ΣΕΠΚ | Δάγλας: "Υπάρχει όραμα"

Οι δυσκολίες και οι ατυχίες μπορεί να δοκίμασαν τους ανθρώπους του Πρωτέα, όμως η πίστη που επέδειξαν στο πλάνο που είχαν φτιάξει τους οδήγησε φέτος να δρέψουν καρπούς. Η Βούλα είναι πρωταθλήτρια της Α2 γυναικών έχοντας μάλιστα την ευκαιρία να κατακτήσει το τρόπαιο αήττητη, ενώ παράλληλα βρίσκεται και στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο τεχνικός της ομάδας, Αλέκος Δάγλας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή στην

Α1 αλλά και για το Final 4 του Κυπέλλου που ξεκινά αύριο.

Για το πρωτάθλημα στην Α2 γυναικών που όλα δείχνουν ότι θα έρθει και χωρίς ήττα:

"Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την πορεία μας αλλά κι από το ωραίο μπάσκετ που κατά γενική ομολογία παίξαμε μέσα στη σεζόν. Το καλοκαίρι όταν στηνόταν η ομάδα είχαμε ως βασικούς στόχους να μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό συνδυάζοντας το ελκυστικό μπάσκετ, ενώ παράλληλα θέλαμε να προωθήσουμε κάποια νέα παιδιά από τις ακαδημίες μας. Θεωρώ ότι και στους τρεις στόχους που είχαμε θέσει καταφέραμε να ανταποκριθούμε. Ειδικά με τα νέα κορίτσια που πήραν χρόνο και παραστάσεις θα καταλάβουμε καλύτερα τη σημασία του στη πορεία, καθώς αυτό αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου. Από εκεί και πέρα όσον αφορά την αήττητη πορεία μας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα ματς ακόμα και πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα όπως το δικαιούμαστε. Απαγορεύεται να χαλαρώσουμε και να θέσουμε σε κίνδυνο το αήττητο που αξίζουμε".

Για την επιστροφή της Βούλας στην Α1 μετά από απουσία δύο σεζόν:

"Είμαι χαρούμενος που η Βούλα επιστρέφει εκεί που ανήκει. Ο Πρωτέας είναι ένα πολύ καλό σωματείο, άριστα οργανωμένο και με μία διοίκηση που είναι πάντα κοντά στην ομάδα αγωνιστικά και οικονομικά. Γενικά υπάρχει ένα όραμα που αξίζει να βρίσκεται στην Α1. Προσωπικά θεωρώ ότι το σωματείο είναι πρότυπο οργάνωσης και αξίζει δικαιωματικά να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία, καθώς έχει να δώσει πολλά στο γυναικείο μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό ότι δεν κοιτάει μόνο την βιτρίνα αλλά και τις υποδομές του, έχοντας πολλά παιδιά τα οποία ελπίζουμε να αναδειχθούν στο μέλλον. Όλα αυτά τα τμήματα πλαισιώνονται από ανθρώπους που τρέχουν καθημερινά και παλεύουν για το καλύτερο.

Όσον αφορά την άνοδο μας είμαι διπλά χαρούμενος που τα καταφέραμε γιατί όταν πέσαμε από την Α1 ήταν κατά την γνώμη μου άδικο. Πέρσι ήταν μία χρονιά που καθαρά από θέμα ατυχίας δεν καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Παρά την φυσιολογική πικρία, όμως, με υπομονή, επιμονή και με σκληρή δουλειά από όλους καταφέραμε να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Αυτό φανερώνει τη σοβαρή προσπάθεια που κάνει η διοίκηση, η οποία δεν απογοητεύτηκε αλλά έμεινε πιστή στο πλάνο της".

Για το Final 4 του Κυπέλλου που ξεκινάει αύριο στο Βόλο:

"Από την αρχή ο βασικός μας στόχος ήταν το πρωτάθλημα, ενώ στο Κύπελλο θέλαμε να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Στην κλήρωση ήμασταν λίγο τυχεροί, καθώς κληρωθήκαμε με δύο ομάδες της Α1 (Κρόνο, Άρη) που τα ρόστερ μας δεν έχουν μεγάλες διαφορές και καταφέραμε παίζοντας καλά να τις αποκλείσουμε. Το γεγονός ότι βρισκόμαστε στις 4 καλύτερες ομάδες του θεσμού συνιστά μεγάλη επιτυχία ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι είναι η 2η συμμετοχή μας σε Final 4 μέσα σε 3 χρόνια. Αυτό δεν είναι λίγο για μία ομάδα που τώρα εδραιώνεται.

Αγωνιστικά στο Βόλο θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δείξουμε μέσα στο γήπεδο την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει μέσα στο χρόνο. Πάμε χωρίς άγχος αλλά όχι με νοοτροπία μικρής ομάδας. Ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε θα είναι κέρδος για εμάς".

Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στον ημιτελικό:

"Κατά την γνώμη μου παίζουμε με την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και δεν είναι τυχαίο ότι τερμάτισε στην πρώτη θέση και είναι φαβορί για το πρωτάθλημα. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία, έχει καλή χημεία, διαθέτει κατ' εμέ τις δύο καλύτερες παίκτριες του πρωταθλήματος (Καλέντζου, Ντέλβα) και σε κάθε παιχνίδι βγάζει ενθουσιασμό κι ενέργεια δείχνοντας ότι θέλει να διακριθεί. Αναμφίβολα είναι πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος, όμως αυτό που θέλω είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή. Γενικά το ματς θα το καθορίσει η απόδοση του Παναθηναϊκού, όμως εμείς θα φροντίσουμε να του βάλουμε δύσκολα".

Keywords
Τυχαία Θέματα