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού η μεγαλύτερη σου συλλογική επιτυχία;

"Ναι... Μην ξεχνάμε ότι κερδίσαμε τον πρωταθλητή Ευρώπης. Και είχαμε και απουσίες. Δώσαμε και πήραμε χαρά από τον κόομο μας και αυτό ήταν σημαντικό".

Η λογική της ελληνικής ομάδας και η συγκέντρωση ταλέντων όπως ο Χρυσικόπουλος τι σου λέει;

"Είναι ένας παράγοντας που ο ΠΑΟΚ προχωρά. Έτσι το ψυχικό δέσιμο είναι μεγαλύτερο. Τον Λίνο τον ξέρω, έχει πολύ ταλέντο, παίζει σε πολλές θέσεις και πρόκειται για σημαντική επένδυοη. Η κίνηση είναι πολύ καλή. Και του χρόνου άλλωστε μαζί θα παίζουμε εδώ. Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχει μπασκετική διοίκηση και έχουν... μάτι. Σκέφτονται το μέλλον και έτσι δημιουργείται κίνητρο για τον κόσμο".

Είχε και Γκαρσία το ματς... Ζήλεψες την αποθέωση;

"Ο κόσμος αγαπά τον Γκαρσία, έχει δεθεί μαζί του. Ήταν μια συμβολική κίνηση να έρθει στο γήπεδο στο πλαίσιο του ενιαίου ΠΑΟΚ. Αυτό ακούσαμε ότι επιδιώκει και ο κ. Σαββίδης, το είπε στη γιορτή που διοργάνωσε. Όσο για την ζήλια...; Εμείς παίζαμε εκείνη την ώρα και δεν είχαμε το μυαλό να αισθανθούμε τόσο έντονα την υποδοχή στον Γκαρσία. Ο κόσμος είναι δεμένος με το ποδόσφαιρο. Εμείς δεν παρακαλάμε. Είμαστε εδώ, παίζουμε, παλεύουμε, βρισκόμαστε ψηλό, κερδίζουμε. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα".

Η προοπτική ευρωπαϊκής συμμετοχής...;

ΠΑΟΚ είναι μεγάλος και στην Ευρώπη, έχει παράδοση, θα 'θελα να παίξω με την ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι ένα από τα όνειρα μου. Με τον ΠΑΟΚ στην Ευρωλίγκα θα είναι ωραία...".

Οι κολλητοί σου στην ομάδα...;

"Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος. Με όλα τα παιδιά πάμε μια χαρά. Με τον Τσαϊρέλη λόγω ηλικίας, με τον Λάζο που είμαστε στο ίδιο δωμάτιο, με τον Μαργαρίτη και τον Θεοδωράκο ως γείτονες στο Πλαγιάρι, με τον Κώστα... θα αδικούσα κάποιον. Οι σχέσεις μας είναι πρώτα φιλικές και μετά μπασκετικές".

Έξι μήνες μόνιμα στην Θεσσαλονίκη... Πώς σου φαίνεται;

"Μου αρέσει πολύ. Η Περαία και η βόλτα στο κέντρο κυρίως... Με τις προπονήσεις του κόουτς δεν είχα ευκαιρία να την γυρίσω όλη, αλλά οι γιορτές στο κέντρο ήταν καταπληκτικές".

Από χόμπι πώς πας...;

"Παίζω και βλέπω τένις. Είχε σχέση με το άθλημα ο πατέρας μου και κόλλησα. Θαυμάζω τον Φέντερερ...".

Με τον Μπάνε έχεις παίξει;

"Όχι αλλά δεν έχει τύχη μαζί μου, όπως εγώ δεν θα έχω τύχη μαζί τους στο μπάσκετ"

Καλά ο Φέντερερ... Από μπάσκετ τι παίζει;

"Βλέπω πολύ Ευρωλίγκα, τα πλέι οφ του NBA. Θαυμάζω τον Κόμπι, τον Νοβίτσκι, τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη... Και αν πρόκειται για παίκτη στην θέση μου σούπερ είναι ο Κιριλένκο. Προσπαθώ να παίρνω γενικά στοιχεία από πολλούς".

Μεγάλη πορεία και τίτλοι με τις μικρές Εθνικές. Με την πρώτη ομάδα...;

"Είναι ένα από τα όνειρά μου, βασική φιλοδοξία μου. θα είναι ευτυχία και τιμή. Το έχω στο μυαλό μου, αλλά χρειάζεται πολύ δουλειά, η Εθνική έχει τεράστιους παίκτες, δεν είναι εύκολο. Μόνο όμως μέσα από το σύλλογο μπορεί να έρθει κάτι τέτοιο, οπότε για την ώρα... μόνο ΠΑΟΚ".

Το μήνυμα σου στον κόσμο...;

"Είναι κρίσιμη η καμπή στο πρωτάθλημα και θέλουμε την στήριξή του. Η διοίκηση κάνει μεγάλη προσπάθεια για την εξυγίανση και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Έτσι θα επιστρέψει η αίγλη και η δύναμη... Εμείς θέλουμε να φτάσουμε στο τέλος της σεζόν, να κοιταχθούμε στο καθρέπτη και να πούμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ότι φτάσαμε στα όρια μας για να προχωρήσει η ομάδα. Να αισθανθούμε ότι δεν πήγαινε παραπάνω. Τότε ναι θα είμαστε γεμάτοι και ευχαριστημένοι με ότι και αν έχουμε κάνει. Και πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά αν έχουμε και τους φιλάθλους μας δίπλα μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα