ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ | Τα αστέρια συνεχίζουν να λάμπουν!

Ποιος είπε ότι την φετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός θα είναι αποδυναμωμένος σε σχέση με πέρυσι; Ο εξάστερος έδειξε ότι έχει όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών.



Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προβώ σε θριαμβευτικά σχόλια μέσα σε αυτό το κείμενο διότι ο Παναθηναϊκός ασχέτως των αλλαγών παραμένει από τις πρώτες δυνάμεις στην Ευρώπη. Ομως αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι

η πιο έτοιμη Ρεάλ έχοντας και τον εκπληκτικό Ρούντι Φερνάντεθ στην σύνθεσή της, τα βρήκε... σκούρα στο άντρο της από μια ομάδα που έχει από πέρυσι μόνο δύο παίκτες και καλά καλά δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο της ομοιογένειας. Συν το γεγονός ότι δεν είχε και τον Λάσμε ενώ ο Αρμστρονγκ ακόμα προσπαθεί να μάθει την τακτική.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν αφού κατάφερε να ποστάρει τα γκαρντ της Ρεάλ και να τα βγάλει εκτός ρυθμού κάνοντας πολλές αλλαγές πάνω τους, άλλαξε άρδην και την αγωνιστική του εικόνα με έναν Σοφοκλή Σχορτσανίτη να τον... πεις στο ποτήρι καθώς όποτε βρισκόταν σε φάση ένας εναντίον ενός, το καλάθι ήταν σίγουρο. Αν είχε και την βοήθεια του Αρμστρονγκ ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Ωστόσο με υποθέσεις η ιστορία δεν γράφεται.

Το ζήτημα είναι ότι οι «πράσινοι» όρθωσαν το ανάστημά τους και ανάγκασαν την Ρεάλ να παρουσιαστεί «νευρική» μέχρι ωσότου βρεθεί ο Ντρέιπερ στον δρόμο του στο τρίτο δεκάλεπτο που του χάλασε την... συνταγή και με τον Μίροτιτς να «ξυπνά» και τον Παναθηναϊκό να χάνει ένα ματς που θα μπορούσε να κερδίσει καθώς υπέπεσε σε 23 λάθη αναγκάζοντας τον «Αρτζι» να χαρακτηρίσει την ήττα «χαζή».

Ομως είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει ακόμα διάρκεια και μάλιστα σε τέτοιο επίπεδο καθώς πολλοί από τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ πήραν το... βάπτισμα του πυρός σε αυτή την διοργάνωση με το αρχικό τρακ να φαίνεται στο ξεκίνημα.

Παρόλα αυτά η εμφάνιση του νέου Παναθηναϊκού σκόρπισε πολλές ελπίδες. Οτι ναι μεν πολλά πρόσωπα άλλαξαν, αλλά το DNA και η φιλοσοφία αυτής της ομάδας καθοδηγεί και τους νέους έχοντας και την συμπαράσταση των «διόσκουρων» Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή (αμφότεροι ήταν εξαιρετικοί στην αναμέτρηση με τον δεύτερο να είναι αρκετά καλός όταν αγωνίστηκε στην θέση του σέντερ).

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη και όταν οι παίκτες του Παναθηναϊκού αποκτήσουν την απαιτούμενη χημεία (λέξη κλισέ, αλλά άκρως σημαντική) τότε τα αστέρια αυτής της ομάδας θα λάμψουν ακόμα περισσότερο. Διότι έχει τους παίκτες να το κάνει.

Και το καλύτερο το κράτησα για τον επίλογο και αναφέρομαι στην ξεκάθαρη δήλωση του Κώστα Τσαρτσαρή που σημαίνει πολλά. «Δεν πρέπει να ψάξουμε για δικαιολογίες. Ο Παναθηναϊκός όταν χάνει, όλοι θα έχουν τα κεφάλια κατεβασμένα. Είναι υποχρεωμένος να μην χάνει» και το δικαιολόγησε: «Αυτό δείχνει το μέγεθος και την αξία αυτής της φανέλας».

Keywords
Τυχαία Θέματα