ΠΑΟΚ | Μαρκόπουλος: "Στόχος η 3η θέση"

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ματς (20/4. 19.00) με τον Πανιώνιο την Παρασκευή (19/4) και λίγο πριν από την έναρξη της τελευταίας προπόνησης του "Δικεφάλου" ο Σούλης Μαρκοπούλος μίλησε για το παιχνίδι με την ομάδα της Νέας Σμύρνης.

Πανιώνιος είναι μια ομάδα που στηρίζεται πολύ στην πιεστική της άμυνα και προσπαθεί να κρατήσει τον αντίπαλο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να κλέψει πολλές φορές τη μπάλα, να τρέξει και να πετύχει

εύκολα καλάθια. Έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού στο παιχνίδι του και είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την στατιστική, ο Πανιώνιος έχει σαράντα αιφνιδιασμούς περισσότερους από εμάς. Ένα άλλο στοιχείο είναι τα επιθετικά ριμπάουντ, που βοηθούν τον Πανιώνιο να δημιουργεί πρόβλημα στις αντίπαλες άμυνες. Έχει ένα σύνολο, νέων και παλιών παικτών με πολύ μεγάλη επιτυχία και μπορεί και παίρνει τα μέγιστα στο γήπεδο. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό και τα επιθετικά ριμπάουντ του Πανιωνίου. Δεν πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες σε παίκτες - κλειδιά όπως ο Παππάς, ο Γιάνκοβιτς και ο Mίλμπουρν. Αυτοί είναι που ορίζουν το ρυθμό του Πανιωνίου. Πιστεύω θα έχουμε ένα δύσκολο απόγευμα. Παρά το μεγάλο χρονικό διάστημα η ομάδα δεν είναι έτοιμη από πλευράς προετοιμασίας αλλά και μετά από τόση αποχή δεν ξέρεις πώς θα παρουσιαστούν και οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του "Δικεφάλου" ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ματς του α΄ γύρου με τον Πανιώνιο:

"Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι αυτό. Το ρόστερ είναι τελείως διαφορετικό, ενώ εκείνη την περίοδο η ομάδα είχε πιο πολλούς παίκτες και μπορούσε να τους χρησιμοποιήσει. Αυτή τη στιγμή έχουν φύγει δύο παίκτες, άλλοι δύο είναι τραυματίες και κάνοντας προπονήσεις με μικρούς δεν μπορείς να πάρεις τα μέγιστα. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον πρώτο αγώνα".

Οσον αφορά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα του σημείωσε πως "ο Παπαδόπουλος έκανε μία προπόνηση χθες, σχεδόν τα 3/4 και είναι περίπου στο 60%. Ο Τσαϊρέλης προπονήθηκε για περίπου 40 λεπτά και μετά αποχώρησε γιατί αισθανόταν πόνους. Θα δούμε και σήμερα πας θα είναι, αλλά και οι δύο παίκτες θα είναι διαθέσιμοι, χωρίς να γνωρίζουμε πόσο θα μπορέσουν να παίξουν. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση που υπάρχει και την οποία πρέπει να τη διαχειριστούμε και ελπίζουμε ότι οι παίκτες μας θα είναι σε καλή κατάσταση".

Σχετικά με ήττα του ΠΑΟΚ στην Ελευσίνα ανέφερε ότι "είδαμε ορισμένα πράγματα στο βίντεο που δεν μας άρεσαν και μας πόνεσαν πολύ. Είναι και ορισμένες καταστάσεις που δεν ήμασταν όσο αποφασιστικοί θα έπρεπε. Τώρα είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι με τελείως διαφορετική ομάδα. Μια ομάδα πιο έτοιμη, που παίζει σκληρή άμυνα σε όλο το γήπεδο, κάτι που είδαμε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό".

Για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Πανιώνιος και την προετοιμασία του ΠΑΟΚ είπε πως "ο Πανιώνιος έχει έναν διαφορετικό τρόπο για να παίξει με κοντούς και ψηλούς και είναι έτοιμοι να αλλάξουν τον τρόπο παιχνιδιού τους, αν αυτό δεν τους βγαίνει στο γήπεδο. Αυτό έκανε και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε. Κάθε στοιχείο του παιχνιδιού ανησυχεί τον προπονητή. Αυτό θα φανεί κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πρέπει η ομάδα να έχει μία σταθερότητα σε όλους τους αγώνες και να δείχνει καλό πρόσωπο. Παρόλα αυτά και ο Πανιώνιος και ο ΠΑΟΚ έχουν δείξει μία σταθερότητα στην απόδοσή τους, αυτό δείχνει ότι πρόκειται για αξιόλογες ομάδες".

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν το ματς του Σαββάτου (20/4, 19.00) κρίνει την 3η θέση της κανονικής περιόδου και απάντησε πως "μας ενδιαφέρει να είμαστε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο. Αυτός είναι ο στόχος από την αρχή και αυτό θα επιδιώξουμε. Κάθε παιχνίδι προσπαθούμε να αναλύσουμε τον αντίπαλο για να έχουν οι παίκτες τις περισσότερες πληροφορίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού".

Keywords
Τυχαία Θέματα